Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Intervjun via Skype kändes bra. Jag glömde berätta igår att jobbet är inom kyrkan. Kan det bli bättre? Nu hoppas jag att rekryteringsfirman låter mig gå vidare till intervju hos församlingen.

Varit på lunchmässa och på biblioteket idag. Försöker fokusera på det positiva! ?

Femina

Utav Elisabeth Kubler-Ross har jag läst idag. Det låter kanske inte som så uppmuntrande läsning, precis, men hon var en pionjär inom sitt område tidigt och när vi närmar oss döden handlar det egentligen om livet, i allra högsta grad! ?

Femina

Allting är online plötsligt. Både AA-möten och gudstjänster. För varje dag stängs vårt samhälle ned, mer och mer.

Dottern kom nyss hem efter sin sista arbetsdag. Jag vet inte vem som är mest ledsen, hon eller jag.

Vi får glädjas åt alla tomtebloss av lycka som dyker upp! Vi har varandra och ingen är sjuk, fryser eller svälter. ?

Femina

Jo, #mulletant, Musse & Kalle förgyller våra liv varje dag. ??
Glädje och kärlek! ?

Femina

Idag ska jag vara tacksam för allt gott i mitt liv och göra det bästa jag kan för att sprida omsorg till dem omkring mig istället för att sakna det jag inte har just nu. Vaknar nykter och solen skiner genom fönstret. ?☀️?

Femina

Nu har jag läst Elisabeth Kubler-Ross sista bok, "Livets hjul". Oerhört intressant om hennes eget liv och om döden och livet därefter... ?

Femina

Jag har en app som heter "Kyrkguiden". Den visar, dag för dag, kyrkornas kalendarium från de kyrkor som ligger mig närmast geografiskt och utåt.

Just nu är utbudet nästan obefintligt eftersom nästan allt är inställt, även gudstjänster och andakter, pga Corona. Dock fann jag idag en gudstjänst i en kyrka ca 20 minuters bilväg bort. Jag åkte dit på vinst och förlust, medveten om att informationen både i appen, och på församlingens hemsida, kan vara felaktig. Men döm om min förvåning så var den korrekt! Vi var sex stycken tappra deltagare som firade en nedskalad gudstjänst tillsammans med prästen, organisten och en kyrkvärd. Jag känner mig så tacksam! Jag trodde aldrig detta om mig själv för bara ett halvår sedan...

Trots att jag bor i en förort till Stockholm så är det nästan omöjligt att hitta en kyrka som erbjuder mer än digitala möten eller öppen kyrka för enskild andakt. Och det blir extra påtagligt när vi går in i påskveckan som annars brukar firas med passionsandakter hela veckan fram till skärtorsdagen och därefter fullt program ända fram till annandagen. Det blir en annorlunda påsk i år med mindre firande och mer eftertanke. ?

Femina

Kalle blev nyss överkörd av en bil vid busshållplatsen. Han brukar gärna springa efter dottern. Dottern ringde sonen och hon hann åka iväg innan han hann ner. Han såg Kalle bli överkörd. Ringde mig. Jag kastade mig i bilen ifall vi skulle iväg till veterinären men det var redan för sent. Jag lyfte upp Kalle och vi åkte tillbaka hem. Nu är vi hemma. Den vackra vårsolen skiner och här är bara chock och tårar... ??

Inte dricka A, inte dricka A, inte dricka A....?

Så fruktansvärt sorgligt!!?
Ååh, Femina, jag har själv en katt och lider verkligen med dig..
Kramar?