Grattis till dina två första nyktra veckor! Nu har du det värsta bakom dig ?

Försök att inte oroa dig för ev framtida ångest eller andra hälsoproblem. Nu är nu.

Du kan hantera det andra när det dyker upp istället för att oroa dig i förskott och förpesta nuet.

Go girl!

Blondinen

Jahaaa dag två igen då alltså. Händer skakar, handlederna värker och ja.

Livet har drastiskt gått åt helvete senaste veckorna. Vet inte hur jag ska göra, men att dricka 3 liter vin om dagen verkar inte hjälpa iallafall.

Du kan sluta dricka! Du måste bara verkligen tro på din egen förmåga - och verkligen bestämma dig för att sluta. ”Ska försöka” räcker inte.

Och sen får du stå ut, en timme i taget. Mota värsta ångesten med pulshöjande aktivitet.

Blondinen

Dag.. 4?

Har börjat om, igen.

Ungefär 6 veckor sedan jag bestämde mig för att försöka vara nykter om jag tänker rätt. Klarade då nästan 2.5 veckor. Sedan har det varit många dag 1, någon dag 2 och nu dag 4.

Men jag tänker inte räkna dagar, tänker inte tänka på att jag måste vara nykter, inte tänka på att inte dricka.

Tänker faktiskt bara ignorera alla abstinenssymtom och fokusera på annat. Har lite projekt på gång. Är lite bekymrad att jag är påväg in i en manisk period men då får det vara så.

Mitt liv kan inte cirkulera kring alkohol, då vill jag bara dricka den. Nu fokuserar jag på annat och råkar bara inte vilja ha vin för stunden. Jag får, jag kan, men just nu vill jag inte.

Blondinen

Ännu en dag 4.. kom väl till dag 7-8 sist. Mår redan bättre men jag hittar inget fungerande sätt att hantera ångesten som jag vanligtvis hanterar med alkohol.

Varför kan det inte finnas ett mirakelpiller som tar bort ångesten? Utan att göra en apatisk, trött eller beroende.

Har haft problem med hög vilopuls och högt blodtryck. Redan dag 4 har det sänkts med 12%. Varför är inte det motivation nog?

Längtar efter att kunna leva normalt, dricka ett glas vin då och då men framförallt stanna på ett glas. Men så länge jag bär på en massa annan ångest och skit går nog inte det. Hur fan mår man bra i grunden? Tror aldrig jag har upplevt det i en medveten ålder.

Jag vet, men vill ändå säga: håll dig nykter under en period och se vad som händer då. Otåligheten och viljan till snabb förändring är verkligen något vi delar, de flesta av oss här. Men att låta tiden gå hur jäkla jobbigt det än är, betyder otroligt mkt för att kroppen, hjärnan ska återhämta sig och därmed minskar ångesten. Alkoholen skapar ångest. Jag tänker inte ens att vi måste vara så ”motiverade” utan bara försöka hålla emot och härda ut. Så småningom kommer fördelarna. Kram!

Blondinen

Tack för din kommentar. Du har rätt, men det är inte enklare att genomföra för det tyvärr.

Dag 7 eller nått idag, ångest ligger som en tjockt moln över mig idag. Igår var det så mycket bättre. Kommer och går antar jag. Försöka stå ut? Känns svårt, nära omöjligt. Gråter, skakar och vill helst bara ta sömnmedel och sova minst 36h.

Övriga absintensbesvär verkar vara borta. Tror att den ångesten jag försökt dämpa kommer fram, den som jag dämpat nästan dagligen i snart tre år.