Nu väljer jag att se.

41 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Andrahalvlek
Ring vårdcentralen

Via vårdcentralen kan du få antabus, då kan du inte dricka, eller naltrexon som minskar suget. Via kommunens beroendeenhet kan du få behandling. Eller så går du till din arbetsgivare och får hjälp via Företagshälsan.

Du har inget att skämmas för! Tvärtom är det starkt och modigt att be om hjälp.

Jag vet inte varför vissa av oss kan sluta utan extern hjälp. Men vi har den gemensamma faktorn att vi är väldigt aktiva här på forumet.

Vi är varandras AA-grupp 24/7. Vi skriver här och bearbetar vad vi tycker, tänker, känner. Vänder in och ut på oss själva. Stöttar och peppar varandra när det behövs.

Ungefär vad man gör på en behandling tror jag, utan att ha en jävla aning.

bo1995
AA

Hej Rickie!

Du kanske kan prova ett AA möte?
Där finns det garanterat människor du kan prata med. Och de vet exakt vad du går igenom.
Jag byggde en grund att stå på med hjälp av 12stegs rörelse, och den har hållit i många år.

Mvh Bo

Rickie
Gemenskap

Det verkar vara gemenskap som är den ”hemliga” ingrediensen här Bo och Andrahalvlek. Något jag aldrig riktigt vågat mig in i, någonsin faktiskt. Skam inför mina handlingar och begär är något jag levt med hela mitt liv faktiskt. Skammen är min värsta fiende och den har haft mig i sitt våld så många år nu. Att våga på riktigt säga att jag har problem, att jag är en alkis, en fylletratt, HÖGT inför andra. Det är så obeskrivligt svårt. Jag mår illa av tanken på det, även om jag förstår att folk förstår mig och inte dömer mig i ett sådant forum som AA-gemenskapen.

Jag har varit sjukskriven hel och deltid flera år pga utmattning och depression.
Har kontakt med läkare o psykolog, och de är medvetna om att jag har ”ett problematiskt” förhållande till alkohol. Har Campral bla mot suget men det hjälper inte när allt jag vill är att känna något annat. Vill ju bara fly från den här trista världen och då spelar det liksom ingen roll.
Mitt drickande eskalerade för ett par år sedan i samband med separation. Helt plötsligt kunde jag dricka oftare, större mängder och utan pikar.
Konsekvenserna har ju trots allt bara blivit fler och fler, folk runtomkring märker hur jag dricker/har druckit. Jag vet det.

Vill så gärna våga gå på ett möte, men att ta det där jäkla steget. Knuffa mig!

Andrahalvlek
Här är en knuff!

Det här funderar jag på seriöst:

https://aa-syd-online.se/

Vågar själv inte gå i en lokal grupp här hemma i min lilla stad, men detta skulle nog kunna funka. Man behöver bara appen zoom i mobilen.

Rosette
Hej Rickie!

Du har varit här ett litet tag nu, vill bara titta in och säga hej och igen, välkommen!

Som det ser ut utifrån är du inte fast i en gegga som du skriver i ett tidigare inlägg, i så fall en väldigt lösgörlig variant som du är på väg ur.

Du har mått dåligt en tid och kanske går det ändå att se att det inte alltid sett ut som det gör nu. Du kommer inte må så här för alltid och det finns hjälp att få, det gäller att hitta vad som passar dig just nu. Du tar ansvar för ditt mående genom att testa olika saker, trots att det är svårt och det kanske tar emot. Bra gjort!

Nu har du som idé att testa AA om jag förstår dig rätt, vill ha en liten knuff. Du får tips här om att göra det online och lite erfarenheter kring hur det varit för andra, kanske är det något som känns hjälpsamt för att kunna ta det där steget..

Om du skulle vilja utvidga stödet här hos oss finns även ett självhjälpsprogram, du har kanske redan sett det.
Det finns också en nationell stödtelefon, Alkohollinjen 020-84 44 48, om du vill testa att prata med någon som ett nästa steg. Lite tips samtidigt vet ju du bäst vad du vill och är redo för nu, bara så du vet att det finns.

Oavsett vad du väljer att testa eller inte, fortsätt gärna berätta här för oss och läsa runt så kan vi ge dig stöd på det sätt som går över nätet!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Min tur
Hej Rickie

Antabus har varit min räddning. Det är sååå skönt att slippa tänka ens tanken på om man ska eller inte ska dricka. Det är skönt för mina nära och kära oxå, de slipper oro och funderingar.
Jag går oxå i en samtalsgrupp via företagshälsovården. Det är jättebra!
Har alltid varit lite hemliga Arne och levt med skammen över att inte kunna hantera detta med alkohol.
Jag har gjort mig själv så illa!
Men nu är det slut med det! Nu äter jag kokosbollar istället och går 1000 steg om dan😄
Vad jag vill säga är, ta hjälp!
Du har verkligen allt att vinna och inget att förlora🌸och du är värd det!

Kristina78
Hej...

Jag vill också tipsa om aa-online...man kan ju välja att ha både micken och kameran avstängd och bara sitta och lyssna på andras tankar och erfarenheter...man måste försöka att se möjligheter istället för hinder:-)

Rickie
Några vita dagar nu

En omtumlande vecka men flera vita dagar och tankarna på att dricka slås ifrån mig lättare än senast jag försökte sluta. Fler personer vet om mitt problem och medvetenheten kring detta gör det lättare. Har till och med sagt till mitt ex, barnens pappa, att jag ska börja gå på möten. Vet inte varför jag sa det, det bara flög ur mig. Kanske ville rädda situationen för att (som vanligt) rädda mitt eget skinn. Men samtidigt blev det ju väldigt verkligt när jag sa orden högt.

I början av veckan hittade jag några bra klipp på youtube också där en beroendepedagog gick igenom de 12 stegen utifrån stora boken. Han förklarade väldigt tydligt vad de innebar och gjorde orden mer begripliga. Ska se om jag kan hitta länkarna (de var på svenska).

Jag utforskar nu, men mer på ett planeringsstadium. Nästa vecka är jag mestadels barnfri och har möjlighet att antingen gå på ett fysiskt möte, eller aa-online.

Nu kämpar vi igenom denna helgen💪🏽

Andrahalvlek
Kanon!

Fortsätt så - utforska! Sakta men säkert hjärntvättar du din hjärna med nyktra tankar 😊

Rickie
Ljuvlig helg

Dagarna har rullat på ganska smärtfritt. En ljuvlig helg, ja söndagen iaf, med sol och utevistelse. Ingen tanke på att köpa alkohol och det känns avlägset att jag skulle välja att handla de närmsta dagarna.
Mitt bakslag verkar ha gjort mig aningens mer förnuftig?

Sidor