Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

"Inställt" är det ord jag ser oftast just nu. Så och vårt onsdagsmöte per omgående. Man kan tydligen ha möte online istället.

Det krävs en stark övertygelse att hålla motivationen uppe. Jag som lever med en aktiv alkoholist får helt enkelt be min högre makt om hjälp varje dag. ?

Femina

Idag åt jag och barnen våfflor med grädde & hjortronsylt till lunch. Mums! ?

Ikväll har jag varit på gudstjänst med taize sånger. ?

Livsutrymmet krymper hela tiden och jag är tacksam idag för det som var otänkbart för några veckor sedan. Hoppas vi alla på jorden kan lära oss något utav denna erfarenhet, att vi alla får lära oss vara tacksamma över sådant vi är bortskämda med att ta för givet.???

Här i min värld är begränsningarna fler men vi har ändå rörelsefrihet. Vänner i Spanien och Frankrike får inte alls gå ut, det kostar dryga böter. Jag hoppas som du att nåt gott ska växa fram ur den här erfarenheten.
Var rädd om dig och lev väl? / mt

Femina

Det är en bok utav Elisabeth Kubler-Ross som jag just läst ut. Hon är läkare och jobbar med döden och nära-döden upplevelser samt visdomar om livet. ?

Det är tur att många bibliotek fortfarande är öppna. Jag läser ju en hel del och har väl alltid gjort. Det finns ju hur mycket spännande som helst att förkovra sig i! Som en oändlig källa utav visdom att ösa ur... ?

Femina

Jag har precis börjat lägga ett nytt 1000-bitars pussel så nu har jag lite att göra! Herregud, när lade jag ett pussel senast? Tjugo år sen, eller nåt... ?

Just i dessa Coronatider har nog vi introverta lite lättare än de extroverta för vi kan roa oss själva. Man får lära sig uppskatta det lilla! ?

Femina

"Andra sidan" heter boken utav mediet Pierre Hesselbrandt som jag just läst. Han är bl a känd från TV-programmet "Det Okända". Jag har hela mitt liv varit mycket intresserad utav detta ämne men har tyvärr inte så många egna erfarenheter. Alkohol gör ju inte heller saken bättre... Men ämnet intresserar mig fortfarande och kommer alltid att göra! ?

Sköt om er! ????

Går väldigt mycket bättre när jag är nykter... ett härligt pyssel som går att försvinna i, och ger vila när huvudet går på högvarv.
Ha en fin kväll.

Femina

Vaknar nykter av solen och ljuset! Tacksam för det. ☀️?️

Jag ska försöka förvalta dagen, nuet, efter bästa förmåga. ?

Femina

Det är annorlunda nu överallt. Inget är sig likt i dessa dagar, inte ens högmässan. Men man får anpassa sig och göra det bästa man kan efter omständigheterna. Och vara nöjd & tacksam för det. ?

Femina

Imorgon har jag en anställningsintervju via Skype! Jag har aldrig skypat tidigare men dottern har hjälpt mig fixa så jag är redo inför morgondagen. Pirrigt! ???

Hoppas, hoppas, hoppas! Till att börja med hoppas jag att du känner dig nöjd med intervjun ? Sen hoppas jag att du får jobbet också!

Mycket intervjuer på Skype i dessa coronatider.