Nakenochskör

Hello! Ny här. Jag är 24 gammal och har druckit sedan jag var 14 och tagit droger sedan jag var 16.

Mitt missbruk eskalerade radikalt och frivilliga insatser var inte tillräckliga...tog för många och ”allvarliga” återfall så tillslut var det ett faktum. Jag fick LVM (tvångsvård för missbrukare). Tvångsvården gäller i 6mån och jag har lite drygt 2mån kvar. Har fått komma till öppnare former (först är man helt inlåst, på SIS-institution) och kommer verkligen inte överens med personalen som jobbar i helgen. Har som sagt ett sååå starkt sug och vet dessutom att en av tjejerna jag delar hus med har vodka...varenda jävla minut känns som en timma. Är så nära att bara skita i allt och fråga om jag kan få dricka med henne. Jag har på söndag varit nykter i 5mån. Snart varit drogfri i 2mån (tog återfall inne på låst avdelning...trots att det ska vara omöjligt att få in något där med alla säkerhetsrutiner), men det känns så hopplöst med detta jävla sug. Det som hindrar mig framförallt just nu är att jag INTE vill in på låst avdelning igen...och så blir det om jag torskar! Tankar? Tips? Stöd? Någon som också har eller har haft LVM... hur har ni hanterat situationer likt den situation jag beskrivit ovan?

Fortsätt kämpa alla krigare!

Fredagskram :)

Vill säga detsamma till dig - fortsätt kämpa! Du har det värsta bakom dig, dricker du nu får du börja om på ruta ett i värsta fall.

Det är egentligen inte du som vill dricka, det är alkoholdjävulen i din hjärna som har börjat skrika och gapa, och förhandla med dig.

Lyssna istället på den del av din hjärna som är stolt och nöjd med framstegen, som för varje dag mår bättre i nykterheten, och som ser fram emot ett ”nytt nyktert liv” utan en massa kaos i tillvaron. Jobb, hem, familj ❤️

Du har hela livet framför dig!

Kram ❤️

Nakenochskör

Stoooort tack till dig!
Viktig påminnelse, vad jag har för mål...precis som du skrev så vill jag kunna bilda familj, ordna upp allt. Skaffa utbildning, boende och jobb.. Har kommit fram till att detta intensiva sug just för ikväll (nästan) bara har med att jag vet att rumsgrannen har vodka på rummet. Det har på de flesta sätt varit väldigt mycket jobbigare att vara utan drogerna men de som är svårt när de gäller alkoholen är ju just att det är så socialt accepterat och det känns inte lika illa som om jag skulle börja med drogerna igen. De blir ju faktiskt en annan grej när något man använder är olagligt.

Hade jag vetat om att det fanns droger här på behandlingshemmet så hade jag dessvärre inte ens tvekat (iaf inte nämnvärt).

Men... som sagt, jag tänker att det inte alls är lika illa att dricka en enstaka gång i jämförelse med att ta droger en enstaka gång. Mitt mål är ändå att kunna dricka, kontrollerat i framtiden! Som du säger, har jag hela framtiden framför mig och jag kan inte stå ut med tanken att jag ALDRIG mer ska dricka alkohol eller ta droger :( en dag i taget, jag vet, men varje minut känns som en timma, som sagt!

Tack återigen för dina fina ord!

Kram

Ta vara på tiden och hjälpen du får. Efter 5 månader har du ju inget fysiskt beroende utan du vill ha "kicken".
För oss med beroende räckker det med ett glas så är alla goda föresatser som bortblåsta. Med alkohol och droger blir livet dåligt. Gör det rätta stället, bestäm dig för att vara nykter och drogfri. Kram ?

När jag läser ditt inlägg tänker jag att du är så ung och du har hela livet framför dig. Det är så lätt att säga och det är något helt annat att göra. Eftersom du har skrivit här så tänker jag att du vill verkligen bli fri fr beroendet. Jag själv ingen erfarenhet av droger men av alkoholen. Precis som du skriver så är det så socialt m alkohol och alkoholen finns överallt. Det är ju lagligt att använda alkohol därför kan det ju ha gått ganska långt innan någon reagerar. Jag förstår att tanken på att ngn har vodkan där du är triggar dig...finns det något som kan få dig på andra tankar...det är ju jättebra att du skriver här?? Har du någon dröm som du skulle vilja förverkliga? Jag tänker att det inte behöver vara ngt stort ...Fortsätt och skriv här...om du känner att det känns bra!

Kämpa på???

Kämpa på! Jättebra gjort att vara både drog och alkoholfri under flera månader, heja! Jag är bara inne på min 24e nyktra dag. En sak jag noterade i din text är att du inte går ihop med personalen, då vill ju hjärnan såklart hitta en lösning och utväg. Kan tänka mig att det triggar ditt sug samt givetvis vetskapen om att det finns tillgång till vodka.
Finns det någon form av sysselsättning du kan ägna dig åt för att få tankarna på annat? eller sov bort tiden och suget.
Jag går programmet här på alkoholhjälpen och för mig var det en riktig ögonöppnare när jag fick skriva ned det positiva resp det negativa med mitt drickande. Den senare listan vart så mycket längre.
Finns många bra trådar här som får tiden att springa iväg också.
Var stolt över dina beslut och att det går framåt!

