Peth test och erfarenhet

25 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sandra80
Peth test och erfarenhet
Sandra80
Har ngn erfarenhet om detta

Har ngn erfarenhet om detta peth test. Jag har haft semester och druckit princip alla dagar. Ligger på ett värde på 2,5, vilket är skyhögt vad jag förstår. Ska ta ett nytt test om 4 veckor. Hinner peth gå ner till 0,05. Hur lång tid tar det, läser om att det halveras var 4:e dag?? Vad betyder det. Någon som suttit i samma sits och hur lång tid tog det för dig?
Tacksam för svar

Knockados
Jag har erfarenhet

Och den är ur usel....
Peth är ett jättekänsligt prov..
Och på någotvis så har jag under flera legat jättehögt, trots att jag inte druckit några större mängder, under flera dagar/ veckor.

Jättehögt menar jag från 3,0- 4,7..
Detta prov varit högt men dom andra proverna CDT+GT legat inom referensvärdet...

Så fattar inte själv varför peth bär det rusar iväg.

Men kan tilläggas att jag är gactricbypas opererad..

Sandra80
Låter

Verkligen konstigt... men när nådde du normalnivå? Tog det mer än 4 veckor?

Knockados
Aldrig haft normal

Nivå alls, ändå dricker jag inte varje dag ens....
Provet är högkänsligt....
Att tänka på är också att man inte tvättar dej med sprit innan sticket, det finns etanol i handspriten som går in i ditt blod..och det ger utslag också.

Sandra80
Hur

ofta dricker du i veckan och hur mkt? Vet att peth lagras i blodet om man inte inte är helt utan alkohol. Men det måste ju gå ner nån jädra gång.... tycker man:/

Knockados
Ja har varierat

Om jag jobbat 5 dagar i veckan och druckit på min fritid så kanske det kunna bli Max 2 l vin sammanlagt på en vecka.
Dricker aldrig starksorit..
Men mina värden har aldrig legat under 1,3..
Hade en period på en månad.
Började då på 1,7 och 3 veckor senare hade det bara sjunkit till 1,3, under dessa veckorna hade jag inte avstått helt men hade noterat jag hade 3 veckorna druckit en flaska vin och 5 starköl och alltså utspritt på 3 veckor.

Så blev också fundersam på hur provet är och fått reda på att det är ett väldigt känsligt prov..

Man rekommenderar ju också att inte tvätta med handsprit vid provtagningen eftersom detta innehåller etanol... och just detta reagerar peth provet på.

Sandra80
Oj

då är det verkligen känsligt och jag är verkligen körd när jag tar mitt prov!! Har SU frågat hur länge det är kvar i blodet/peth om man avstår helt? Kan din operation ha ngt md den långsamma sökningen att göra?

Knockados
Idag tagit

Nya prover.....
Så får se va det visar, förra gången 2/7 Så låg peth värdet på 4,7.
Visst jag visste att det skulle ligga högt efter 6 dagar med alkohol...

Har du tagit CDT &GT prov någon gång?

Det avspeglar ju också alkohol intag och är inte lika känsligt som peth provet...

Mina ligger alltid inom referensvärdet...

Min läkare vet inte om min operation kan göra att jag får högt peth värde, han erkänner att han inte har den kunskapen alls...

Linlun
4 veckor tog det för mig

Jag låg på 0.74 i peth och det tog exakt 4 veckor innan jag var nere på 0.05.
Hade då druckit några dagar med måtta veckan innan provet (några folköl per dag, och drack sen en flaska vin och 6 folköl 1 dag innan provet (smart va?;)

Jag sitter själv just nu och funderar på hur mkt värde det blir av EN enda fylla. Jag har nämligen varit nykter nu i månader men tog en helkväll med alkohol från lunchtid till sen natt. Ska lämna prover snart och gruvar ihjäl mig över om det kommer synas eller ej. Det har då gått 2.5 vecka sedan mitt lilla återfall. Eftersom halveringstid är 4 dygn hade jag ju kunnat räkna ut det om jag bara visste vad jag låg på efter en kväll. Någon som vet vad det brukar ligga på då?

Birgitta1980
Tänker

att om du hade 0,05 fast du druckit dagen innan och veckan innan så kan inte en fylla synas?? Men drack du verkligen dagen innan test och visade bara 0,05? Det visar ju inget eller sporadisk. Jag hade druckit 2 dagar irad en månad och då ca 2 flaskor vin per/dag och efter 2 veckor och ca 3 dagar hade jag 0,06 så en fylla syns iallafall på mig. Sen tror jag inte på att halveringstiden är var 4:e dag för då blir ju en 2 dagars fylla jättehögt resultat, hmm..

Birgitta1980
Tänker

att om du hade 0,05 fast du druckit dagen innan och veckan innan så kan inte en fylla synas?? Men drack du verkligen dagen innan test och visade bara 0,05? Det visar ju inget eller sporadisk. Jag hade druckit 2 dagar irad en månad och då ca 2 flaskor vin per/dag och efter 2 veckor och ca 3 dagar hade jag 0,06 så en fylla syns iallafall på mig. Sen tror jag inte på att halveringstiden är var 4:e dag för då blir ju en 2 dagars fylla jättehögt resultat, hmm..

