Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Pianisten, det tuffare på här hos mig. Jag kan som tur är både köra spinning och cykla utan problem från diskbråcket. Promenera funkar inte alls pga ishias värk. Käkar starka piller så jag kan jobba. Blir trött och seg av medicinen. Känner mig låg och sliten. Alkoholen bestämmer jag själv över nuförtiden. Inte alls som tidigare då A-hjärnan gick på autopilot. Valde att dricka förra onsdagen så jag skulle slippa värken en stund. Jobbade hemma på torsdag med super ångest för att jag valde att dricka. Jag följer din tråd och tycker det är intressant att läsa om dina tankar och känslor. Känner ofta igen mig hur jag själv tänker och funderar. En dag i taget ?

Härligt att höra att du känner kontroll på alkoholen nuförtiden. Låter trist ändå att behöva den för värken. Men va skönt att du kan köra spinning och cykla, förhoppningsvis är det lika bra mot värken som a-hjärnan! ??

Corona smittan breder ut sig i hela världen. Jag får inte åka till jobbet utan tvingas jobba hemifrån. Det är ju rätt skönt att ha den förmånen att kunna jobba i princip var som helst, där det finns uppkoppling. Socialt är det rätt jobbigt att vara hemma ensam utan sina kollegor. Ingen vet hur länge vi måste jobba hemifrån. Den första veckan är avklarad. Vi vet att det åtminstone blir minst 2 veckor till. Tristessen och den sociala isoleringen är triggers för mig. Nu gäller det att se upp så inte A-hjärnan börjar spöka igen.

Corona gör att jag jobbar hemifrån sedan några veckor. Idag har jag haft ett alkohol sug som jag nästan aldrig känt. Nu har det planat ut. Det gäller att vara på sin vakt.

Tyvärr jag stod inte emot suget. Jag har jobbat 5 timmar övertid med nån pilsner som vän.

Jag förstår att det är en utmaning med hemarbete och sug. Nu vet jag inte om det gäller dig Mrx men jag har förstått att många som arbetar hemma då och då på regelbunden basis tidigare har tagit för vana att den dagen får man dricka eller kvällen före eller whatever.... Har man den vanan så är det så klart lätt att hjärnan i dessa tider tycker att det är alla tiders när vi blir kommenderade för arbete hemma... Själv är jag sjukskriven på heltid just nu vilket också skulle kunna vara en utmaning. Förra helgen var det så krisigt för mig att jag tog kontakt med AA för första gången. Deltog i ett Skype-möte som jag hittade på deras hemsida. Efter den timmen var jag fult impregnerad av nykterhet och suget började klinga av.

Tänker på dig!
Kram!

Tyvärr har jag återigen blivit stor konsument av öl och vin. Det innebär att jag dricker mig berusad 2-3 gånger per vecka. Detta har pågått i några veckors tid. Jag jobbar hemma pga Corona. Det blev ingen bra kombination för mig att sitta hemma och samtidigt lätta på mina alkohol regler. Jag gör därför en omstart från och med idag. Nu vill jag räkna vita dagar igen för jag mår bra av det. Har aldrig problem att avstå och brukar kunna hantera alkohol i mindre mängd. Forumet betyder mycket för mig. Här loggar jag alltid mängden alkohol jag druckit. Dessutom får jag stöd genom att ta del av andras inlägg. En dag i taget ?

En dag i taget, fokusera på det positiva och skriva och läsa här på forumet så är du snart uppe ur diket igen.

En sak har jag fått acceptera - aldrig ta första glaset. Det är tusen gånger lättare att avstå helt än att dricka ”lite”.

Ligger spiknykter och glor på tv. Finns inget sug efter alkoholintag. Jag kommer att vakna pigg och fräsch imorgon. Imorgon ska vi käka middag på den lokala restaurangen. Jag tänker vara lika nykter då. Nu ska jag välja att må bra igen utan alkohol. Tack för att detta forum finns.

Restaurang besöket gick kanon bra igår. Frugan vald att dricka vin men jag höll mig till vatten. Här hemma vald frugan att tömma en flaska rosé framför TVn. Jag nöjde mig med icas bubbel vatten. Jag kände inget sug alls efter alkoholintag. Skämtade lite med frun om hennes intag. Vi kör med öppen dialog och pratar om allting. Nu ska jag strax iväg till gymmet. Det är så här jag vill må. Fy fan för bakfylla och dagar som bara försvinner upp i rök. En dag i taget ?

Vilken härlig känsla att vakna pigg och utvilad. Smög ner i köket och fixade frukost. Frun sov och jag fick lite egen tid. Diskbråcket håller på att läka ut. Jag har varit handikapp sedan början av året pga av diskbråck kota L4-L5. Jag har haft stora problem med att gå. Det enda som har funkat är spinnig och cykling. Igår lyckades promenera 6000 steg utan smärta. Känner inget sug efter alkoholintag. Just nu mår jag kanon bra.

Jag vaknade pigg och fräsch i dag. Låg kvar och drog mig extra länge i sängen. Många tankar fladdrade förbi om hur det är att vakna efter ett fyllekalas. Det var absolut inga positiva tankar. Hoppade ur sängen och drog in i rummet vägg i vägg. Det är mitt arbetsrum. Ganska skönt att logga in och börja jobba endast iklädd kalsonger. Hum, det här med distans arbete har sina för och nackdelar. Jag känner mig nöjd och glad med tillvaron. Det är en lugn och avslappnad känsla i kroppen. Jag mår bra. En dag i taget ?

Ditt sista inlägg andas så mycket positivitet. Hoppas att det fått hålla i sig. Håller med dig, det är verkligen tidelat att jobba hemifrån.

Kram

Vinäger, tack för omtanke. Det går rätt bra för mig nu igen. Jag försöker hålla igång med mina vanliga rutiner under pandemin. Har suttit hemma och jobbat i 6 veckor. Enligt prognosen från min arbetsgivare får vi räkna med att jobba hemifrån till åtminstone midsommar. Har fått koll på min konsumtion av alkohol igen. Hur går det för dig?
/Mrx