Blondinen

Idag är första gången på länge som jag tänker att jag inte ska dricka. Måste göra en förändring, är trött på cirkeln av huvudvärk och återställare. Har druckit varje dag i minst två års tid, ibland med som mest 3-4 dagars uppehåll. Eskalerade när jag separerade i höstas och inte behövde gömma mina vindunkar längre, och dessutom fick mer ensamtid att dricka på.

Nu har det börjat påverka mig ordentligt, framförallt mitt minne och min prestation i yrkeslivet. För att inte tala om hur jag är som mamma..

Mina barn förtjänar bättre, och jag förtjänar bättre.. jag smygstartade igår med att dricka ungefär hälften av det jag brukar, kanske lindrar abstinens lite. Idag ska jag iallafall inte dricka alkohol, imorgon tar jag ett nytt beslut, förhoppningsvis samma.

Hej! Bra att du har tagit ett beslut till förändring och även startat en egen tråd. Välkommen hit!
Förmodar att du redan har läst runt en del här på forumet innan, om inte så gör det. Det är guld värt och
är till en stor hjälp.

Lycka till !!

... men liksom du smart, pga vi är här. Har insett någonting. Tar ansvar. Vill förändring.
Välkommen hit. Jag klockar in i nykter helg nummer 8, det går fort och det är en befrielse.
En dag i taget!

Att vara nykter idag, är ett mycket bra beslut, alla dagar!
Jag tröttnade också på ångesten, tvånget, på att gömma sprit. Trött på att känna mig som en usel mamma och människa. Stå ut första tiden, du kommer att belönas med fina insikter!
Jag är på 59:e nyktra dagen! Det går!
(trodde jag inte i botten av ångesten för 60 dagar sen)
??‍♀️?

Inleder min tredje nyktra helg med alkoholfri öl i glaset. Ser fram emot att vakna pigg och utvilad imorgon lördag och även på söndag ?

Välkommen hit! Här är du bland vänner och likasinnade ❤️

Blondinen

Klarade första dagen, utan märkbar ångest eller abstinens. Fick direkt tankar att ”kanske jag inte har några större problem då”

Idag är ångesten extrem. Är på jobbet och vill bara hem och gräva i skåpen och hoppas hitta något undangömt. Alternativt stå ut till klockan 10 och köpa en vinbox eller två.

Usch usch usch, tårarna bränner och jag vet inte hur det här ska gå.

Jag vill inte dricka ikväll, vill ha en mysig tv-kväll i soffan med min barn. Men den här jävla ångesten river. Jag ska inte dricka, jag vill inte. Jag hoppas det lättar under dagen, kanske kan jag hålla mig sysselsatt eller hitta någonting som lindrar.

Tack för era kommentarer i min tråd! Har kikat runt många gånger sporadiskt och läst mycket.

Första tiden är tuff!
Jag reagerar på att du skriver att du VILL INTE dricka ikväll. Men tvekar pga ångesten. Det är alltså uppenbar abstinens. Den kommer att komma i vågor och kännas såhär jobbig. Kom in här då. Skriv. Vänd tanken. Du får dricka hur mycket du vill men du vill inte! Försök acceptera alla känslor. Försök vara nyfiken, fly inte från ångesten, möt den. Tar tid att lära sig acceptans.
Ge dig tid! En dag i taget!??‍♀️?

Välkommen hit!?
Finns alla skäl i världen att inte dricka. Det kan vara svårt i början men det finns ju också hjälp att få om man behöver det.
Vi är många här på ah som stöttar också. Kram

Blondinen

JoYo du har ju rätt, abstinensen kommer och går, både den fysiska och den sociala/psykologiska.. men mellan ångestkänslorna känner jag mig ändå väldigt bestämd. Jag VILL som sagt inte dricka, och jag vill vara nykter och klara mig igenom de här känslorna/besvären.

Läser och tänker mycket.. lite dålig på att samla tankarna eller ens få ner dem i skrift däremot känner jag.

Blondinen

Igår när jag kom hem var rastlösheten lite jobbig, men det är ändå tur att jag jobbar 13h pass den här helgen, både igår och idag. Mindre tid att dricka på.

