Rickie

Mitt första inlägg här och FY FARAO vilken kraftansträngning att ens kunna formulera dessa ord. Fyra dagar nykter. Beslutet är taget. Jag läser här i forumet, tar en stund i sänder. Det tjuter och susar i öronen. Vill bara att tiden ska gå så den första perioden är över. Tid ska försvinna men jag ska få den åter flera gånger om. Det är min målbild. Att vara medveten om tid och rum, få lust att fånga varje aspekt av DET som ryms i tiden. Ja, det kallas väl livet?

Läs och skriv mycket. Det funkar som självterapi att tvingas sätta ord på vad man tänker, tycker och känner.

Varje morgon när klockan ringer sätter jag mig på sängkanten och tänker ”Idag väljer jag att vara nykter.”

Ta en dag i taget.

Viktigast först - vara nykter!

Villvarafri

Fyra dagar! Grattis!!
Och ja! Vi tar tillbaks våran tid!
Det är det enda vi har och slut med slösandet!!
Vi kämpar tillsammans!?
Kram?

Rickie

Jag blev glad för en kommentar på mitt första inlägg? Dag 5 nu utan att dricka. Idag var första dagen som tankarna på att strunta i alltihop inte dök upp. Trots att jag utsatt mig för att befinna mig i närheten av ”mitt” ena (jag brukar variera mellan två olika??‍♀️) systembolag. Visserligen är inte dagen slut ännu och jag har ett kraftprov kvar under eftermiddagen o kvällen ihop med mina barn.
Kände att jag behövde skriva lite här för att samla mig. Fortfarande en del jobbiga kroppsliga symtom (abstinens?) som värk i kroppen, öronsus, hjärtklappning o huvudvärk. Hoppas innerligt att de försvinner snart?
De hindrar mig och jag vill känna mig FRI nu när kroppen inte matas med gift kontinuerligt. Hur länge kan denna känsla hålla i sig tro?

Rickie

Så spännande att få kunna uppleva allt i ett annat ljus o en annan tidpunkt i livet. Den nyktra tiden. Tack för dina ord Villvarafri☺️?

Hej Rickie, och välkommen hit! Grattis till dag 5! ? Skulle säga att det värsta är över nu
vad gäller abstinens, och att det bara blir bättre from nu. Kan säkert dröja sig kvar en del kroppsliga symtom
ett par dagar till. Sömnen kan vara dålig ett
tag till. För min del så tog det 14 dagar innan jag sov bra. Men så otroligt skönt det var
att sova bra igen.

Härligt att du har tagit ett beslut, håll fast vid det, det är så mycket värt det!?

Rickie

Är så förbaskat stolt över hur jag tagit mig an dagen. Att jag överlevde alla utmaningar och hela tiden var vid ett medvetande. Jag fanns mitt i alla situationer, påverkade dem. Kände att jag styrde allt i en riktning som gjorde gott. Mina känslor tog aldrig över. Stressen var av en annan karaktär, inte omvälvande eller uppgiven. Den hjälpte till på ett sätt som en lagom dos stress ska göra i tuffa situationer.
Inga tankar på att köpa eller dricka alkohol. Jag vill fortsätta och utforska detta nyktra. Tacksam att jag har modet. ??

Abstinensen verkar lugna sig. Vetskapen att min kropp stillas och blir hörd ger mig ro.
☀️Glad att få läsa erfarna tankar av er andra som gått igenom detta.
☀️Tacksam att jag hittade till detta forum.
☀️Förväntansfull på morgondagen, hur mitt sinne ställer om och att tankar o känslor kanske snart kan nås.

Jag ser verkligen fram emot att samla på mig nyktra erfarenheter, som smultron på ett grässtrå. Ska behandla dem lika varsamt, och njuta av varenda minut och successivt programmera om min hjärna.

Svinbra jobbat Rickie!

Första tiden innebär ofta mycket känslor..Det är ju dom som varit bedövade av alkohol..Man kan ta en stund i taget om det känns bra, eller en dag i taget..Konsekvenstänkande är bra också..Typ, vilka konsekvenser har jag fått av mitt missbruk..Sen kan man ju tänka på allt positivt som kommer av att sluta dricka..Kroppen mår bättre, själen, familjen osv..??

Rickie

Det går. Det går baskemej framåt! Ja, såklart är det en fis i rymden att hållit sig nykter 6 dagar. Det är ju efter att abstinensen lagt sig som jag kan börja jobba med mig själv. Gäller att inte ta det första glaset nu. Jag ska kunna klara den stundande helgen med social samvaro utan att falla in i drickandet. Inte ett glas, inte en droppe ska äntra denna strupe.
På måndag vill jag gå till en 12-stegs grupp för första gången. Hoppas jag vågar?

Om jag var du så skulle jag ligga lågt med sociala sammanhang ihop med andra fulla den första nyktra helgen. Nykterheten är väldigt skör i början.

Klart du vågar gå på möte! Tänk på att alla som är där minns sitt ett eget första möte, så de tar emot dig med öppnad famn ?

Och du har helt rätt. Ta inte det första glaset. Väldigt lätt regel ?

