bra Charlie! Tänker en del på alkohol, men inget sug egentligen. Kollar på min app och nu 104 dagar, känns konstigt att det gått så lång tid utan A. I går var vi ute och åt med två vänner och sedan revy. Skrattade mig hes åt Fredrik LIndström, han är suverän på scen. Blev så glad när jag tänkte på att hela kvällen var så bra som den var utan A, hade inte tillfört något som helst utan bara lett till problem.

Förstår din oro att få tid att hämta sig. Hoppas att du får ett bra besked från FK och att du får den hjälp du behöver. Insikt är fösta steget, sen behövs förutsättningarna och de är inte alltid lätta att rå på.

Världen glittrar, håller med om det! Den är vacker när vi lär oss att se till våra behov. <3

Kram.

Fenix, grattis måste jag säga först! Jag har ju dina dagar lite som en målbild efter att vi sågs på träffen. Då vet jag att jag ska jaga 100+ dagar nu :D. Vad härligt att skratta sig hes! Visste ärligt talat inte att Fredrik Lindström kan vara så rolig. Jag gillar Fredrik så inget ont om honom. Såg en show med honom och Henrik Schyffert för ett antal år sedan. Var så trist så jag gick ut och satte mig i foajen och väntade på att dåvarande maken skulle komma...

I dag vaknar jag upp till en dimmig verklighet. Raka motsatsen till glittret i går. Det gör ingenting. Blev bjuden av en vän på födelsedagsmiddag i går kväll. Mycket fint och mycket gott! 7 rätter om jag inte räknade fel. Vännen beställde också in det alkoholfria "vin"paketet, vilket jag inte upptäckte förrän längre in på middagen när de kom med den ena drycken efter den andra. Supergod svartvinbärs- och äppledrycker fick vi! Inte så söta utan med en mer vuxen smak. Rena rama vitaminbomben! Saknade inte vinet för fem öre. Märkte tydligt att ljudnivån steg i takt med vinintaget hos övriga gäster. Saknade inte det heller. Vi gick också hem när vi druckit vårt te klart. Klockan var strax innan 20. Satte mig på cykeln. Fick väja för några som redan var kraftigt berusade. Tänkte "vin" när jag cyklade hem men slog snabbt bort tanken igen. Så skönt att komma hem nykter och fräsch efter denna brakmiddag och bara kunna gå och lägga sig.

Vännen är den vän jag ringde på min första nyktra dag. Som i själva verket var min kraftigt bakfulla och ångestfyllda dag. Jag bad henne vara min följeslagare på vägen mot nykterhet. Ett litet uppdrag som hon kände sig hedrad över. Jag har inte behövt prata så mycket om det. Jag hur ju er här på forumet :D. Men igår ville jag ändå berätta lite om hur det går för mig. När vi lämnat restaurangen sa jag att jag slogs över hur odramatiskt hon hanterade detta med mitt nyktra liv. Hon bara rykte på axlarna och sa att hon inte tyckte det var så särskilt dramatiskt alls. Hon förstod att kände ångest och skam men tyckte inte alls jag skulle behöva känna så. Vännen menade att mitt telefonsamtal före jul snarare hade generat tankar hos henne själv kring hennes (högst måttliga) alkoholkonsumtion. Behöver hon verkligen de två glasen vin varje fredag, varför dricker hon dem? Är det för att det är gott eller för att slappna av under täckmanteln att det är gott osv. Intressant!

Man får tyvärr många "goda råd" när man är utmattad. För det mesta från människor som inte vet vad utmattning är. Ett av dem är att jag borde börja på yoga. Helt ointressant aktivitet för mig som jag inte har tid med. Och dyrt som pocker. Så tänkte jag. Men så hittade jag för några månader sedan ett enskilt tretimmarspass för 400 kr som kallas för restorative yoga. Jag anmälde mig, sedan har jag inte tänkt mer på det. Men, i dag smäller det! 14-17 ska jag på yoga och jag vet ärligt talat inte vad jag ska tro om detta :D.
Kram!

