Tack för alla grattis i dag! De värmer! Jag har firat dagen med att komma iväg med flickan till det roliga äventyrsbadet. Trots att den här dagen faktiskt har gått enligt vår gemensamma plan har suget infunnit sig. Lite för starkt för att jag inte ska vara orolig. Därför valde jag att delta i mitt livs första AA-möte. Online var det också. Lite att smälta känner jag. Jag har ju tidigare sagt här (eller kanske bara tänkt) att om inte nuvarande åtgärder räcker får AA bli nästa steg. Det var väl så jag kände i dag. Att nu räcker det, jag klarar inte detta själv. Måste prata med någon som fattar. Mötet uppfyllde sitt syfte. Jag känner mig impregnerad av nykterhet. Nu är det strax statsministern på TV. Historiskt det också, precis som så mycket annat i värld just nu. Skakigt men jag känner att jag står stark just nu i alla fall.

Kram!

Hur gick det till rent praktiskt? Det hade jag faktiskt kunnat tänka mig. Jag tror att AA funkar jättebra, men problemet är att det finns ytterst få sådana grupper i min landsända.

Skönt att du och dottern kom iväg till äventyrsbadet ?

Låter ju toppen!?? Både att ni kom iväg och AA-möte online. Var det online pga corona??
Sett att AA:s steg finns förklarade ett och ett typ på Youtube. Fast live är ju bättre förstås!
Nu håller vi ut! Kram ???

Jag fick veta att den här gruppen ses alltid online sedan förra hösten, inte p.g.a. Corona. Vi var 9 pers från olika landsändar. Hittade dem på AA:s hemsida. Vi pratade via skype utan bild. Jag anmälde mitt deltagande i fm och fick ett OK sedan ringde de upp fem minuter innan mötet startade. Just den här gruppen skippar delningar och fokuserar i stället på att diskutera stegen. Fungerade utmärkt! Kan tillägga att jag kanske inte är såld på AA efter detta möte, men det fyllde definitivt sin funktion i dag och jag tänker delta igen när jag kan. Får ge det en chans tänker jag.

Jag fick en liten genomgång av stegarbetet. Egentligen tycker jag det verkar som om det är generiska frågeställningar man går igenom - men - förpackade i en uråldrig modell med en kategorisk syn på hur alkoholister beter sig. Jag gör samma sak i min process men på mitt sätt. Ska ändå fundera vidare på detta. Om det fortsätter vara krisigt kan jag ändå tänka mig gå igenom det för att åtminstone få möjlighet att prata med andra som förstår och vet hur det är. Skadar ju inte någon att fundera lite över ett och annat både en och två gånger om man säger så.

Tyvärr känns det viktigt för mig att skriva här i dag att: I dag ska jag vara nykter. Nu gäller det att hänga i här. Det blir en promenad och spinningpass i dag. Hoppas detta hjälper mig vidare ifrån suget.

Kram!

Jag tillhör den sortens människor som inte ens kan följa ett recept till punkt och pricka ? Jag vill alltid lägga till och dra ifrån efter tycke och smak och dagsform.

Att då följa ett stegarbete, som dessutom verkar vara både föråldrat och kategoriskt känns minst sagt som en tuff utmaning för mig ?

Jag tycker också att jag jobbar med mig själv och mitt mindset på alla möjliga sätt. Gemenskap och erfarenhetsutbyte får jag här på forumet. Många andra berättelser får jag ta del av via poddar, och kunskaper får jag via böcker och yotube.

Jag behöver nog inte AA. Det känns inte så just nu i alla fall.

Däremot behöver jag läsa och skriva här på forumet varje dag. Det gör att mitt beslut att vara nykter blir förankrat. Varje dag.

När jag börjar pausa härifrån längre perioder så tror jag att jag tappar kontakten med den viktiga dagliga förankringen.

