Hej mamma mu,
Välkommen hit. Ett väldigt rikt forum, på erfarenheter och stöd.
Även om jag är ganska ny här så har jag nog lärt mig såpass av andra, att det är en omöjlig fråga att svara på.
Vi är inga experter mer än på oss själva, knappt det ibland.
Var och en har en unik relation till alkohol, dock kan jag nog säga så mycket som att väldigt många försöker dra ner, lyckas ett tag, för att sedan se bruk/missbruk eskalera.
Jag delar din fråga och jag funderar mycket på om det är värt att testa denna ”lagomnivå” och vilket priset eventuellt är.
Att börja med en längre nykter period kan jag i vilket fall rekommendera.

Jag provade i höstas att dricka alkohol ”reglerat”. Det gick några veckor, sen gick det inte alls.

Så nu har jag slutat helt, nykter dag 10 idag och jag ska fortsätta vara nykter.

Det svåra med alkohol är att om man utvecklat ett starkt beroende så nöjer man sig inte med lite. Ett-två glas väcker enormt mersug.

Men man kan absolut prova!

Peter på landet

Jag går själv i dom tankarna, vill dra ner. Max dricka så jag aldrig upplever bakfyllans vidriga tryne mer. Haden vit månad i höstas, det fick mig att värdera nykterheten längre innan jag började igen. Sen eskalerade det givetvis rejält övef jul och nyår med efterdyningar. I söndags satte jag stopp, nu tänkte jag köra vitt en månad o sen ta det dag för dag. Tror inte på att sätta för tuffa mål i början

Tack för era tankar. Jag har kommit till den punkten att jag inser att jag dricker för mycket, fortsätter jag så här kommer det bara att eskalera tror jag. Finns många orsaker till att jag har hamnat här jag är idag, många har alkoholproblem i släkten, drabbades av oro/ångest/panikångest 2012 vid separation ( den är dock mkt bättre nu men i början drack jag nog för att det fick mig att känna mig lugn) oro för min son 16 år som har stora problem med ADD,dyslexi och depression mm. Jag är nog inte kraftigt beroende men det finns risk att jag hamnar där om jag inte tar tag i detta, samtidigt känner jag att jag inte vill sluta helt, därav min fråga. Jag undrade om det fanns någon här som har lyckats med det och hur de i så fall har gått tillväga. Sen är det säkert väldigt olika från person till person. Tack för att ni finns här