Jag behöver nog en sådan IRL också kände jag nu. Eller rättare sagt - jag vet att min allra bästa vän skulle reagera ungefär så som din har gjort ❤️ Ska bara hitta tillfället att prata allvar med henne.

Stor cred till restaurangen som hade alkoholfritt dryckespaket dessutom! Det ska jag fråga efter framöver ? Konsumentmakt är den bästa drivande faktorn för utveckling.

Spännande med yoga idag ?? Jag har yogat i många år från och till, efter min första utmattningsdepression år 2007.

Yoga är ingen quick-fix. Är man ovan blir man ofta rastlös och stressad över den ”förbannade andningen” som gör en helt yr i skallen.

Det bästa är att blunda sig igenom övningarna, lära sig att ta instruktionen enbart med hörseln och verkligen känna in kroppen - och absolut inte jämföra sig med andra.

Och ge det fem gånger! Det behövs innan man kan tycka varken bu eller bä. Helt fast blev jag först efter ett år tror jag.

Och det finns en massa yogaprogram på youtube - helt gratis!

Trevlig nykter helg önskar jag dig!

Ja du, det är svårt det där... När man väl är på andra sidan så är de uppenbara för en själv men det är inte uppenbart för den som är mitt i det. Vi alla behöver hitta vår en egen väg och betrakta alla dessa goda råd från läkare, vänner och de som har varit med om samma sak och begrunda om det finna något i det som kan passa en själv. Felet med de som ger råd är att de inte känner till alla omständigheter och vad som hindrar en att göra det. Sen ska vi väl inte underskatta okunskap om ens tillstånd och att en del faktiskt inte har en aning om vad det handlar om.

Hoppas att du får en trevlig Yoga och hittar glädje i det på sikt

Kram på dig.

Då blir det 11 veckor i dag. Vet inte hur du vill göra svagis. Du är ju också uppe i 11 med ett litet minus och så resten av gänget som jag aldrig kommer ihåg nicken på (hör till utmattningen). Grattis till oss i alla fall!

Yogan i går var toppen! Lite märkligt för mig som inte hade en susning av vad som väntade. Det var alltså något som kallas för Restorative yoga. Tre timmar av avslappning och viss stretch. Kändes som en timma för mig. Bra, jag har inga problem att slappna av. Dessutom hade jag inte så mycket att fundera över eftersom jag har haft mycket tid att tänka på under flera månader nu. SKÖNT! För att inte säga OVANLIGT! Min höft som tagit lite stryk efter två timmars Bouncande (hopp på studsmattor) jag och flickan gjorde på sportlovet fick sig en omgång i går och känns mycket bättre i dag.

Hade gäster på kvällen som jag längtat efter och inte träffat på länge. Samtidigt har jag inte haft någon plan för att berätta för dem, vilket jag inte gjorde heller. De kom i alla fall med två flaskor vin. En till mig och en för att dricka. Jag skyllde på sjukskrivningen, Inga problem. De drack vin (två glas var, måttliga personer) och jag drack vatten. Jag tackade inte nej (som jag gjort tidigare) till vinet till mig. Nu står det då en halvt urdrucken flaska och en oöppnad i skafferiet. Den öppnade tänker jag använda till köttfärssåsen som jag ska göra i veckan. Det som blir över då måste jag frysa in eller hälla ut. Den andra flaskan får jag avyttra med det snaraste o den känns lockande. Annars får jag ta detta som ett experiment nu då. Kanske jag kan ha en bjudflaska i skafferiet? Vi får se helt enkelt.

Tack Andrahalvlek och Rolf för era kommentarer i min tråd! Nu är det vila som gäller för mig. Blev för mycket för mig i går.

I morgon bitti ska jag till Beroendekliniken igen för ett återbesök som jag begärde. Känns bra att veta att jag kan säga att jag är fortsatt nykter!