Birgitta1980
Linlun

när du låg på 0,74 hur mkt drack du då per vecka och dag?

elsmarie56
Provtagning körkort

Jag har nu tagit prover p g a transortstyrelsen kräver det. På gått i 5 år
Är totalt nykter o drogfri sedan 3 januari 2014 = 6,3 år.
Efter varje provtagningsomgång o inskickat av läkaren på PREDOC Sthlm med provsvar vill
Transportstyrelsen en omgång till....7.500- (över 10 omgångar. Igår svar på proverna och ska inskickas till Transport styrelen visar proverna alkoholintag. Jag har inte tagit en droppe, går på AA 4-5 ggr/vecka.
Jag ifrågasatte hur det är möjligt.? HUR GÖR VI NU ?? Åter igen en ny omgång provtagning.... :(
Vi analyserade varför värderna visar positivt. Har fått Diabetes. Går på leverkontroller. Gör röngken med kamera ner i matsäcken. Har högt blodtryck.... MEN DRICKER INTE ALKOHOL... hur är det möjligt... ?
Vi bestämde läkaren att ha ett dyrare och fler rör med blod s k Peth prov...2.500- suck.
Nu får jag se hur proverna visar nästa vecka...…
Om jag skulle dricka alkohol visste jag förklaringen, men så är inte fallet.

Har någon annan råkat ut för detta ?
/elsmarie

Olyckliga_sparven
Spekulerar

Jag vet egentligen ingenting om detta.
Men dricker du lightläsk?
Anledningen att jag frågar är för att jag har hört (vet ej om det är sant) att om man dricker drycker innehållande aspartam så omvandlas det i kroppen till alkohol...
Det kanske bara är en gammal skröna men jag ville nämna det i alla fall!

Mvh Millan

Mary-lou
peth test

Hej
Jag har druckit varje dag i över 20 års tid. Jag behöver verkligen sluta och idag är det min 12e dag i nykterhet. Jag måste nu av olika anledningar ta ett peth test och jag behöver få grönt svar dvs mindre än 0,05. Är det möjligt att få det efter 2,5 vecka i nykterhet? Finns det något jag kan göra för att rena blodet på det som påverkar peth positivt? Varför klarar jag inte av att förklara nu, mår så dåligt.
Jag måste försöka att bygga upp mig själv igen och jag måste definitivt bli nykter. Försöker vara stark och tänka positivt, idag klarade jag dag 12, välkommen dag 13!
Vh Mary-lou

FightTheFuture
Kämpar också

Hej. Kämpar själv på. Det går i perioder, men nu är det sista chansen känner jag. Har gått över till alkoholfri öl. Helt ok. Jag har haft som mest CDT 3,3 och då 2,09 i Peth. Tog nästan en månad att få ner det till normalt. Jag är nu på dag 10. Av vad som SKA bli många många nyktra dagar.

Mary-lou
Hej Fight the future

Hej Fight the future
Hur mycket hade du druckit innan du påbörjade dom fyra veckorna i nykterhet?
Drack du varje dag? I så fall, hur mycket och hur ofta?
Stay strong!

FightTheFuture
Hej Mary-lou

Då var det varje dag och ganska mycket. Så att värdena skulle vara höga var jag beredd på. Men trodde inte att det skulle ta så lång tid att komma ner på ”noll”. Hade faktiskt en fylledag mitt i kom jag på nu. Det kan ju inte precis hjälpt mig men var ändå bara en dag. Tror enda alternativet är att hålla helt.
Kämpa på!

FightTheFuture
Alkoholfri Påsk

Klarat påsken med alkoholfri öl. Riktigt gott till sillen! Är nu på dag 15.
Ska nästan bli skönt att komma in i vardagsrutiner med jobb o så igen i morgon.
Hoppas det går bra för dig Mary-Lou.

Mary-lou
Hej fight the future

Bra jobbat, så glad jag blir för din skull! I dag har jag varit nykter i 31 dagar. Ska ta mitt peth prov imorgon och är jätte nervös över att det inte blir godkänt. Ska bli intressant och se vad jag har i peth värde när prov svaren kommer. Kämpa på du tappra kämpe, Vh Mary-lou

Patrik Roy olsson
Hej

Jag drack i tre dagar och fick ett pethvärde på 08,,,läkaren envisandes med att jag hade druckit minst i tre veckor och det hade jag inte.
Jag drack 4 st 70cl 40% vodka på tre dagar, men läkaren menar att det blir inga sådana värde av det, men det blev det och jag har ingen anledning att ljuga,,,så det här pethprovet visar inte rätt, för jag drack bara 3 dagar,,,jag har sajt att jag kan göra det under kontrollerad former, för att visa att det inte visar hur länge eller hur många dagar man druckit ,det bir utslaget på tre veckor och så kommer ett världe på det, trots att jag bara drack 3 dagar, så peth är långt ifrån en 100% markör, visar inte hur ofta man dricker utan bara hur mycket man drack vid ett vist tillfälle,

Ostrukturerad
Är 2,5 verkligen skyhögt? Har

Är 2,5 verkligen skyhögt? Har för mig att jag låg nånstans där under en period då jag drack måttligt.. Kan medfödda njursjukdomar höja värdet i tester? Är född med cystnjurar nämligen.

DetGårBättre
Jag har haft 3.7 vet jag och

Jag har haft 3.7 vet jag och senaste testet visade 2.8. Han jag pratade med när jag var på BCM senast sade att han hade haft 4.8 nu senast. Allt beror på vem du frågar vad som är högt eller inte. En nitisk läkare tycker ju 0.4 är svinhögt så!

Ostrukturerad
Man ska alltså inte lita på

Man ska alltså inte lita på tester, eller läkare! Inget nytt under solen!