Ångest är vi alla här inne väl bekanta med. En del dricker fortfarande, men de flesta kämpar på med att vara nyktra.

Men det är ärligt talat kämpigare att dricka än det är att vara nykter. Själv ser jag fram emot att fira två månader som nykter på skärtorsdag.

Läs och skriv mycket här på forumet så ska vi stötta och peppa allt vad vi orkar och hinner!

Lucia60

Maste ta tag I mitt drickande. Bor utomlands sa stavningen kan bli lite galen har och dar. Har den senaste veckan varit full 24/7, hinkat vin innan espresso machinen ens gjort den forsta koppen kaffe. Drack “bara” en flaska vin igarkvall for att bota den rastlosa kanslan som fanns. Vaknat svettig och darrig. Jag kanner mig ensam, jag jobbar inte min man forsorjer mig. Familjen hemma ar det sparsam kontakt med och kanner mig inte riktigt hemma har men hatar att halsa pa foraldrarna. Pappa ar alkoholist och mamma ar I riskzonen. Nar jag var liten hetsat jag, kopte godis/ choklad i hemlighet efter skolan och tryckte I mig tills magen var sa full och jag dackade. Sen blev jag tonaring och ville vara snygg, sa bantade ner mig en sommar. Borjade pa universitet utomlands och dar blev det mycket droger pa fester. Borjade dejta en langare... festar inte langre pa det sattet och tar inga droger men ibland sa far jag infall och bara hinkar I mig alcohol. Anvander inte mat som dovning men vin daremot. Kanner mig darrig och angesten ar inte att leka med idag. Har inga barn och ar ung och borde vara lycklig men kanner mig sa otroligt ensam och ledsen. Har ingen jag kan oppna upp mig for. Kanner mig lost. Jag har inga problem med att inte dricka pa ett tag men har aldrig upplevt abstinens besvar pa det har sattet. Veckans konstanta drickande med over 10 liter vin har satt sina spar.

Lucia60

Klarat dagen forvanards bra. Precis tagit ett bad och druckit chia tea och bubbelvatten. Blir lite rokt lax och kokta agg framfor James Bond med mannen. Dag 1 klarat. Vill ha en vit manad, perfect nar man sitter hemma i karantan och inte kan gora sa mycket... ??

Trött sliten och ledsen.
Många kan känna igen sig. Jobbigt är det också med darr och ångest.
Men så otroligt skönt att det blir bättre, så snabbt. Kämpa de första dagarna. Så kommer lättnaden och livet öppnar sig till något nytt.
Kram!

Sofia

Hej och varmt välkommen till Alkoholhjälpen! Grattis till en första nykter dag. De värsta abstinenssymtomen brukar gå över på ett par dagar. Vad målmedveten du är som inleder med att du måste ta tag i ditt drickande och nu tar steg i linje med ditt mål. Att du skriver här är ett jättebra steg. När man känner sig ensam, ledsen och att man inte har någon att öppna upp sig för så kan det här forumet extra värdefullt - här finns många som känner igen sig i vad du går igenom nu och som kan bidra med pepp och stöd. Fint att du ser den påtvingade karantäntillvaron som en positiv möjlighet, en chans att testa en vit månad.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Jag har också bott utomlands och där utvecklade jag mina alkoholproblem på riktigt. Det är tungt med ångest osv i början, jag är där jag med igen. Men med stöd tex här så är det bara att köra en dag i taget o efter ett tag blir det ju en hel del tid.
Lycka till!

Lucia60

Tack for peppen. Tanker skriva arligt. Det ar Annorlunda utomlands. Sverige ar sa strickt. Ar glad att jag bor utomlands...

Efter nio nyktra veckor är jag 100 procent övertygad om att det är tusen gånger lättare att låta bli att dricka helt än att dricka lite.

Är man alkoholist väcker alkohol mersug efter mer alkohol. Så är det bara. Så jag har förlikat mig med tanken att aldrig ta det första glaset.

Lucia60

Du har sa ratt. Varit konstant full i 5 dagar nu. Varje javla gang jag tar det dar forsta galset sa dricker jag konstant i dagar. Har nog druckit upp mot 4 liter vin de senaste dagarna och jag ar ganska liten. Sjalvforaktet ar sort. Jag ar pa andra flaskan vin....

För oss som har supit oss till ett alkoholmissbruk finns det inget mellanstadie tyvärr.

Det är antingen dricka och må dåligt, eller bli nykter och må bra. När man slutar dricka beror på hur länge man står ut med att må dåligt.

Var väl ett bra ord för var man inte vill befinna sig resten av livet. Ibland vill jag, i all vänlighet, bara höja rösten en aning och säga: sluta drick. Vänta inte på att zodiakens står i rätt våglängd, att vinet ska va slut, att festen ska vara avklarad. Bara Sluta.
Håll upp en månad, en dag i taget. Sen kan man prata om mellanstadiet, eller inte.kram.

Lucia60

True. Vaknade 03.45 och dealade med mannen att om jag kunde shotta lite whiskey sa “gjorde jag nagot for honom”. Deal done and dusted...