Kram!

Tre timmar yoga låter som en dröm, så härligt ?

Den där vinflaskan skulle jag avyttra pronto! Eller frys in den i slattar också för framtida matlagning.

Så himla skönt. Så bra!!?

Oj vilket långt yogapass. Härligt du gillade det, verkar vara din grej ju?

Det värsta med vinet du fått är ju att om du får ett infall att dricka så har du alkohol hemma?
Hoppas du får ett bra besök imorgon.
Kram!

svagis

för att komma tillbaka till forumet. Efter förra veckans söndagskväll då jag tog ett återfall så känns det kanske lite skämmigt för mig...? Jag vet inte men tror också att jag har behövt fundera och dra mig undan lite. Men nu är jag tillbaka och glad för våra 11 veckor :) Hur många veckor sägs det behövas innan den nya vanan sitter?

Jag skulle nog ge bort den där vinflaskan om jag var du...se på mig bara, plötsligt fick jag ett ryck och drack? Våra hjärnor är inte pålitliga ännu. I alla fall inte min.

Det låter som en härlig helg - mycket njutning av vänskap, mat och livet utan A plus att du både Yogat och varit på Spinning. Så glad för din skull! Den där Yogan lät jättehärlig för en som gillar att bara "sitta och glo" :-D
Tror jag skulle må bra av den också.

Märker också att jag uppskattar Forum-kommunikationen eftersom den ger mig känslan av att "skriva brev" till någon. Det blir lite mer genomtänkt och jag hanterar även tangentbordet så mycket bättre än mobiltelefonens fjuttiga knappar. Sms är bra för meddelanden men här i Forum finns det plats för lite längre tankar och resonemang - det gillar jag!

Ha en riktigt härlig söndag nu!
Kram
svagis

Och häll ut vinet, ge det till dig själv i present ?
Kom hem och hittade en halv vinbox som mannen tagit hem från landet, och lämnat på diskbänken innan han gick och tränade.
Sånt vill jag inte ha omkring mig. Så nu står den i en låda i bilen och får åka tillbaka till landet, där vin förvaras utom synhåll.
Önskar dig en fin vecka!

Den öppnade flaskan är nu inkokt i köttfärssåsen så lugnt med den! Den oöppnade ligger kvar i skafferiet men känns inte som ett hot mot nykterheten. Inte just nu i alla fall.

Mötet på beroendekliniken i dag var bra. Bokade ett nytt möte om 6 veckor. Inför det mötet ville terapeuten att jag skulle ta nya blodprover. Jag protesterade inte, men tyckte väl att det kändes lite onödigt. Slöseri med skattemedel gillar jag inte. Men sedan kom jag ändå att tänka på att de på kliniken ju verkligen gör ett seriöst arbete. Jag säger att jag inte dricker, de tror på mig förvisso men vill ändå hålla koll på mig. Det finns ju ett skäl till att jag skrivit in mig hos dem. Jag vill ha stöd i mitt nykterhetsarbete. Blodprov kan vara just ETT sådant stöd.

I dag träningsfritt. Spinningpasset i går var inte att leka med. Det kunde samtliga deltagare intyga, inklusive ledaren. Slutet av passet valde jag att cykla nedför när de andra cyklade uppför...

Man behöver vila sina muskler också för att bygga dem. Och så behöver jag ju min glotid, men det vet ni redan :D

Kram!

Vill bara sända en hälsning??
Du kämpar på så bra tycker jag?? så klokt och målmedvetet!
Kram ?

svagis

Inte likt dig heller att låta flera dagar gå utan att skriva här?!
Du knuffade lite på mig när jag nyligen gjorde samma sak så nu knuffar jag på dig. Vad gör du nuförtiden? Varför hör du aldrig av dig? osv. :-D

Hoppas du har det gott inomhus och fredagsmyser med en kopp te kanske?
Kram
svagis