Första gången jag skriver i detta forum trots att jag varit medlem ett tag. Tror det mest är för min egen skull egentligen.
Fyller snart 30 år och det längsta jag har varit nykter sen jag började dricka som 14-åring är 7 månader vilket var för några få år sen. Det var först när jag närmade 20 som jag faktiskt medvetet försökte dricka mindre på grund av alla konsekvenser drickandet gav mig, trots att alla tonårsår var totalt kaos..
Jag vet inte hur många gånger jag bestämt mig för att sluta dricka, eller försökt kontrollera mitt drickande på alla möjliga olika sätt. Med bara några veckors nykterhet som resultat.

Jag är inne på dag 17 nu (yey, 2 veckor!) och varje dag är osäker. Jag vet hur lätt det är för min hjärna att gå från "ska aldrig mer dricka" till "jag åker och köper en flaska vin!". Det kan gå på en minut och det är riktigt skrämmande..
Ville nog mest skriva av mig nånstans. Det kanske motiverar mig att nå 3 veckor när jag öppet skrivit om detta nu.

Ensammenintestark

Att skriva här ger så mkt. För mig har det inneburit insikter om mig själv och startar tankar som nog stannat upp om jag inte satt dem på pränt. Suget efter alkohol kan dyka upp när som helst när vi minst anar. Det blev jag medveten om senast förra veckan. Det gäller att vara ett steg före adjävulen så man är beredd när de kommer. Och när de kommer - låt dem vara där ett tag utan att agera direkt. Jag har många gånger lyckats genom att vänta ut suget och gjort nåt annat en stund. Det är lättare sagt än gjort, men vill bara dela med mig av min (ganska korta) period som nykter. Än en gång välkommen?

Tack för svaret! :) Jag tror du har helt rätt i att det är bra att skriva ner sina tankar. Jag har tyvärr ingen att prata av mig med då de redan fått stå ut med allt för mycket.. "Du sa förra gången också att du skulle sluta dricka, så vi får väl se". Förstår dem helt och hållet. Vem är impad av att jag varit nykter i 2 veckor och vem är intresserad av att höra vilket sug jag har vissa dagar och får kämpa redan?
Svårt att beskriva hur en alkoholists hjärna funkar när det kommer till alkohol. "Det är bara att låta bli!"..

Snart ännu en dag nykter i alla fall. Det underlättar att jag är fattig just nu för usch vilket sug jag haft.

Grattis till dag 18!?
Bra insikter! Fortsätt skriva!
??‍♀️?

Tack hörni :)
Insåg just att jag är i fas med månadens datum, dag 19 idag. Det var inte planerat haha.
Idag fick jag en anledning att fira lite och tankarna gick direkt till A. Insåg att det var de värre tankarna då jag helt plötsligt har inhandlat något, så jag ringde min kille och erkände direkt att jag har starkt sug. Det hjälpte eftersom jag vet att jag aldrig skulle dricka precis efter jag erkänt en sån sak till honom. Det funkade nu men jag kan såklart inte förlita mig på det för alltid.
När jag dricker i smyg "behöver" jag inte erkänna för någon annan än mig själv, och min hjärna är expert på undanflykter varför det skulle vara ok att dricka.

Känns bra att säga att jag kommer vara nykter idag och nu är siktet inställt på dag 21, 3 veckor, på fredag!

21 dagar! ?
Inte vågat skriva det än för ikväll var det nära. Väldigt nära. Sjukt att min hjärna tänkte att jag ska fira det med att förstöra allt.
Men ikväll är jag nykter och imorgon är en ny dag. ?

Svinbra jobbat! Själv är jag på 13 nyktra dagar. Känns lite ovant så här fredag kväll, men det känns bara bra samtidigt. Jag är trygg i mitt beslut.

Heja oss!

Om jag räknat rätt var detta 4e helgen nykter! (Första dagen var en fredag) Igår kände jag en stolthet över mig själv och alla aktiva beslut jag tagit att inte dricka.
Har inget mer att skriva idag mer än att jag klarade även denna helg. Godnatt!