Igår var suget där men helt klart hanterbart. Idag är Systembolaget stängt. Men jag har faktiskt alkohol hemma, både öl, vin och sprit. Min tanke är att jag måste kunna vara i närheten av alkohol utan att dricka. Kanske är det dumt och jag överskattar min förmåga men jag vill iallafall försöka på det här sättet. Än så länge går det bra.

De fysiska symtomen är inte så påtagliga som jag trodde. Händerna darrar lite men mest känns de ”varma” och nästan lite svullna. Av någon anledning är jag röksugen också, fastän jag aldrig varit rökare (feströkt men väldigt sporadiskt)

Ångesten kommer väl och går antar jag, men idag är den inte här ännu. Stämplade in på jobbet kl 5 och hållit mig sysselsatt. Förstår inte hur jag egentligen har klarat de här arbetstiderna och samtidigt druckit två flaskor vin varje kväll? Ibland mer!

Grattis till dag 3! Nu är de värsta dagarna över, kan nog vara bra att vara sysselsatt med jobb, rastlösheten blir mindre också. Jag ville inte ha någon alkohol hemma de första veckorna, hittade en "bortglömd" gömma på typ dag 8. Dom ölen hällde jag ut i vasken, och det kändes faktiskt väldigt skönt att göra det. Men det är säkert olika från person till person. Är på dag 55 i dag (tror jag) ,märker att jag inte räknar dagarna lika noggrant mera, får kolla i almanackan då och då :) Kanske dags för mig att gå över till veckoräkning.

Men kör på dag för dag Blondinen, du klarar det ! Man mår så otroligt mycket bättre utan alkoholen.

Kram

Jag har inte godis och kakor hemma. För jag känner mig så väl själv att jag vet att om tröttheten, nedstämdheten och ledsenheten kommer till en viss gräns så rensar jag rubbet i jakt på socker.

Av samma anledning har jag absolut inte alkohol hemma. Jag vågar inte riskera någonting. Och har jag inget hemma måste jag gå på krogen om suget blir starkt, och det kräver mer av mig och förhoppningsvis hinner jag sansa mig med mitt intellekt då.

Blondinen

Dricker alldeles för mycket kaffe och funderar på om jag inte hela tiden jagar någon slags ”effekt”.. koffein gör mig ju också uppåt och har ändå en viss ”berusning”. De här tre dagarna har jag verkligen druckit mycket mer kaffe än innan, starkare kaffe.

Blondinen

Jag är nog ganska van vid att ha saker hemma jag själv gillar men inte vill äta, så det kanske underlättar för mig. Men sedan jobbar jag också med alkoholservering de dagar jag jobbar kväll. I mitt yrke innebär det att jag tex kommer gå på vinprovningar och liknande, så jag känner att jag måste ha ett hälsosamt förhållande MED alkoholen.

Kanske kommer det att fungera, kanske trillar jag dit om och om igen och då får jag prova ett nytt tillvägagångssätt.

Jag har försökt sluta dricka förut som jag gissar att många andra här också har. Men jag har alltid tänkt att jag ska trappa ner. Nu tänker jag istället att jag ska sluta helt, bryta ovanan och sedan långsamt återintroducera alkoholen med ett mer hälsosamt tänkande..

Kanske inbillar jag mig och bara är rädd att släppa alkoholen? Jag vet inte men jag känner att den här gången fungerar det mycket bättre än tidigare försök.

Tusen tack för era tankar och erfarenheter, kanske låter som om jag bara säger emot och avfärdar direkt men jag uppskattar verkligen all input :)

Blondinen

Samma här egentligen, men jag sätter en tidsbegränsning, aldrig koffein efter kl 15:00. Jag har haft sömnproblem sedan tonåren, provat mediciner och även använt alkoholen för den saken..

Var och en gör som man själv vill! Vi vill bara ge vår input på saken. Om du jobbar med alkohol förstår jag att du måste lära dig att ha det i din närhet.

Även om du satt en tidsgräns kan mängden koffein påverka sömnen. Och det påstås att koffeinet kan påverka sömnen 16 tim senare.

Men man får ta en strid i taget. Viktigast först - vara nykter!

Blondinen

Det stämmer nog! Känner mig vaken utan att vara pigg just nu, men är inte orolig att jag inte kommer kunna somna när det väl är dags.