Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Vilket trist väder vi haft idag, grått och blötsnö. ?️

Jag har läst ut "Hej och välkommen till Allhelgonamässan" utav Olle Carlsson & Else Blomgren. Den var intressant och gjorde mig förstås nyfiken på att gå dit någon gång.

Nu har jag just kommit hem från ett möte. ?

Femina

Jag har just läst "Drabbad av det oväntade" av Elisabeth Sandlund som handlar om hur hon kom till tro. ?

Jag ber att få önska er alla en fortsatt fin helg! ?

Femina

En fin dag som började med Taizegudstjänst och avslutades med Sinnesromässa.

Vet ni skillnaden mellan gudstjänst och mässa? I mässan ingår nattvarden. Det var inte alltför länge sedan jag lärde mig det själv. Guds frid! ?

Femina

Jag har läst Olles senaste bok, "Kallad - kamp och kärlek". Intressant läsning! ?

Femina

Idag firar jag en månads nykterhet - igen... ?Jag vet inte för vilken gång i ordningen? Det känns som jag får passa mig lite extra efter en månad att inte tycka jag varit så duktig (igen) och att lite vin vore ju gott... (Jag ska inte dricka så mycket, bara lite lagom sådär...) ?Nej, det vore skönt att slippa fira en månad fler gånger. Det blir lite tjatigt!

Nu är jag nyligen hemkommen från en taize mässa. ?

Grattis till en månad Femina!? Det verkar flyta på bra för dig nu, jag tror du fixar längre än en månad
den här gången! ?

Femina

Ikväll var jag på möte och vi var 13 personer, trots denna orostid när allting stänger. Tisdagsgruppen och torsdagsgruppen har stängt ner. Vi var alla eniga om att fortsätta våra möten som vanligt. Det känns viktigt.

Jag har en ny sponsor! Den kvinna jag haft i åtanke sen i höstas. Hon var nämligen på mötet och jag har inte träffat på henne tidigare i år. Känns jättebra! Nu har jag ju slutat Livsstegen och har tid att engagera mig i 12-stegs arbetet. Känns hoppfullt! ?

Femina

Ikväll har jag varit på taize gudstjänst i en, för mig, ny kyrka. För er som inte provat så fokuserar man på ljuständning, tystnad och de vackra sångerna som sjungs om och om igen som bön. Fint. ??️?

Femina

En efterlängtad dag! Nu går det åt "rätt" håll igen. Mer ljus, mer värme och ny grönska. Hopp om nytt liv! ?

Synd bara att denna tid förmörkas utav oro världen över... Jag undrar vad som är mest skadligt för oss globalt sett? Ett nytt virus eller den hysteriska panik som verkar eskalera bortom all kontroll? ?Gud, ge oss alla sinnesro! ?

Femina

Vi måste vända om 180 grader allihopa. Viruset är redan spritt. Vi måste göra tvärtom. Öppna alla gränser, öppna alla verksamheter igen, lev som vanligt, uppmuntra alla små som stora verksamheter. Vi går under. Inte av ett nytt virus utan av vårt katastrofala agerande beslutat på rädsla. Vad är alternativet? Allt som är uppbyggt under lång tid går blixtsnabbt att rasera. Våga vara obekväm! Våga ifrågasätta vart masshysterin kommer att ta oss! Våga stanna upp, tänka till och se konsekvenserna av vart vi är på väg. Tom kyrkan stänger ner sin verksamhet till ett minimum. Behöver jag säga att jag bråttas med A-suget varje minut idag? Känns oerhört tungt idag, oerhört. ?

Femina

Tack, gode Gud, för att jag får vakna nykter så jag kan förvalta dagen efter bästa förmåga. ?

Femina

Vaknade tidigt. Solen skiner in genom mitt fönster och strålarna breder ut sig över kudden. ?

Överraskade familjen med nybakat bröd till frukost. ?

Åkte till en närliggande kyrka som firade 60 år med jubileumsmässa och närvarande biskop. Tacksam att det ännu är något som fungerar nästan som vanligt. ?

Femina

Jag har läst "Introvert - den tysta revolutionen" utav Linus Jonkman. Den var mycket bra. Tyvärr läses inte hans bok av de som skulle behöva det som mest - de extroverta! Och eftersom vi introverta är i minoritet så är det svårt att få ut budskapet till majoriteten. Vi behövs, båda två, men vi lever i de extrovertas tidsålder just nu. Har ni sett en enda platsannons där introverta egenskaper efterfrågas? Där man slipper trängas i kontorslandskap, slipper mingel/möten och konferenser med konsultledda lekar utan att anses konstig? Jag har växt upp och undrade länge varför jag reagerade annorlunda på dylika situationer innan jag förstod skillnaden. Eftersom A dessutom förstärker min extroverta sida vid behov samt fungerar som avkoppling i min ensamhet så misstänker jag att vi introverta har lättare att bli beroende.

Det är likadant med HSP personer. High Sensibility Person. Vi har nog också större risk att utveckla ett beroende. För att inte tala om ifall man anser sig vara både och...

Det är lätt att känna sig "fel" och undra varför man känner sig "fel" när majoriteten omkring verkar tycka och reagera annorlunda än man själv. I vår familj är det så uppenbart eftersom vi alla är introverta. Även mina väninnor är det. Livet skulle vara lättare om fördelningen i befolkningen vore jämnare. Och alla skulle uppskattas efter sin förtjänst. Man kan ju alltid få önska! ?

Intressant!
Jag är nog konstig... både introvert och extrovert. Hämtar energi i båda lägen..och behöver vila från båda också.
Du har så rätt. Alla skall uppskattas.
Kram?

Femina

Solen skiner och jag vaknar nykter till ännu en dag... ☀️

Det är en sådan märklig känsla av overklighet varje dag. Å ena sidan verkar allt som vanligt. Det är lätt att glömma verkligheten tillfälligt när man läser, löser korsord eller tittar på TV. Men däremellan kommer verkligheten tillbaka när man läser nyheterna. Det är som en domedagsfilm som utspelar sig som man bara vill ska ta slut. Man kan nästan inte fatta vad som händer i världen.

Vi har bokat om vår Greklandsresa från maj till september med förhoppning om att livet återgått till det normala då.

Dottern har inte många arbetspass kvar. Hon var bara behovsanställd på H&M och behovet har ju drastiskt försvunnit. Hon är ju ledsen för hon blev nyligen tillfrågad om att avancera inom koncernen.

Gud, ge mig sinnesro. ?