Jag då tackar jag för denna positiva dag!

Bra väder, träffat KBT terapeuten samt även läkaren som jag har berättat för om min väg gällande alkohol. Han blev glad och såg tydligt på mig en stor förändring sedan jag träffade han i januari!
Känns skönt att få den feedback.

Har fått ett namn gällande terapeuter som är mera inriktad på alkoholfrågor så det mötet ser jag fram emot!
Så otroligt trött sedan jag bestämde mig att sluta dricka! Blir helt utmattad och tom på energi. Läkaren menade bara att det är en naturlig reaktion efter alla år av alkoholintag, jakten på den samma- kort och gott hjärnan har växlat fokus...

Den tröttheten kan jag leva med.

Ha det bäst där ute!

Jag var också otroligt trött i början. Verkar som sagt helt normalt. Man får se det som att kroppen nu tar chansen att läka. Det tar på krafterna!

Jag märker att jag blir mer naturligt trött på kvällarna, jag lägger mig tidigare både vardag och kväll.

Tröttheten kan vara jobbig, men det bästa är att vila, vila och vila när kroppen och hjärnan behöver det. Tids nog kommer orken tillbaka.

Är så glad för din skull, att du känns stabil i ditt beslut och får bra stöttning ?

Hej eweryhopa ?
Gick på mitt första AA i går. Jag fick ett bra bemötande och intressant att lyssna på dessa olika levnadsöden helt klart! Men jag har tyvärr alltid varit lite av en motståndare till det att blanda in gud. (Han är väldigt gammal den gubben nu).
Respekterar sätt att arbeta på, men kan inte komma från min känsla i det hela. Känns lite som att om jag inte går på AA möten så kommer jag misslyckas i min nykterhet. Detta gör att jag blir ännu mer motsträvig. jag har alltid gått min egen väg i livet med blandade resultat givetvis.
Jag försöker absolut inte hitta några bortförklaringar att inte gå på möten.
Jag ser saker som att jag väljer russinen i kakan. Och tar det bästa från olika håll. Tydligen är det ovanligt att bara bryta med alkoholen och som jag har det. Är helt allena och väldigt sparsmakad vänskapskrets, knappast någon att vända till.
Förutom hit förstås.
Känner mig inte riktigt bekväm med att bara använda AA som forum. Dessutom så är jag döv på höger öra och det märktes igår. Folk sitter och mummla och det resulterade i att jag tappade " kontakten" med gruppen. Helheten försvinner då. Ska tilläggas att vi var enbart tio personer, tydligen brukar dom vara fler där.
Ja, jag vet inte hur jag ska göra i fortsättningen?

Ska förvisso till en läkare nästa vecka för utredning av en ev. ADHD, vet att jag kommer få en samtals terapeut om jag önskar..
Är jag ute cyklar?

Gud är en kvinna, en man hade aldrig lyckats hålla reda på allt ??
Vad man använder sitter hos en själv, använd det som passar dig. Jag gjorde 12stegsprogrammet med min alkoholterapeut, byggt en egen grupp av kloka människor både de som AA och de som bara är kloka. Men besöker Aa då och då för jag tycker det ger mig kraft, men har ingen egen hemmagrupp. Så välj något som du känner dig trygg med och där du kan vara helt ärlig.
Styrka och mod till dig// kram Strulan ??❤️

Hej,
Jag tror, särskilt efter att ha läst och hängt mkt här, att vi har våra olika sätt. Du har ju en enorm och så häftig viljestyrka, något att verkligen ta vara på. Det jag tror att både AA och forumet står för, på olika sätt är ju möjligheten att dela med sig, att få stöd - och inte minst, att stötta andra, de dagar man känner sig stark och nykter ?
För mig hänger detta ihop med min filosofi kring människan, att få hjälp och stöd från varandra, och att vara till nytta för någon annan. Tror liksom att det är vad som ger oss mening, kanske är detta även religiöst, men jag benämner det inte så.
På så vis har också forumet, så här långt, varit avgörande. Det håller mig alert och gör mig varje dag medveten om vilket arbete detta innebär.
Låter ju jobbigt, men långt mycket jobbigare är det att dricka.
Var och en blir salig osv... och det kan ju ha ett värde att testa olika vägar!
Önskar dig en fin nykter dag, kram.

