Hur skall jag agera?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
blä50
Hur skall jag agera?
blä50
Ska jag säga nåt eller inte?

Hej,
Jag undrar hur jag ska tänka kring detta. Min särbo tog ett återfall förra veckan (ca 1 år sen sist) samtidigt som hans minsta dotter var hemma. Jag var där och försökte få honom att sluta dricka vilket inte gick givetvis utan jag blev typ utkörd från hans hem. Han lyckades sen få sin dotter (11år) att tro på att han var magsjuk så hon dan efter efter skolan gick hem till sin mamma och var där istället tills han talade om att magsjukan var över så nu kommer hon tillbaka till honom igen idag (dottern bor vecka/vecka hos mamma,pappa och det funkar bra.
Men vad jag undrar är följande: nu är det bara jag (hans flickvän sen 3 år tillbaka) som vet om att han haft ett återfall. Det verkar som att mamman gick på att han var magsjuk (mkt förvånande) Vanligtvis så vet oxå hans bror om när han dricker men han tror tydligen oxå att han haft magsjuka. Det blev väldigt luddigt det här märker jag.

Vad jag brottas med nu hur som helst är om jag skall säga till mamman och brodern att han tagit ett återfall? Jag vill inte vara en del av hans lögn och skydda hans drickande. Det borde ju vara bättre att alla nära inblandade vet om vad som hänt? För det bör ju göra det svårare för honom nästa ggn, tänker jag.
Känner mig kluven. Vill berätta för dom vad som hänt, men vet ju att han kommer inte se det som en kärleksförklaring direkt utan som ett stort svek från min sida.

Blev lite luddigt och orkar inte skriva all historia osv men tror ni förstår min grundfråga. Vill gärna ha era tankar kring om jag skall berätta eller inte. Tack

gros19
Ett återfall och ett år sedan

Ett återfall och ett år sedan det senaste. Inget dramatiskt hände även om det var trist för dottern. Jag hade nog kunna överse med det, men samtidigt tala om för din pojkvän att du kommer inte att skydda honom om han fortsätter dricka. Du kommer då att berätta det för dom som det berör. Rätt eller fel, men så tänker jag.

Sisyfos
Berätta

Jag kommer från beroendesidorna... älskar när jag blir skyddad... för då är det ju inte så farligt, en gång är ingen gång etc etc. Dottern var där, du försökte få honom att sluta dricka men blev utkörd. Var dottern kvar då? Nä, skydda honom inte säger jag. Då mår du och dottern dåligt o han kan bagatellisera återfallet. Det är inte ett svek att berätta. Det är oerhört obekvämt för den som dricker, men nödvändigt. Man behöver stå upp och förklara sina återfall både för sig själv o för andra. Ingen vinner på att du håller tyst, jo alkoholisten som kan förtränga händelsen. Risken är stor att dottern vet o skyddar. Skydda barnet i det här. Visa att det inte är något skamfyllt som ska sopas under mattan.