Fleur

Åkte till Spanien i slutet av februari och skulle stanna där hela mars.
Har haft en tuff depression den här vintern och såg fram emot ljuset och värmen där nere.
Tio fina dagar fick vi om än med mycket oro.
Dag nummer tretton, som var en fredag? stängde hela landet igen.
Den nittonde lyckades vi boka om vårt flyg och ta oss hem till Sverige, då hade vi suttit inlåsta i drygt en vecka.
På hela tiden inte en droppe alkohol, det blev sammanlagt runt 40 dagar.
Sitter nu i frivillig karantän med barskåpet som enda sällskap och med mer ångest än jag trodde var möjligt.
Hur klarar ni andra den här galna situationen?
Har varit inne och läst här en del och alla verkar så starka medan jag har kastat in handduken fullständigt.
Hur gör ni för att leva nyktra i detta kaos?

Jag var också i Spanien, 11-18 mars. Har alltså också upplevt stängningen på plats. Här i Sverige har du i alla fall fördelen av att du kan ut och promenera hur mycket du vill utan att ha något ärende. Andra förslag är att titta på TV och hänga här mycket. Googla på Youtube-filer om alkoholismens påverkan på våra kroppar. Kanske inga sexiga förslag men ett försök från min sida i alla fall. Barskåpet borde ju inte finnas, men det kanske är fler än du i bostaden? Att kasta in handduken hjälper inte ett dugg för varken det ena eller andra, men det vet du säkert redan.

Charlie

Jag tror du misstar dig lite kring att alla skulle vara så starka, tror de flesta av oss har ordentliga svängningar, andra en ren kamp för livet vissa dagar. Att bli nykter är ett jättejobb. Ibland får man hålla fast vid att ”utdelningen” ligger långt fram i tiden, och ofta ta det en dag i taget. De flesta av oss lever då och då med att livet blir tråkigare. Vi kan sakna lätthet och flykt från stress och oro.
Jag vet ju inte hur dina vanor sett ut innan din resa, men 40 dagar är verkligen något att vara stolt över och hålla i! Dessutom är det ju för oss som har lite serotoninkänsliga hjärnor, en extra vinst att inte dricka. Skriv och läs här. Vaska barskåpet. Allt blir bättte!