Flickan vägrar gå utanför lägenheten. Känner mig låst. Orolig för hennes epilepsi. Anfallen har kommit tillbaka. Medicinen håller på att justeras nu. Känner mig rastlös och orolig. Jag vill ha viiiin. NU!

Kan verkligen förstå att det är tufft?

Men..Charlie70 du fixar det här??
Du har fixat den här resan så här långt och det innebär så mycket styrka??Jag är så imponerad av dig?

Stor kram?

Just nu har jag dykt ner i jordnötspåsen. Håller fast vid tanken på hur dåligt jag kommer att må i morgon bitti om jag inte följer min plan. Det hjälper för stunden.

Har lugnat sig nu. Inte varit så sugen sedan jag fyllde år. Vad händer egentligen när suget kommer över en så plötsligt och starkt? Hoppas jag vunnit för i kväll. Flickan och jag har kommit överens o att åka till det roliga äventyrsbadet i morgon. Avvaktar med att boka taxi till i morgon, om hon ångrar sig. Tror att det ska fungera för henne men är inte 100 på det. Funderade just på om det är de där frånvaroanfallen som sänker henne och att det är därför hon inte orkar komma ut. Vet inte.

En annan fundering jag har haft ett tag gäller de här vinsterna med att vara nykter. Det finns massor av vinster som att jag blir klarare i huvudet, känner mig ärligare mot min omgivning (framförallt mina barn), inte lägger ytterligare negativ belastning på mig själv i återhämtningen från utmattningen. Men. Jag ser inte ett dugg piggare ut i ögonen. Vikten har det inte hänt NÅGONTING med. Jag har figur som ett jvla Mumintroll! Trots träning. Går runt med gummibandsbyxor alltid. Minnet är en katastrof. Tankar och meningar som ska sägas blir bakofram. Flickan får sig en del goda skratt iofs, men tröttsamt för mig i längden.

Nej, i dag är det deppigt må jag säga.

Mellan 40 och 50 mådde jag pyton psykiskt, mycket pga förklimakteriet. Tidigare regelbunden mens som en klocka betedde sig hoppsan hejsan, vilket beror på hormonbortfall. En vidrig period minst sagt ?

Nu verkar äntligen mensen vara på upphällningen och mitt psykiska mående har blivit mycket bättre, och nykterheten har bara bidragit positivt i sammanhanget. Jag fyllde 50 år i höstas.

Problemet med förklimakteriet är att hormonerna pendlar upp och ner och hamnar i obalans mot varandra. Som puberteten fast tvärtom.

När hormonerna stabiliserat sig på en lägre nivå mår man bättre. Påstås det.

Kram ❤️

Du har rätt FinaLisa! Det blev en ny dag ändå! Glad (så klart) att vakna nykter. 3 månader i dag! Vad hände i går och i fredags? Jag vet inte. Kanske det är klimakteriet som du säger Andrahalvlek. Utmattningen har säkert sin del i det hela. Men båda har jag levt med ett tag nu och förstår inte riktigt varför det skulle bli extra jobbigt just nu...

Blev väckt alldeles för tidigt i dag igen. Trött, men solen skiner och nu hoppas jag innerligt vi kommer iväg till det roliga äventyrsbadet i dag!

Kram!

Tre månader är så bra... härligt! ???? Nu fortsätter vi för vi vill det?
När du beskriver hur du funkar tänker jag direkt på postakut abstinens. Tror det är många av oss som har det efter att vi slutar dricka. Man är helt enkelt konvelecent när man slutar och det kan tydligen vara så i upp till ett år. Har du läst något om det?
Kram?

Kan ju säga det också att har ju själv inte mått så bra som jag förväntat. Man börjar tänka att det är ju inte värt det, bättre att dricka och bedöva sig än att må så dåligt... på något sätt tror man ju att slutar man dricka löser sig allt.
Men så är det ju inte. Det har tagit tid att dricka och skada sig själv och det tar tid att reparera också.
Hoppas du får en skaplig dag??

Tack för grattis och tips. Nej jag hade inte koll på postakut abstiens. Nu har jag googlat och inser att du kan ha rätt! 3-6 månader, upp till ett år, kan den hålla i. Jag tackar min lyckliga stjärna just nu för att jag har kontaktat beroendekliniken. Även om jag bett om ganska glesa möten, sa de att 6 månaders mötet ville de absolut ha, med läkare. Kortare tid än så får jag inte gå. Förstår poängen med det nu!

I dag ska jag vara nykter.

Kram!

Att bli nykter kan vi inte ta med en klackspark. Så bra du bokat tid?

Denna är då bra också. Den gjorde att jag bestämde att jag inte får "gotta mig" i tankar om att dricka för det ökar risken för återfall. Tanken får inte bygga bo i huvudet mer!

https://youtu.be/HfrUgyHmQ2g

Kram

Ska titta när jag blir barnfri. Nej, att bli nykter kan man inte ta med en klackspark. Mitt mål är permanent nykterhet. Inget jag sett anledning till att backa från under dessa tre månader. Ska det fungera behöver man inse att det är ett arbete som behöver göras helt enkelt.

Kram!

till tre månader, starka kloka du!! Heja heja heja dig och din otroliga förmåga att kämpa dig igenom svårigheterna med fötterna på jorden.