Jag brukar tjata om boken ”Tänka klart” av Annie Grace. I den skriver hon att ”spontan nykterhet” är 4-7 gg lyckosammare i längden än att sluta dricka med hjälp av AA.

Författaren funderar över om det beror på att man då inte hela tiden blir påmind om sitt eget och andras missbruk. Man hittar andra intressen och ägnar sig åt dem.

Det är samma författare som bokstavligt talat tjatar om att vi aktivt måste jobba både med vårt medvetna och omedvetna - bestämma oss för att vara nyktra med hela hjärnan.

Beställ boken på Bokus eller adlibris - den är kanonbra! Läser den boken för andra gången nu, två kapitel per kväll. Repetition är viktigt!

Jag är inte heller förtjust i tanken på att besöka AA. Jag har tidigare skrivit en del om det i min tråd, och jag gjorde till och med ett eget 9-punktsprogram. Jag brukar också gå min egen väg ?

Framgångsfaktorer i nykterhet tror jag är faktakunskap, bestämd vilja och gemenskap. Fakta får jag via böcker och poddar, den bestämda viljan bidrar jag med själv, och gemenskap får jag här på forumet. Ni är mitt AA-möte ?

Samtalsterapi ska du absolut tacka ja till, det är otroligt givande på alla sätt!

Handlar nog mycket om att hitta en väg som känns bekväm antar jag, är inte riktigt där ännu. Just nu är nykterheten den viktigaste biten.

Sista dagarna har jag varit tomt på energi så har bara knappt varit tillgänglig för mig själv. ( ville ta semester från mig själv). Som känslan är och har varit så har ni på detta forum varit väldigt viktiga!

Tack!

Hej ångestgubben, det verkar gå bra för dig och ibland behöver man vara ensam med. Energilöshet känner jag igen, men vi får kämpa på o göra nåt bra varje dag iallafall!
Ha de gott,

Kan uppleva lite som att jag är fula ankungen att jag vill hitta skräddarsydda lösningar för egen del! jag är väldigt rebellisk och gillar inte upptrampade stigar. " varför leker inte du med tjurarna som alla andra" ?
Nä! Gillar inte den känslan. Jag har bestämt mig utan någon hjälp från någon levande varelse, utan jag vill bara inte dricka mer och det känns lite som den viktigaste utgångspunkten.
Sen att kunna dra nytta av alla intressanta människor här inne ger mig mycket energi.

Återigen tack!

Har tyvärr blivit en av dessa som "är" stark ensam, eller? Har varit tacksam faktiskt att lever själv och har min dotter på håll för att jag kan fokusera mycket mer på mitt dilemma gällande alkoholen. MEN att vara själv hela tiden blir det lite som pyspunka med allt, vi måste få påfyllning av energi av varandra för att orka vidare..

ha det bra ...

Är det någonstans det inte finns några rätt eller fel är det här. Det viktigaste är ju målet, hur vägen ser ut är av mindre betydelse. Däremot behöver vi tanka under resan, men var vi gör det spelar ingen roll.

Styrka till dig.

Kram

Vaknade i morse att det var något annorlunda? Jo, jag hade absolut inte alkohol i tanken som prio ett. Hade varit vaken i fem minuter innan jag kom på mig själv. Tanken på fanns inte där bara...

Hur som helst, ta vara på er därute och ät o drick mycket...
Påskmust!

tjingeling så länge

Låter skönt att slippa tänka på alkohol det första man gör på morgonen. Vilket jättesteg framåt! Hade jag druckit är jag säker på att jag redan under tidig förmiddag i dag hade sett fram emot vinet på kvällen. Det slipper jag gärna.

Jag har läst hela din tråd och är inspirerad av dina framsteg. Min tråd innehåller både med och motgångar. Det tar tid att programmera om en Ahjärna. Forumet är mitt enda stöd i kampen. Vi fixar det här tillsammans. En dag i taget ?