Barnmorsan

Tack för att du delar med dig! Jag hör din övertygelse och din beslutsamhet. Och kriget mot demonerna ska vi vinna! ??
Tillsammans är vi starka och klarar det här! Du har kommit långt på din resa! Heja dig! ?

LoloK

Hejarop tillbaka till dig också! Ja vi fixar det. Så känns det nu. Det känns också som att jag behövde mitt fall för att verkligen till fullo inse att det aldrig kommer gå. Kramar!

LoloK

För ganska precis ett år sedan skapade jag ett konto på detta forum. I samma veva gick jag också på mitt första AA-möte och fick en AA-sponsor. Om jag ska summera mitt första år som tillfrisknande alkoholist så ser jag tillbaka på ett år som bestått av en del svårigheter men till största delen positiva erfarenheter. Jag har under året haft ett återfall plus att jag har vid ett par tillfällen provat att dricka bara ett glas vin eller bara en eller bara en eller två öl 3,5. Det är nog min absolut största erfarenhet: Jag kan dricka ett glas vin eller en öl men jag vill inte. De få gånger jag provat känner jag mig bara otillfredställd. Ni som har problem med alkohol förstår nog precis vad jag menar.

Jag har under året druckit ytterst minimalt med alkohol. Jag har förbättrat min hälsa och mina värden är bra nu. Om jag hade känt att den mängd alkohol jag druckit gav mig något hade jag varit helt nöjd och nog tänkt att jag kan fortsätta så. Dock är jag inte nöjd utan vill såklart ha mer. Därför är den enda utvägen för mig att avstå helt från all alkohol i alla lägen. Det visste jag ju tidigare också men som säkert många känner igen är hoppet det sista som överger en. Det känns lättare nu eftersom jag redan gjort grovjobbet. Jag har ju ett år bakom mig då jag avstått från alkohol alla storhelger och semestrar m.m.

En annan positiv sak jag upptäckt under året är att jag nog är ganska stabil psykiskt ändå. Jag har trott att jag har både svår ångest och en lättare depression men jag har märkt att problemen till största delen berodde på alkoholen. Mina barn är så glada och nöjda över min förändring. I och med att jag gjort 12-stegsprogrammet så har vi pratat en del och jag har nog inte till fullo förstått hur illa de mått av mitt beroende. Vi har fått en mycket bättre relation. Mitt självförtroende, som var helt kört i botten på grund av alkoholen, har vuxit. Jag mår baske mig ganska bra. ?

Nästa år blir för mig helnyktert och jag måste även ta tag i motion och en del godisätande som tyvärr ökat i och med att vinintaget minskat. Har t.o.m. kommit på mig själv att tänka i affären: Har jag nu choklad så att jag klarar mig tills på söndag? Precis som förr med vinet. Helt sjukt. Jag vill önska er alla som kämpar lycka till och en god jul och gott nytt år. Det blir bara bättre ju längre tid man är nykter och låter man bli helt slipper man riskera att trilla dit. Kramar till er alla. ??

Minns ditt första inlägg, som råkade hamna i min tråd. Så många blev berörda. Fint att höra att det gått bra för dig. Så glad för din skull.

Önskar dig fortsatt lycka till!

Kram

LoloK

Har haft en trevlig nyårsafton med god mat och väntar nu på tolvslaget. Jag minns allt jag sagt och gjort och kommer att vakna utan ångest i morgon. Så underbart! Annat var det förr. ? Jag vill önska er alla härinne ett gott nytt år! ✨

LoloK

Jag vill skicka en hälsning till er alla härinne och hoppas att ni tar hand om er så här i coronatider. Jag har tänkt en del på att detta med hemarbete och isolering nog hade varit en trigger för mig förrut. Jag tror att jag hade kunnat gå ner mig ordentligt under en sådan period som det har varit med oro och gott om tid att vara hemma. Nu ser jag till att ta hand om mig själv och jag mår väldigt bra. För mig har nolltolerans varit ett måste. Tidigare när jag provade att dricka "lite" så gick det inte så bra. Sedan nyår har jag i stort sett inte tänkt på alkohol alls. Då har jag även klarat av en nykter utlandsresa under den tiden. Med tanke på hur mitt planerande av mitt drickande styrde mitt liv tidigare så är det helt otroligt hur hjärnan faktiskt kan ställa om. Man tror det inte i början men det går. I början trodde jag att det var sådant nyktra alkoholister bara sa för att det skulle kännas bättre men nu vet jag att det är sant. ? Styrkekramar till er alla i dessa jobbiga tider. ?