Det handlar ju om att jag prioriterar min nykterhet. Låter den få ta lite tid och utrymme varje dag. Den kräver planering, eftertanke och analys dagligen för att hålla.

Och det tror jag att AA-möten ger också, och det är säkert därför det är så populärt.

De här dagarna alltså,
Bara att hänga i. Det vänder lite i taget, det måste det.
Tycker det var grymt av dig att testa AA. Funderar på det själv. Känner mig lite blyg men digitalt möte kanske är helt rätt.
Du är värdefull här, och för oss. Häng, om så på hörntänderna, kvar, en dag i taget, kram.

Har äntligen sovit mina minst tio timmar igen. Känner mig pigg i dag. Vaknar till ett fantastiskt solsken och utan sug. Tankar finns men på en helt annan nivå. SKÖNT!

Vänner, särskilt Andrahalvlek! Ha i åtanke att min beskrivning av AA måhända inte är representativ för AA i stor. Jag har deltagit på ett möte endast. Han som ledde det mötet var en väldigt kategorisk personlighet. Jag fick avbryta honom lite fint då och då för att ge mina perspektiv och de sopade han iofs inte bort. Jag tror att vissa personlighet behöver förenkla världsbilden för att klara av att hantera den själv. Jag kommer inte att välja honom som sponsor (han erbjöd sig) om jag känner att jag går vidare med AA framöver. Mötet i sig fyllde sin funktion i söndags. Där satt jag och hade det krisigt med suget. En timme senare var det borta. Och det handlar ju om gemenskapen för mig.

I går valde jag bort spinningpasset. Jag hade ett par andra grejer på schemat och när de var avklarade kände jag att min energinivå var låg. Jag behövde vila helt enkelt. Sitta och glo. Jag åt en pizza. En pizza som jag varit sugen på sedan jag satt i karantän i Spanien. Energiintaget har helt klart påverkan på suget. Efter pizzan kände jag mig lite mer funktionell i hela mig.

Jag gör som du säger Seklart, hänger fast i hörntänderna om det så skulle behövas. Här ska inte drickas något. Jag ska vara nykter!

Kram!

Du är verkligen en kämpe??

Även när det är som tuffast så klarar du det...det är styrka! Jag tror men behöver mängder av erfarenheter att klara av att stå emot för att kunna gå vidare.

Stor kram t dig?☀️

Suget har klingat av helt. I dag är det fredag. Solen skiner (himla tjat om solen, men jag tycker det är så underbart). Jag kan nu konstatera att suget jag kände förra helgen kan stavas PMS. Så har det ju alltid varit. Varför lär man sig aldrig...

Har fått direktiv från sjukvården att jag INTE får träna hårdare än promenad. SUCK! Jag har svårt att acceptera det. Promenad är skönt, men inget som taggar mig. Jag riskerar tydligen att förlänga tillfrisknandet från utmattningen om jag fortsätter träna tex spinning eller fyspass. Ännu en sak att hantera liksom....

Håller på att läsa "Glöm mig" av Alex Schulman. Handlar om hans medberoende till sin alkoholiserade mamma. Kan rekommenderas varmt, även hans andra böcker har jag läst med stor behållning.

I morgon har jag bjudit hit gäster på middag. Jag ska bjuda dem på vin. De vet att jag inte dricker. Samtidigt vill jag kunna bjuda dem. Det ska gå bra tänker jag. Annars får jag väl hänga här lite extra :D

Kram!

