Hej! har nu bestämt mig att lägga flaskan/vindunken på hyllan!
Försöker åtminstone att göra slag i saken-4 dagar utan alkohol nu och berättat för min terapeut idag också gällande mina tankar om detta elände.....

Läs och skriv mycket här på forumet. Det är perfekt som självterapi! Och vi ska stötta och peppa allt vad vi orkar.

Själv är jag nykter dag 39 och jag är grymt glad, stolt och tacksam ❤️

Gresslon

Hej!
Jag är också på dag 4 idag. Känner mig så befriad från allt det negativa som alkoholen för med sig. Skönt att slippa det där slentrianmässiga drickandet där de flesta glasen inte ens var goda. Bäst av allt är att jag slipper skammen hängandes över huvudet hela tiden.

Första gången idag som jag denna vecka har varit och handlat. Har undvikit det då systembolaget ligger precis bredvid mataffären. Ofta har det blivit att jag "råkat slinka" inom systemet också. Märkligt att känna sig osäker på att gå och handla men det gjorde jag idag. Men jag gick förbi systemet utan att gå in och det var också befriande på ett sätt.

Nu är jag dock på väldigt dåligt humör, nedstämd med ångest. Vet inte om det beror på saknaden av alkohol eller om det är andra saker runt omkring som påverkar det.

Hur som helst så ser jag fram emot 5:e dagen som nykter.

Modigt av dig att berätta för din terapeut!!

Boktips: ”Skål! Ta mig fan” av Torbjörn Åberg. ENORM igenkänning. Finns som ljudbok på Storytel.

Alkispodden kan jag rekommendera också. Man behöver boosta motivationen på alla sätt man kan.

Sök på ”alkohol” och ”hjärna” på youtube. I några inslag där förklarar de väldigt bra hur alkoholen påverkar hjärnan.

Då förstår man att det tar tid för hjärnan att läka ?

Gresslon

Tack för tips! Jag är dock rädd för konkreta fakta hur alkoholen har skadat min kropp. Då jag för övrigt är sund och tränar mycket så är jag orolig att sådan fakta ska ge mig ångest att jag redan förstört min kropp.

Alkispodden har jag lyssnat på någon gång och kan testa igen.

Nu ser jag fram emot 5:e dagen som nykter!

Jag tackar för välkomnandet...
Och även för podd och youtube tips, ska verkligen gå igenom dessa!
Sedan har jag igenkänningsfaktor i detta som du skriver gresslon, att våga ta steget och ta reda på vad som hänt i min kropp under åren av missbruk!
Det blir lite ungefär som att du häller för ett öra och öga, gör själv samma sak...
För egen del tänker jag lite som att "ta konsekvenserna" och stå upp för vad jag utsatt mig själv för.
Jag är lika "full" av förhoppningar om min 5:e nyktra dag...

Gresslon

Vaknade upp på bra humör med vårsol och allt. Suget fanns där hela dagen. Fick reda på att min kandidat som har fått sommarjobb på min arbetsplats kommer få endast 1000 kronor mindre i lön än mig som jobbat i flera år. Kände mig så värdelös. Därpå ville inte min kärlek träffa mig pga corona. Solen sken och jag gav upp. Vet inte hur jag ska göra när begäret efter alkohol kommer. Tips?

Blev någonting bättre för att du drack? Nä, självklart inte. Inget blir bättre för att man dricker. Tvärtom.

Inget blir bättre för att man inte dricker heller - jo, hälsan och självkänslan blir mycket bättre, men mycket annat som suger i livet fortsätter suga även när man är nykter.

Läser en bra bok som heter ”Tänka klart” av Annie Grace. Den handlar mycket om det medvetna och det omedvetna.

Medvetet kan man bestämma sig för att sluta dricka, men omedvetet kan man fortsätta känna begär efter alkohol. Så det är det omedvetna man måste jobba med, och det lär man sig i boken.

Så länge man inte har bestämt sig för att sluta med hela hjärnan, både det medvetna och det omedvetna, så blir det en kamp.

En kamp som man riskerar att förlora vid minsta motgång, men också i medgång. Vi alkisar kan ju dricka på varje känsla - besvikelse, trötthet, stress, glädje, eufori, ilska.

Upp på hästen igen!

Jag har en topp 3-lista över svåra fyllesynder i min skalle. Om jag känner sug sätter jag den på repeat några gånger ? Då går det över!

Gresslon..
Det är du och jag som hade våra fyra dagar när vi började skriva i detta sammanhang!
som min syn är på hur vi ska göra detta möjligt, så måste varje enskild individ hitta en grundkänsla i beslutet att ge upp alkoholen. Jag kan aldrig påverka hur jag mår vid olika besked- väldigt svårt att säga!
Jag försöker hitta en person att ringa eller något som stör ut den negativa känslan...

Hur som helst finns jag här och flera..

Alkoholhjälpens forum med alla underbara ”vänner” här, Alkispodden, youtube-klipp om alkohol och böckerna ”Skål! Ta mig fan” av Torbjörn Åberg och ”Tänka klart” av Annie Grace har varit min hjälp på vägen.

Om du läser min tråd ska du se att jag verkligen har försökt rannsaka mig själv och jag har jobbat hårt med både mitt medvetna och omedvetna. Inkluderat hela hjärnan.

För mig är det stor skillnad på att vilja sluta dricka alkohol och verkligen bestämma sig för att sluta dricka.

Nu har jag kommit till nästa steg - jag vill inte dricka alkohol. Lika lite som jag vill dricka bensin. (Liknelse lånad från boken ”Tänka klart”.)

Nykter dag 41 idag ?

Ha ha; ursäkta men kan inte låta bli att skratta om bensin...
Jag kommer sen ta hjälp av en veteran i sammanhanget- min bror som varit nykter i 26 år..
Vi fick kontakt igen efter ett långt uppehåll efter jul(men just nu sitter han på kanarie öarna) och har precis berättat för han att jag väljer att sluta då ingen annan kan göra det åt mig..