Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Fibblan

Hejar också på ?!
Vara snällare mot sig själv och tillföra kroppen det den behöver snarare än bedöva med vin. Det är vad mitt 2020 också handlar om!
Det fixar vi??!
Men det är svårt, håller med.. Så bra att du är här igen och skjutsar på dig själv med pepp och skapar utrymme för att reflektera kring det här. Just nu verkar behovet av vila och återhämtning stor, och ja, det är svårt som sagt att få till med hus och hem, 3 barn och jobb. Låter som ett bra beslut att stanna hemma och vila häromdagen. Men precis som du säger, alkohol gör ju en i förlängningen bara tröttare och mer ledsen, så det är ju en alldeles utmärkt punkt att börja med, för att försöka skapa mer energi..?.
Tror och hoppas på positiva förändringar för dig
??❤️!
Kram!
/Fibblan ?.

Häng här med mig ikväll och imorgon! Pocka bara på mig om du behöver respons ?
Och visst blir man trött på sig själv emellanåt när man vet att man har allt, men ändå inte mår bra... som Fibblan skrev är det A-? som många gånger orsakar detta...

Bamsekramar till dig... PimPim?

Ja, då hade vi ju inte hängt härinne allihop! Jag känner igen mig själv väldigt mycket i det du skriver. Jag har också ”allt” och ett bra och lyckligt liv. Men det var länge alldeles för stort fokus på alkohol. Jag såg fram emot att ”få” dricka på helger och semestrar. Jag ”unnade mig” de tråkiga vardagarna, ”tröstade mig” när det var kämpigt och tyckte ärligt talat att goda middagar utan vin liksom var helt ovärda. Bortslösade. Tyckte synd om mig när jag av någon anledning inte fick dricka, till exempel om jag skulle köra. Och så många morgnar vaknade jag upp och lovade mig själv att det skulle ändras. Och ”ikväll ska jag inte dricka”. Men sen skulle jag det ändå.
Så mycket energi som lades på det där ältandet. Fy tusan.
Nu när jag äntligen är på andra sidan känner jag tvärtom. Alkohol är onödigt, bortkastat och får en att må skit och få ångest.
Kan du inte ta en vit januari till att börja med? Skriva härinne, läsa bloggar om alkohol, lyssna på poddar, läsa böcker..? Och utvärdera hur allt känns sen?
Så kul att se dig här. ? Kram!

Tack för alla fina kommentarer- det gör mig så glad!!!! Ni är bara bäst?

Nu börjar Dag 1 på tre vita veckor (till att börja med ?)

Såg att FinaLisa hade det lite jobbigt- kramar till dig och skriver mer till er alla efter jobbet.

Idag blir en bra dag??

Härligt Jasmine, då följer jag med dig hand i hand för jag har saknat att vara ensam på mina räknadedagar! Någon att räkna tillsammans med på exakt dag liksom. Har alltid känt mig som en eftersläntare på kälken.

Åh nu blev jag glad igen! Ha en fin dag! Kram

Så glad över att du är tillbaka, nu när du har (haft) det lite jobbigt.

Tycker att du har en bra strategi vad gäller alkoholen. Börja lugnt med tre veckor. Angripa problemen och ta tid på dig att komma underfund med vad de bottnar i. Som du själv skriver: "Varför gör man...?"

Hör är vi som vanligt många som vill vara med och stötta.

Be careful out there! (Kommer du ihåg varifrån citatet är hämtat?) ? En ledtråd är INTE Jack Killian...

Kram fina du ?

Hej Jasmine! Länge sen jag var här. Jag har tänkt på oss som kämpade här inne och varit här inne ibland för att kolla hur ni har det. Hur mår du? Hur går det med allt? Jag har faktiskt varit helnykter sedan jag var här sist, snart 3 år, men nu börjar tankarna om att dricka igen komma, att jag kanske kan klara att bara dricka lite mer lagom. Det kanske jag gör men vad gör jag om jag INTE klarar det, är det ens värt att testa dricka ett glas vin? Ja, nog bäst att jag hänger här lite och spelar upp den där alkoholfilmen :( .

