Någon mer som är rädd?

Profile picture for user Ammik

Hej, ny här. Dricker periodvis för mycket. Vågar inte söka hjälp igen pga jag har barn. Tror egentligen att jag självmedicinerar men känner att det finns någon hjälp att få.

Profile picture for user Rosette

Du har hittat hit och nu valt att starta en tråd här, bra gjort! Det är ett steg taget i den riktning du vill med att hitta stöd och hjälp för att lyckas göra en förändring av dina alkoholvanor.

Periodvis dricker du mer än du vill och du önskar ta tillbaka den kontroll alkoholen kan ha för att själv Alltid kunna styra över den.

Många här kan nog känna igen sig i det du beskriver, en rädsla att söka stöd på grund av om det kan riskera något mer barnen. Socialen är en hjälpande instans och det sista man vill är att ta barnen ifrån sina föräldrar, att du jobbar på en förändring är ju något positivt.

Fint att du skriver här och hoppas du kommer hitta mycket som blir hjälpsamt! Ibland tar det lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger så ens tråd blir synlig.

igen, varmt välkommen!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Pennyh

Läs massor av inlägg i forumet, det ger massor att läsa om andra i samma situation. Oavsett om vi vill sluta dricka eller minska drickandet.
Jag har också självmedicinerat mig med alkohol under en lång period.
Fick ett ultimatum av familjen och har bestämt mig för att sluta dricka helt. 14 dagar utan alkohol är avklarade??
Jag är livrädd, vi alla är livrädda...men här är det okej att vara det?
Läs mycket, googla, ring hjälptelefon där du kan vara anonym, häng här och läs eller skriv av dig?

Profile picture for user JohanK

Yepp, jag är rädd för alkoholen & vad den gör med en..
Tror aldrig att jag helt kommer att bli av med den, men förhoppningsvis så lär jag mig at leva med den ju längre man håller sig nykter.
Dock är du inte ensom om denna rädsla, snarare tvärtom.,,
Ett setg i att få hjälp är at gå till AA; det har hjälpt mig något oerhört!