Angest

34 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lucia60
Angest
Andrahalvlek
Välkommen hit!

Ångest är vi alla här inne väl bekanta med. En del dricker fortfarande, men de flesta kämpar på med att vara nyktra.

Men det är ärligt talat kämpigare att dricka än det är att vara nykter. Själv ser jag fram emot att fira två månader som nykter på skärtorsdag.

Läs och skriv mycket här på forumet så ska vi stötta och peppa allt vad vi orkar och hinner!

Lucia60
Maste ta tag I mitt drickande

Maste ta tag I mitt drickande. Bor utomlands sa stavningen kan bli lite galen har och dar. Har den senaste veckan varit full 24/7, hinkat vin innan espresso machinen ens gjort den forsta koppen kaffe. Drack “bara” en flaska vin igarkvall for att bota den rastlosa kanslan som fanns. Vaknat svettig och darrig. Jag kanner mig ensam, jag jobbar inte min man forsorjer mig. Familjen hemma ar det sparsam kontakt med och kanner mig inte riktigt hemma har men hatar att halsa pa foraldrarna. Pappa ar alkoholist och mamma ar I riskzonen. Nar jag var liten hetsat jag, kopte godis/ choklad i hemlighet efter skolan och tryckte I mig tills magen var sa full och jag dackade. Sen blev jag tonaring och ville vara snygg, sa bantade ner mig en sommar. Borjade pa universitet utomlands och dar blev det mycket droger pa fester. Borjade dejta en langare... festar inte langre pa det sattet och tar inga droger men ibland sa far jag infall och bara hinkar I mig alcohol. Anvander inte mat som dovning men vin daremot. Kanner mig darrig och angesten ar inte att leka med idag. Har inga barn och ar ung och borde vara lycklig men kanner mig sa otroligt ensam och ledsen. Har ingen jag kan oppna upp mig for. Kanner mig lost. Jag har inga problem med att inte dricka pa ett tag men har aldrig upplevt abstinens besvar pa det har sattet. Veckans konstanta drickande med over 10 liter vin har satt sina spar.

Lucia60
Klarat dagen forvanards bra.

Klarat dagen forvanards bra. Precis tagit ett bad och druckit chia tea och bubbelvatten. Blir lite rokt lax och kokta agg framfor James Bond med mannen. Dag 1 klarat. Vill ha en vit manad, perfect nar man sitter hemma i karantan och inte kan gora sa mycket... 😂😜

Andrahalvlek
Heja, heja!

Nu är det bara att fortsätta räkna nyktra dagar!

Se klart
Välkommen

Trött sliten och ledsen.
Många kan känna igen sig. Jobbigt är det också med darr och ångest.
Men så otroligt skönt att det blir bättre, så snabbt. Kämpa de första dagarna. Så kommer lättnaden och livet öppnar sig till något nytt.
Kram!

Lucia60
Tack for pepp! Dag 1 gick bra

Tack for pepp! Dag 1 gick bra och har inget sug idag men svettas och kanner mig skakig, angesten ar dar men bara att ta en dag i taget.

Sofia
Välkommen, Lucia60!

Hej och varmt välkommen till Alkoholhjälpen! Grattis till en första nykter dag. De värsta abstinenssymtomen brukar gå över på ett par dagar. Vad målmedveten du är som inleder med att du måste ta tag i ditt drickande och nu tar steg i linje med ditt mål. Att du skriver här är ett jättebra steg. När man känner sig ensam, ledsen och att man inte har någon att öppna upp sig för så kan det här forumet extra värdefullt - här finns många som känner igen sig i vad du går igenom nu och som kan bidra med pepp och stöd. Fint att du ser den påtvingade karantäntillvaron som en positiv möjlighet, en chans att testa en vit månad.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

boink
Kör hårt

Jag har också bott utomlands och där utvecklade jag mina alkoholproblem på riktigt. Det är tungt med ångest osv i början, jag är där jag med igen. Men med stöd tex här så är det bara att köra en dag i taget o efter ett tag blir det ju en hel del tid.
Lycka till!

Lucia60
Har fallit dit. Klarade 2

Har fallit dit. Klarade 2 vector. Fiulll som ett svin

Lucia60
Hatar mig sjalv

Hatar mig sjalv

Andrahalvlek
Slå inte på dig själv ❤️

Alkoholdjävulen är en stark motståndare. Kom igen med nya krafter - lite klokare och starkare.

Lucia60
Tack for peppen. Tanker

Tack for peppen. Tanker skriva arligt. Det ar Annorlunda utomlands. Sverige ar sa strickt. Ar glad att jag bor utomlands...

Lucia60
Fast .... jag tar det for

Fast .... jag tar det for langt... Finns ett Mellan stadium

Andrahalvlek
Min erfarenhet

Efter nio nyktra veckor är jag 100 procent övertygad om att det är tusen gånger lättare att låta bli att dricka helt än att dricka lite.