Såg dig i Knaskattens tråd och var bara tvungen att leta upp dig!?
Du och Amanda är ju ytterligare två underbara människor som jag saknar jättemycket!
Flera av oss som hängde här tillsammans har ju skingrats och eftersom vi alla betydde så mycket för varandra och peppade så intensivt är man ju ändå så nyfiken på vad som hände...

Hoppas att du mår bra Jasmine och jag blir jätteglad för ett litet livstecken oavsett.
Stora kramen till dig! ????

Nu börjar jag ett antal alkoholfria dagar...Det är dags nu! Jag har haft en pressad vår med en skada som ger konstant smärta, enorm press på jobbet som slutade i ett mycket jobbigt avslut (ej på grund av mig), en relation som också slutade i ett mycket jobbigt avslut (inte heller det på grund av mig), ett barn som bott heltid hos mig med hemstudier (inte heller det på grund av mig).

Det känns som om jag inte har kunnat styra något i mitt liv utan bara suttit på åskådarbänken, men ändå fått ta konsekvenserna av beslut som fattats av andra. Jag har känt mig trött, värdelös och ledsen. Och vad gör jag då för att dämpa smärtan (både fysisk och psykisk)? Svar: Dricker vin. Med andra ord har det blivit alldeles för mycket vin den här våren, vilket hjälper för stunden men "stjäl lycka från morgondagen". Det är något jag vet såklart, men även när det gäller alkoholen så känns det som om jag inte kunnat styra. Till skillnad från mina övriga "problem" så vet jag att just alkoholen kan jag faktiskt göra något åt! Och idag är den bästa av dagar att börja för barnen är på resor med kompisar och jag har semester- ingen press från något håll med andra ord. Om jag vill kan jag bara ligga i soffan och se serier... och då kan jag inte skylla på att jag behöver vin för att kunna överleva all press ;)

Forumvänner, önska mig lycka till och hoppas att ni har sol där ni befinner er! Jag ska börja dagen med en simtur. Kram!

Fibblan

Lyckönskningar och mer därtill ?!!

Heja dig som tar tillfället i akt nu??! Nu äntligen känns det som lite bättre förutsättningar för att ta ett krafttag kring alkoholen. Vad bra tänkt?!

Ingen press, bara göra det du behöver och mår bra av?! Om det så bara är att ligga på soffan o kolla serier en hel dag☺️! Lät som en underbar start dock med simtur ???!

Varma kramar!
/Fibblan ?.

Kan faktiskt inte komma på ett bättre sätt att ägna sin semester åt - att bli nykter!

Kolla alkoholdokumentärer istället så får du extra skjuts i nykterhetsarbetet. Skrev några tips hos Ångestmolnet precis. Fler tips finns i min ösregnslånga tråd.

Kram ?

Så klokt av dig att komma tillbaka hit ☀️☀️ Jag önskar att allt det kämpiga tunga svåra du har haft i vår är över nu så du kan lugnt fokusera på att bara vara - ta hand om dig o bli ditt allra bästa jag igen ?? det här kommer gå toppenbra! Skickar lite styrkekramar till dig ☀️☀️

Tack för pepp Denhärgången, Lennis, Fibblan och Andrahalvlek!! Det känns fint att ni finns här... Jag har inte så mycket skriv-energi för tillfället, men har läst i era trådar...

Dag 2 har snart passerat utan större hinder...

Kram

Fibblan

Du vet ju hur slipstenen ska dras?! Bra jobbat! En dag i taget! Skrivandet i andras trådar gör du när och om du känner energi till det. Just nu låter det som du lägger den på rätt saker, för nu är dag 2 passerad ☑️?!
Heja dig!
Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

Ja, du vet vad jag menar. ? Blev så glad när jag såg ditt nick i flödet. Härligt att du är på gång igen. Vi hjälps åt.

Let's be careful out there (om du minns...)

Kram