Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Ja... är helt säker på att du kan bestämma själv även om man har blivit helt ”dum” där i slutet av en sån period. Min sista period i den klassen blev jag ”tvungen” att sluta och det gick bra några dagar men var sen tillbaka och vände ett par gånger vid enstaka tillfällen. Så låt dig inte nedslås om det inte skulle gå som på räls. Väntar du även in torsdagen den här gången så är det kört med drickandet i flera dagar framåt. Ett litet tips.
För mig så brukar det vara så rofyllt när möjligheten inte finns. Så är det i princip alltid på helgerna nu för tiden. Skulle jag handla dricker jag upp allt, så då finns det ändå inget kvar. Och det är så skönt!

Vad händer om du handlar mindre? Hur känns det när det är slut? Jag kan ju inte göra som du och handla ett lager. Risken är stor att jag skulle dricka upp det för fort eller att sambon skulle hitta det och hälla ut. Ja, jag kan säkert hitta bättre och smartare gömmor, men vi är egentligen eniga sambon och jag om att jag inte ska dricka, så jag lägger ingen tid på det. Därför brukar det inte finnas utrymme för dagligt intag. Tänker att alla sätt att försvåra för sig själv är bra. Boxar, liter tetror etc finns inte för mig och det gör det lite svårt ”komma igång” på riktigt nu för tiden, vilket är bra.
Lycka till nu!

Ja, håller med Sisyfos. Inget hemma så blir det lättare.

Men även att kolla blodvärdena är peppande. Man kan köpa test på Blodkoll.se och bestämma själv vart det ska tas ( tex vårdcentral där du inte är känt eller vilket Alerislab som helst ). Helt anonymt. Att se ens CT-värde svart på vitt kan vara en ögonöppnare. Värt mycket tex även innan man går in och gör en hälsoundersökning. Allt över 2.5 och du skulle få lappen indragen.

Styrkekramar- och läs det AlkoDHyperD skrev till dej hösten ’17

Nurture

Glad att ha dig tillbaka och att du känner motivation igen. Att bryta ett mönster mitt i tror jag är viktigt. Det visar att du bestämmer, att du har kontroll. Du väljer att inte dricka och sätter dig själv och din hälsa först! Det kommer antagligen vara jobbigt den första veckan, du vet ju hur det är... men det blir bättre. Var snäll mot dig själv idag. ?

Du skriver Vinäger.
Tänker att du har en kärna som av granit. Och ändå så snäll och omtänksam. Att du kommer att klara den här kampen råder det ingen tvekan om. Vi hjälps åt!
Kram.

Allt blir så mycket bättre när man inte dricker. Lättare ju. Nu kör vi tillsammans. Massa styrka till dig o kram?

Jag förstod inte häromdagen, när du hälsade mig välkommen tillbaka efter mitt återfall, att du var/är inne i precis samma match som jag är just nu. Att försöka krypa upp ur diket efter en vurpa, resa sig och borsta av dammet för att vandra vidare. Nu har jag läst ikapp i din tråd och förstår bättre.
Du skrev i ditt senast inlägg till mig:
"Jag tror på dig och följer gärna med på din resa tillbaka till det nyktra livet."

Så, vänta inte! Kom, ta min hand så går vi tillsammans!

Hinner inte skriva så mycket, men vill - än en gång - tacka så mycket för fantastisk respons och pepp.

Och det viktigaste:

Fortfarande nykter och utan sug!

Tacksam för varje dag det får vara så. På det sättet hinner jag slipa på mina förebyggande åtgärder och strategier.

Coronaläget har också gjort det svårare att rent praktiskt fixa med inköp av alkohol. Och det absolut farligaste för mig är ju tillgängligheten.

Så...

Inget hemma = inget att dricka.

Ha en underbar dag i det åtminstone hos mig fantastiska vårvädret.

Avslutar som i Spanarna på Hill Street:

Let's be careful out there!

Kram kram

Fibblan

Blir så glad när jag läser hur inspiration och motivation till det vita livet får spira i dig igen?!
Önskar dig en fin påsk i alla dess glada färger??☀️! Och som jag skrev hos mig - vi ser till att det blir mkt VITT också..?!
Massor med kramar!
/Fibblan ?.

Hej!

Hur mår du Vinäger?

Hoppas allt är bra med dig och att påsken har gått bra och har den inte det så är du inte ensam?

Kram?☀️

Där i ligger nog räddningen. Jag är rätt säker på att skulle jag ha tillgång så skulle jag använda den till fullo. Särskilt nu när vardagslivet rasar samman, ekonomin oroar, liksom läget på jobbet och hälsan hos nära och kära. Och man har massa tid, oändligt med tid att bara må skruttigt i olika grad och vänta på bättre tider. Alkoholens lindring lockar och frestar, men är bara sten på börda, det vet vi ju. Summa summarum - ingen tillgång är lagom tillgång. Kram på dig!

Hej fina forumvänner, tack för er omtanke. ?

Fibblan och Mirabelle: Längesedan sist, så kul att höra från er.
Andra halvlek, Vara frisk och Wasabi: Tack för att ni bryr er.

Förlåt för en sen uppdatering, men det har hänt så mycket att jag inte fått till några ord här inne.

Ska dock försöka få ned vad som hände i helgen och alla känslor efter det.