Har varit på AA- möten i några olika städer..Alla välkomnar en ny, och verkligen öppna famnar överallt..Sen är ju AA byggd av gamla enkla traditioner, fika, dela erfarenheter, och öppenhet..Man kan ju välja att vara helt tyst också..Ingen som tycker det är konstigt heller..Absolut en fin gemenskap precis som många andra grupper som jobbar för nykterhet och ett friskt liv..Lycka till..???

Hej Rickie!

12 stegs rörelsen har hjälp massa människor, och vad jag vet aldrig skadat någon.
Så var inte rädd för att prova, det är frivilligt och finns inga måsten.
Du gör det till vad du själv vill.

Jag byggde en stabil grund att stå på med hjälp av 12 stegs rörelsen, och den har hållit i över 15 år nu.

Lycka till Mvh Bo

Rickie

Andas ut att denna helg innebar att stanna hemma då vistelsen bland vänner blev inställd?? Jag hade nog haft svårt att stå emot frestelsen att varva ner med ett glas vin (som snarare blivit elva glas). För mycket stress och oro i luften, i själen och med mina barn.

Idag blev det lång promenad i solen och lite podd för att kunna fokusera. När stressen och humöret eskalerar kommer suget, så det gäller att hitta strategier för att lugna sig och påminna sig om vilken väg jag valt.
Tack för era råd och input om 12-stegs möten. Jag vill verkligen hitta en gemenskap med andra, inte passivt lyssna på poddar eller läsa om andra alkoholister. Även om de har gjort att jag tagit steget där jag är just nu, vilket är ren trolleri. En vecka nykter nu o det känns så häftigt! För första gången har jag inte sagt ngn deadline för mig själv. Inget ”ska sluta dricka under 1-3 månader”, utan helt enkelt tänkt att det funkar inte för mig att dricka.
Läskigt såklart men väldigt tydligt egentligen. Nu vet jag ju att det är den nyktra vägen jag ska utforska. Där ska mitt fokus ligga, inte ”hur ska jag klara mig en månad?”.

Orkeslösheten o värken jag haft hela veckan har nästan försvunnit. Tankarna o handlingskraften träder fram mer och mer. I torsdags började jag helt plötsligt plocka med saker i lägenheten jag velat göra länge. Fick upp tavlor, skruvat upp hyllor och grejat en del med min konst.
Inte av abstinens eller rastlöshet. Utan av ren och skär LUST?!

Ja jäklar. Ser fram emot en skön söndag imorgon med ett rent sinne och noll procent minnesluckor.
En dag att utforska?

Grattis till första nyktra veckan! Det är oerhört märkligt hur nykterheten frigör både tid och lust att faktiskt ta tag i saker. Så var det för mig också de första veckorna ?

Den känslan har inte försvunnit, men jag orkar inte typ rensa garderober varje helg. Idag har jag cyklat tre mil, det får räcka!

Jag har läst här idag hos dig.
Det är så härligt att nästan kunna känna din energi som du har fått efter några dagar i friheten.
Jag har inte vågat vara öppen med min relation till alkohol men jag har gjort programmet här på forumet med stöd av rådgivare och även vågat börja skriva här på forumet?Min uppfattning är att resan ser olika ut för oss men vi har en önskan om samma mål och det är så givande att kunna uttrycka sig här på forumet och även läsa..Hoppas du kommer känna detsamma.?Pilla

Rickie

Idag har det varit en känslosam dag. Irritation som långsamt stegrat till ilska och tristess om vartannat. Gör fysiskt ont att behöva interagera med människor. Vill inte lyssna på någon. Inte höra usla anekdoter. Mina ögon vill inte se text efter text, inlägg efter inlägg på Facebook. Jag står inte ut med ljud, smaskande, dofter från folk. Alla mungipor som drar åt än ena, än det andra hållet. Blickarna, stirrande ögon. Händer som kladdar o pillar. Trummande fingrar mot möbler. ?

Idag väljer jag att inte dricka men vill bara bort från allt.

Många vittnar om hur känslorna kommer till liv under nykterheten på ett helt annat sätt. Själv har jag inte upplevt det så starkt.

Men jag är noga med att få till minst tre tillfällen med pulshöjande aktivitet varje vecka. Totalt fem mil blev det på cykel i helgen ??????

Imorgon är en ny dag ❤️

Rickie

Idag har jag känt en riktig dipp. Så nära att låta tankarna ta över mitt sinne och göra slag i saken. Under dessa 9 dagar har jag kämpat på olika sätt, mestadels genom att mota bort abstinensen. Tankarna tog en annan vändning nu, försökte övertyga mig att det inte skulle göra något om jag handlade vin. Att det skulle pigga upp mig och slå undan alla känslor av tristess och tvivel. Det kändes helt logiskt under en stund. Som att denna nyktra vecka inte ens har funnits?
Lyckades komma på andra tankar efter jag legat och vilat en stund. Slumrade nog till faktiskt, o när jag vaknade till var dessa tankar bortblåsta.
Hur gör ni när tankarna kidnappas och man är redo att strunta i allt?

Vänta ut suget, det brukar ge sig efter 20 minuter typ. Om det inte gör det så ät eller drick något a-fritt.
Ofta kan det vara så att kroppen behöver något sött eller salt för den delen. Nötter är bra också.
Lycka till ?
Kram ?