Rosa76

Så spännande att läsa om AA-online, hade ingen aning om att det fanns. Jag lever på dag 23 som nykter och har haft en väldig hjälp av detta forum och att själv skriva. Jag har en uppfattning om att en stor del av den hjälp som finns idag är föråldrigad, åka iväg på behandlingshem, avskärmad från allting och inte få ringa hem till sina barn på beslutad tid, aa här fungerar inte för mig, jag känner för många i staden och jag skäms för mitt missbruk. Det ska man eg inte göra, jag vet, men jag gör det så till den milda grad att jag skulle nog dricka tills jag dör än att sitta i rum och berätta om det. MEN online....med människor från hela landet, det skulle kunna fungera. Just nu funkar detta bra för mig men OM jag känner att jag behöver mer stöd så är ju detta väldigt bra för mig att kunna ta till, tack för tipset! å du, jag njuter också enormt av solen just nu! Ha en fin helg!/Rosa 76

Sugen i går kväll också. Botades med salta jordnötter så småningom. Minns ni min oöppnade flaska vin som står i skafferiet? Jag tror det är den som spökar. Jag ger er som sa "HÄLL UT DEN!" alla rätt. Jag ska bjuda på den i kväll. Efter det ska det minsann inte finnas något vin i mitt skafferi på ett väldigt långt tag. Alldeles för riskabelt just nu. Precis som ni sa. När det gått ett år av nykterhet kanske jag kan prova igen. I fortsättningen får vindrickare ta med sig eget vin när de kommer hit. OCH ta med sig eventuella rester hem igen. Varför fungerade det att sitta i karantän i Spanien i ett hus fullt av vin? Förmodligen för att det inte var mitt vin. Det vinet hörde liksom inte till mig. Men, det betyder inte att jag själv kan ha vin i MITT skafferi. Lärdom.

Blev inte väckt i dag men är tidigt uppe ändå. Vaknar till ännu en fantastiskt vacker morgon. Utvilad, klar i skallen. Jag kan möta mina barn med ärlighet och vara tillgänglig för dem till 1000 procent. UNDERBART!

Ställde in mitt jympapass i går enligt råd från stresshanteringsproffsen. Svårt för mig att acceptera. Egentligen skulle jag ju ha haft den där känslan av att vara genomtränad och lite stel här och där i dag. Den känslan saknar jag nu. Målet är att jag ska bli piggare av att inte träna så hårt. Men att leva med en känsla av otillfredsställelse är ju inte heller kul. Detta kallades för ett experiment under en vecka. Får se om jag klarar det.

Tack Rosa, Andrahalvlek och Se klart för era kommentarer! Kanske AA online blir världens hit! I kölvattnet av Corona, men även för alla oss som har svårt att ta oss till möten eller som hellre dör i alkoholism än visar vår nuna IRL.

Kram!

En grej kan ju vara att fokusera på vighets/stretchmål istället, typ passa på att bestämma sig för en cool grej man vill kunna göra med sin kropp och träna stretching för att nå dit. Gå omkring med känslan av att vara alldeles mjuk och jättelång istället.
Jag har tänkt att jag efter sommaren ska klara yogapositionen Tranan, det blir nog omöjligt men jag blir väldigt mjuk i ljumskarna av att kämpa med det :)
Grattis till att vinflaska står orörd och till beslutet att bli av med den!

Jag är ju en sådan där gruppmänniska. Har lite svårt att sätta mål som rör min fysik i ensamhet tyvärr... Vill svettas i grupp. Träningen får numera gärna vara lite ettor och nollor också. Jag struntar i om musiken är bra, den får gärna bara dundra på samtidigt som jag plockar intervall efter intervall eller lyft efter lyft. Detta låter som om jag är jättevältränad märker jag. Så är verkligen inte fallet. Men förr kunde jag glädjas mer åt att studsa lite till höger och lite till vänster. Inte längre.

Nu vaknar flickan här. Hörs!

Jag har varit nykter ett år och skulle aldrig ta chansen att ha vin hemma. Kommer jag bjuda andra på det, så skulle jag slänga resten.
Kommer jag någon gång ha alkohol stående hemma, kanske men inte troligt.
För något bor i mig som väcker tanken att ett glas inte spelar någon roll och när den tanken kommer är återfallet där.
Att göra det svårt för draken är mitt mål?
Hoppas du får en fin middag och göra kloka val som passar din väg// kram Strulan❤️??