I lördags hade vi två av barnen på påskmiddag. Till sillen fick de en liten öl och en snaps. Jag drack A-fri öl och hoppade nubben. Efter maten plockade vi undan och jag blev helt plötsligt ensam med OP:n...

Utan att tänka hade jag den i min hand och drack friskt innan jag gick ut till de andra.

Efter ett tag smög jag in och tog några extra klunkar, för säkerhets skull.

Ja, ni kan ju gissa hur det slutade.

Full som bara den - utan att ha druckit något i sällskap...

Tack och lov hade barnen hunnit gå hem innan den värsta fyllan slog till. M däremot fick se en mindre trevlig variant av sin fru. Har bara vaga minnen av hur jag kom i säng.

Morgonen därpå var jag helt förstörd. Jag grät och klamrade mig fast vid min älskade man. Han i sin tur blev helt förskräckt över min reaktion, vyssjade och tröstade. Vi pratade om att jag smygdruckit halva flaskan och M sa att han förstår att jag inte kan låta bli om tillfälle ges. Han är alltid så noga att plocka undan (och efter mina önskemål låsa in skiten) men hade helt enkelt missat det.

Då...

Mitt i allt det förtvivlade berättade jag allt. Ja, verkligen precis allt.

Hur jag återigen trillat dit och till och från smygdruckit under flera månader - och han hade inte märkt någonting. Ja, har man tränat länge så lär man sig...

Jag berättade också att jag är förtvivlad över situationen emellanåt. Att det funkar i omgångar/perioder, men spårar under andra.

Då säger han:

- Vad kan jag göra för dig? Det här fixar vi. Tillsammans är vi starka.

Och så kom orden han sa för ett par år sedan när jag drack i en mycket opassande situation:

Tillsammans är vi varandra! ?

Alltså, vad har jag gjort för att förtjäna denna man...

Nu har vi fokus inställt på hälsa och träning. Jag fick välja vad jag tror att jag behöver just nu. Att han hänger på är självklart. Avstår alkohol helt och hållet för min skull. Åtminstone när jag är med. Vad han gör de få gånger han är i festliga sammanhang utan mig lägger jag mig självklart inte i.

Förutom ovanstående fokusering på hälsa har jag börjat läsa Tänka klart på allvar. Tänkvärd.

Ett lugn har infunnit sig. Jag skyndar långsamt nu. En sak i taget. Framför allt: En dag i taget.

Det känns bra. Riktigt bra.

Så fort jag orkar ska jag läsa i kapp hos er andra. Kommentera och peppa. Till dess skickar jag en förhoppning om att ni är ok. ?

En dag i taget.

Kram från en starksvag, hoppfull och ödmjuk Vinäger

Nu nådde du nog din botten, och då finns bara en väg - uppåt!

Och vilken otroligt fin och stöttande man du har. Håll hårt i honom ❤️

Och när du har läst klart ”Tänka klart” så blir du ännu mer stärkt i ditt beslut med hela hjärnan ????????

Glad för din skull, kram ❤️

Vad fin din man är! Det stöd man får från sin partner är verkligen guld värt. Jättebra att du fick lätta på dina tankar och känslor kring alkohol, man måste få ur sig det för att komma vidare. Ha inget alkohol hemma nu de första veckorna alternativ längre, även inför fest och sånt. Gästerna kan ta med sig om de vill dricka. När vi berättar för andra, speciellt de vi bor med och är nära så stänger vi dörren till eventuellt återfall! Det är viktigt.

Vi hjälper dig såklart också på vägen ❤️

Först och främst.... du skriver. " vad har jag gjort för att förtjäna denna man" ... :). jag tycker snarare att det är VÄLDIGT tydligt vad du gjort för att förtjäna denna mannen i ditt liv... du har fått en man som är PRECIS det du förtjänar.. för att DU är en sådan fin människa.. jag känner inte dig men att följa dig här ger mig alla kvitton jag behöver. Så befriande att du fick " komma ut" och verkligen ÖSA ur dig alla sanningar och verkligheter som haft och burit inom dig. Jag blir rörd av detta. Din man är fantastisk men det är DU likaså.. och tillsammans utgör ni en vinnande enhet.. Jag är övertygad att ni kommer fixa detta tillsammans även om det såklart är DU som måste VILJA få bort A ur ditt liv.. men det vill du uppenbarligen och då finns det allt hopp. Länge sen jag var inne och skrev här men fastnade som oftast i din tråd nu på morgonen... Vinäger jag önskar dig all lycka till och TRO INOM DIG ... SÄG INOM DIG... ATT DU FÖRTJÄNAR DET STÖD DU FÅR ..och DU är VÄRD allt gott. För DET... ÄR DU! JAG tror på DIG. <3

Här trillar tårarna när jag läser ditt senaste inlägg... För att du är så förtvivlad, och det gör mig så ont. För att du äntligen hämtar det stöd och den tröst du så väl behöver hos din man. För att din man är så underbar. För att du är så underbar. För att ni är underbara tillsammans. Det bara svämmar över av allt det onda och allt det goda samtidigt. Fina fina du, jag önskar så att du ska få själsfrid nu och få utvecklas till att bli den du vill vara... ”en sån som inte dricker” ❤️ Kram

Det var detta som behövdes för att du äntligen ska lyckas golva alkoholdjävulen för gott.??
Måste ha varit enormt svårt att motstå alkohol när din man inte vetat riktigt hur det legat till.
Jag tror att det äntligen är över nu, du kommer klara det!

Kram❤️