Nakenochskör

Hej fina du och tack för din kommentar! Jo det är precis som du säger ingen fysiskt abstinens längre, vilket såklart är skönt.
Vill göra rätt för mig men när suget blir så väldigt starkt känns backen så väldigt brant och lång. Nästintill omöjlig att bestiga...

Heja dig med! ?

Nakenochskör

Det värmer med alla kommentarer och jag är glad att jag tog initiativ och delade med mig här. Tack för din kommentar ?
Blir glad av att höra att du inte också har ett drogmissbruk. Alkoholism är nog så mycket...verkligen.

Jo jag har drömmar, men dem känns så avlägsna och ouppnåeliga, fast jag vet att dem inte är omöjliga på sikt!

Jag drömmer om att få bilda familj och avsluta mina studier till sjuksköterska å därefter vidareutbilda mig till barnmorska, som varit min barndomsdröm. På grund av missbruket har jag hoppat av och på och av och på utbildningen och tillslut gav jag upp då missbruket gick brutalt mycket utför...fick en massa drogutlösta psykoser, delerium, epilepsi, mådde så dåligt psykiskt (och fysiskt) att jag gjorde 3 (allvarliga) självmordsförsök och flera medvetna och omedvetna drogöverdoser ..var riktigt nära på att stryka med, hjärtstopp x5 och många nätter i respirator på intensiven...osv.

Ska fortsätta skriva här när det behövs, typ som vid situationen med vodkan igår. Fortfarande sjukt mycket drogsug och alkoholsug även ikväll...galet hur lätt man kan bli triggad och hur det kan etsa sig fast länge...

Stor kram till dig, kämpa på! ?

Nakenochskör

Måste börja med att säga tack för din fina kommentar! Det är beundransvärt oavsett hur länge man varit nykter, speciellt den första perioden (typ första 3mån), med all abstinens, extra starkt sug och allt vad det innebär att faktiskt ta ett beslut, erkänna sjukdomen, förändringen av sina liv & vanor. Så creds till dig!

Precis som du säger så är det tyvärr ett sökande på en lösning när stödet från personalen sviktar.
Jo jag skriver mycket... dagbok, blogg och dikter. Försöker distrahera mig med detta och poddar, musik etc. Men när suget blir så jävla starkt får jag tunnelseende och jag blir besatt & triggad av mina egna tankar på hur fint det skulle sitta med en gubbe tjack alternativt kokain eller en redbull vodka eller dylikt.

Blir glad av att höra att du går programmet här och att du fått upp ögonen för problemet genom att lista för- och nackdelar! Modigt, vettigt & insiktsfullt. Har gjort en sådan lista några gånger faktiskt och jag upplever liksom du att det är hjälpsamt och att man får upp ögonen för att nackdelarna med att fortsätta ta droger och/eller dricka och fördelarna med att sluta är många men framför allt mest värdefulla.

Jag har gått två varv av återfallsprevention och ska precis börja mitt tredje varv. Om du vet vad det är för något? Det krävs ofta att man gör det några gånger för det uppkommer nya situationer och motivationen går upp och ner.
Erbjuder alkohollinjen lektioner i återfallsprevention? Eller vad erbjuds i stora drag?
Oavsett kan jag rekommendera återfallsprevention, kolla upp det om du inte redan känner till det.

Glöm inte bort att du är värdefull.
Kram! ?

Tack Nakenochskör, ja varje dag räknas tänker jag. Creds till dig också.
Tråkigt att höra att stödet sviktar från personalens sida, är det något du kan ta upp med dom tror du? Att du behöver lite extra stöd när suget blir starkt.
Jättebra att du sysselsätter dig, jag kör på film och musik här. Känner igen tankemönstret du nämner, klart det skulle sitta fint med A till bra musik.
Det är ju inte så att musiken eller filmen blir bättre av det. Det är min hjärna som försöker lura mig, knepigt hur den funkar. Dess främsta uppgift borde ju vara att skydda mig.

Ja jag tycker det hjälper mig, så har jag en app som heter sober time. Den är motiverande förmin del, visar hur lång tid jag varit nykter ned på sekunden. Dessutom kan man ställa in den på att visa motiverande/peppande meddelanden.
Jag har valt att få det 10 min efter jag vanligtvis går upp. Det gör en lite gladare tycker jag.
Det blir ju väldigt konkret när man ställer upp det i plus och minus. Programmet bygger på kbt så man får ju reflektera över sig själv.
Som jag ser det finns det bara fördelar med att hålla sig nykter/drogfri men det hindrar ju inte att suget sätter in och hjärnan bråkar med massa skäl till att inte vara det.
Man får kämpa mot sig själv tänker jag även om det låter paradoxalt. Fint att du satt upp långsiktiga mål och vet vad och vart du vill. Påminn dig själv om det när tunnelseendet börjar smyga sig på.
Jag tänkte köpa mig något fint om...nej när jag varit nykter ett år. Det är mitt långsiktiga mål, det kortsiktiga är att jag går ut och äter en gång för varje månad jag varit nykter tänker jag.
Sen kan det kännas mycket men jag tar en dag eller ibland mindre i taget.

Jag känner till vad det är men har inte gått det. Alkohollinjen kan man ringa till och prata med en rådgivare, kanske du finner mer stöd där än på boendet.
Så kan man söka deras online program som jag gjort, består av fem moduler och man kan göra det antingen själv eller med hjälp av en rådgivare.
Sen har vi ju forumet som är en stor hjälp för många inkl mig själv.

Det är du också! Hoppas suget lägger sig för dig!