Är man alkoholist väcker alkohol mersug efter mer alkohol. Så är det bara. Så jag har förlikat mig med tanken att aldrig ta det första glaset.

Lucia60
Du har sa ratt. Varit

Du har sa ratt. Varit konstant full i 5 dagar nu. Varje javla gang jag tar det dar forsta galset sa dricker jag konstant i dagar. Har nog druckit upp mot 4 liter vin de senaste dagarna och jag ar ganska liten. Sjalvforaktet ar sort. Jag ar pa andra flaskan vin....

Andrahalvlek
Mellanstadie

För oss som har supit oss till ett alkoholmissbruk finns det inget mellanstadie tyvärr.

Det är antingen dricka och må dåligt, eller bli nykter och må bra. När man slutar dricka beror på hur länge man står ut med att må dåligt.

Se klart
Mellanstadium

Var väl ett bra ord för var man inte vill befinna sig resten av livet. Ibland vill jag, i all vänlighet, bara höja rösten en aning och säga: sluta drick. Vänta inte på att zodiakens står i rätt våglängd, att vinet ska va slut, att festen ska vara avklarad. Bara Sluta.
Håll upp en månad, en dag i taget. Sen kan man prata om mellanstadiet, eller inte.kram.

Lucia60
True. Vaknade 03.45 och

True. Vaknade 03.45 och dealade med mannen att om jag kunde shotta lite whiskey sa “gjorde jag nagot for honom”. Deal done and dusted...

Lucia60
Halsa en half flaska whiskey

Halsa en half flaska whiskey 03.00 kanns halsosamt.

Lucia60
Jag har aldrig varit sahar

Jag har aldrig varit sahar illa. Kan fan knappt stava. Behover hjalp

Denhärgången
Hej

Kunde inte bara smyga förbi nu, dina senaste inlägg skär ju rakt in.
Vilken fruktansvärd dag du måste vakna till idag. Jag har också varit där. Ta det så lugnt du kan nu, andas, försök att komma ihåg att det blir bättre.
Och vad bra att du ber om hjälp. Det finns massor av hjälp.
Tröst, hopp och styrka!

Kennie
Åka hem?

Finns det ingen annan än föräldrarna du kan bo hos om du skulle åka hem till Sverige? Låter som om du behöver komma bort från där du är och hitta ett sammanhang där du inte bara är hemma. Och att mannen dealar om att låta dig dricka mot att du gör något för honom (om jag förstod dig rätt) ? Vill han verkligen ditt bästa då? Gör allt du kan för att lägga av, jag blir orolig och ledsen för din skull, du är värd att må bättre!

Lucia60
Jag mar sa daligt. Drack fran

Jag mar sa daligt. Drack fran morgon till kvall igar. Blev nog 5 flaskor vin. Vakna, dricka, sova och repeat. Blir ju inte ens full langre. Vaknar inte med bakfylla. Extrem angest dock. Ringde lakaren igar och fick nagot angestdampande utskivit. Idag ska jag inte dricka

Kennie
Kämpa!

Bra att du kontaktat läkare! Och du klarar det här! För mig hjälper det att ha goda mineralvatten hemma och att tänka på hur skönt det är att slippa vara bakis och ha ångest . Och att promenera/jogga men det kanske man inte får på grund av Corona där du är?
Kram och ta hand om dig!

Andrahalvlek
5 flaskor vin?

Din tolerans är ju enorm! Ett mycket allvarligt varningstecken. Du behöver gå till läkare och säga att du är alkoholist. Du behöver bli inlagd 😔

Andrahalvlek
Alkoholen ger dig ångest!

Det är alkoholen som fuckar upp din hjärna och ger dig ångest! Slutar du dricka går ångesten över, men det tar tid innan din hjärna läker. Det blir skitjobbigt - men det blir bra så småningom.

Bli nykter är ingen quick-fix, men alkoholen kommer att döda dig till slut.

Lucia60
True. Ar pa dag 2 nykter nu.

True. Ar pa dag 2 nykter nu. Svettig och ligger pa botten men tar det kvart for kvart.

Vinäger
Det finns hopp

Även jag blev förskräckt nu när jag läser tillbaka i din tråd. Jag vet tyvärr hur det känns att vara berusad (full) från morgon till kväll. Du kanske har slagit i din botten nu.

Ditt sista inlägg andas hopp. Håll i och håll ut nu. Snälla, för din egen skull. För din egen räddnings skull. 💗

Många kramar till dig

Andrahalvlek
Håller med Vinäger!

Håll upp och håll ut!

Sök på Craig Beck på Yotube! Han är duktig på att förklara vilket gift alkohol faktiskt är.

Kennie
Fortsätt kvart för kvart!

Snart är du igenom det värsta, det kommer bli bättre. Kram och styrka till dig.

Sidor