Ditt inlägg ger verkligen hopp, tack! Själv är jag inte så plågad av sug, men jag vet att många vänner härinne kämpar otroligt mycket nu när allt är ställt på ända i dessa coronatider.

Jag har läst här hos dig och måste säga att du är en förebild för mig.Va starkt av dig!Du förmedlar att det är möjligt!?Tack från Pilla

LoloK, jag minns ditt allra första inlägg här. Du skrev det i min tråd - när jag mådde riktigt dåligt - och jag kände lite extra för din situation.

Tänk att du har kommit så långt. Vilket jobb du har gjort. Respekt. ?

Tack för att du uppdaterar ibland. Vi behöver många som du att följa.

Kram

LoloK

Hej alla som kämpar! Mer än 7 månader nykter! Jag trodde inte att det var möjligt för mig. Äntligen känner jag mig fri. Det tog ett helt år för mig att inse att jag måste välja att vara helt nykter. För att inte tala om hur många år det tog att inse att jag måste göra något åt min situation. Så underbart att slippa planerandet för inköp av alkohol denna sommar. Jag tänker nästan aldrig på alkohol nu. Ibland om andra dricker vin i mitt sällskap kan tanken komma helt flyktigt men jag har hittills inte haft några problem att mota bort den. Jag lyssnar på poddar, ljudböcker och läser här ibland för att påminnas om hur det var. Det hjälper mig mycket. Som nyss när jag läste om att radera fylle-sms. Så hemskt att inte riktigt veta vad man skrivit. Aldrig mera. Om någon funderar på att sluta helt men tvekar av rädsla för att livet ska bli så tråkigt, tveka inte. Livet blir så mycket bättre. Jag skulle kunna gråta av tacksamhet över vad jag fått istället. En fantastisk relation med mina barn, bättre hälsa, bättre ork, bättre psykiskt mående m.m. Mina värden är bra nu och jag har fått sluta med blodtrycksmedicin. Det är inte värt att vara slav under det gift som alkohol är för mig. Nu siktar jag mot ett år nykter och börjar tro på allvar att jag kommer att klara det. Trevlig sommar och lyckoönskningar till er alla! ??

Blir så glad varje gång gamla veteraner hälsar på och berättar om sitt fortsatt nyktra liv ❤️

Kram ? (snart nykter 5 mån)

LoloK

Hej på er alla i sommarvärmen! Snart 20 månaders nykterhet och ett helt nytt liv känns det som. När jag kämpade som mest så betydde det mycket för mig att läsa här att det är möjligt. Att livet kan vara helt fantastiskt utan alkohol och det kan det. Jag saknar inte längre alkohol och tänker faktiskt inte alls på det. Istället har jag fått lära känna mig själv på nytt. Det visade nämligen sig att jag inte alls är den jag trodde jag var. Jag är nämligen ganska sportig och friluftsintresserad. Vem kunde ana. ;) Ha en fin sommar och massor av kramar och lycka till önskar jag alla som kämpar. <3 Ge inte upp. Det går, även om du som jag får börja om från början många gånger. Till slut kommer de nyktra dagarna bli fler och fler, tills man knappt kan minnas det gamla skitlivet man levde.

Tack @LoloK att du delar med dig 💕 Det är jättebra för oss andra som kommer efter, att läsa så mycket positivt om nykterhet. Jag har har druckit vin 1 gång på 7 1/2 månad och det känns så bra. Men det är mycket jobb med det hela, första månaderna var det nästan som ett heltidsjobb. Men det är nog viktigt så man inte åker dit igen, min nykterhet måste vara prio ett. Jag har även som du hittat sidor hos mig själv som nykter. Nyfiken på livet och vill prova på massa nya saker.
💕kram sländan