Min tur

Jag har varit nykter sedan 9 december 2019. Vad blir det.. snart fyra månader?
Jag mår bra nu. Jag är pigg och min kropp börjar svara på motion, bra mat och solljus☀️
Men fan! Det är så sjukt och så konstigt! Har inga planer på att dricka igen. Får inte och kan inte men varför känner jag att något saknas!? Jag saknar att fly in i dimman, att få inbilla sig att allt är ok. Känna lusten i planeringen och inköp av en flaska gin som jag vet kommer ge mig lugn och som bara är min ensak?
Så jävla sorgligt!

Rosa76

Det flyger över mig också...saknar den där känslan när man svept den första groggen...Jag har lyssnat och lyssnar om på "Skål ta mej fan" finns på Storytel. Han beskriver väldigt bra vilken "djävul" vi har att strida emot som nykter. Tycker ff att det är sjukt orättvist att andra kan dricka ett glas rött och sen säga: Åh, det var gott men ett glas räcker, tack....
-Jag vet hur jag fungerar och ETT glas räcker aldrig....
Kämpa på "Min tur", fundera över hur ofta drickandet var positivt...

Stort grattis till snart fyra månader!
Jag slutade 9/2 så jag är exakt två månader efter dig ?

Jag tror att det är en sorgeprocess man går igenom. Man sörjer alla fina stunder man har haft med alkohol. Även om man vet att de fina stunderna övergår i misär, och det är därför man avstår och inte tänker börja igen.

Min upplevelse av annan typ av sorg är att den kommer i vågor. Först sörjer man konstant, sen då och då, sen blir det glesare och glesare mellan tillfällena. Och till slut kan man minnas de fina stunderna utan att det är plågsamt alls.

Men se upp bara så du inte glorifierar de fina stunderna för mycket - för då kan det vara Alkoholdjävulen som gör en framstöt!

Då kan det funka att tänka ”hela filmen till slut”. Inte bara tänka på de första glasen - utan tänka på alla glasen, och minnesluckorna, illamåendet, baksmällan... Allt för att få tyst på Alkoholdjävulen.

Boken ”Skål! Ta mig fan” av Torbjörn Åberg som Rosa76 nämner är verkligen bra! Han beskriver de svartaste stunderna otroligt bra. Finns som ljudbok på Storytel.

Jag lyssnar 30 min varje kväll innan jag ska somna. Om och om igen, samma bok från början till slut. Allt för att ”hjärntvätta” mig ?

Ps. Tack för ditt stöd i en annan tråd.

Min tur

Tack till er, för tips och pepp!
Jag har faktiskt lyssnat en stund på ”skål ta mig fan” men den var inget för mig.
Jag brukar tänka tillbaka på alla ggr jag vaknade upp och inte kom ihåg att jag gått och lagt mig.
På den ggn jag spydde i en fruktpåse i mataffären eller i en Ica kasse under tiden jag körde bilen eller hängandes ut genom sovrumsfönstret på andra våningen i sommarstugan?
På hur magen inte fungerade och på paniken när man misstänkte att man kanske hade blivit påkommen på ett eller annat sätt.
Usch ja! Inte svårt att hålla nollan då?
Hoppas ni alla har en fin kväll⭐️?

Jag har också en topp 3-lista med fyllesynder som jag tänker köra på repeat i skallen om Alkoholdjävulen kommer på besök. Har inte hänt än faktiskt. Hen blir säkert avskräckt bara av vetskapen att listan finns ?

Hej Min tur. Jag fick tipset om att titta på en föreläsning på Youtube om post akut abstinens. Den gav mig mycket. Jag har varit och är också i läget där man känner att nu har jag ju varit jätteduktig, jättelänge och ändå "blir det inte bättre". Jag fick större förståelse för att hjärnan behöver LÅNG tid för att anpassa sig till vårt nya leverne. Vi måste försöka ha tålamod med oss själva! Underverkens tid är ännu inte förbi men vi kanske får vänta lite på dem...

Kram!

Min tur

Tänker på de som isolerar sig med alkohol?
Om jag druckit hade konsumtionen bergis ökat dessa dagar.
Jag äter chokladbollar istället?

Min tur

Idag har jag varit på en anställningsintervju. Det var den tredje denna veckan på samma jobb. Just nu står det mellan mig och en till så det är roligt?
Meen vad jag ville ta höger in på systemet på väg till bilen efteråt! I normala fall hade det varit det normala, glad, uppspelt, förväntansfull, fredag, älsklingen hemma igen efter ett par dagar ifrån varandra. Satan i gatan vad det hade förgyllt och avslutat en händelserik dag.
Men just den normaliteten har jag supit bort! Det sättet att fira har jag förbrukat. Big Time!
Såå jag firade(lös tröstade) mig med två! chokladbollar i bilen istället ?
Funkade bra men på ett annat sätt...

Vad kul, hoppas du får jobbet!
Skönt att du rattade rätt hemåt så det blev chokladbollar istället för alkohol?
Sov gott??

.., och bra för oss 3-månadrrsgluttare att veta vad som kan vänta. Att något saknas. Att chokladbollar kan hjälpa ?
Den post-akuta abstinensen har jag läst lite om. Fick en hemsk svacka vid typ 6-7 veckor. Såg bara grå dagar framför mig. Nu har det ljusnat men jag försöker vara beredd på bakslag, att de hör till.
Bara vara envisare än motståndaren, då och då testar jag att vara riktigt nonchalant som mot en efterhängsen kille i tonåren. Inte snällt eller mogen men vid tidpunkten nödvändigt... Vi hejar på varandra här. Och delar samma lite knöliga väg, men spännande.
Heja dig framåt!

Min tur

Tack ”se klart”?
Det är spännande, lite skrämmande och jobbigt att nyktert se i hur många olika tillfällen jag faktiskt hade druckit, om jag nu drack.
Livet pågår ju! Oavsett
Och så mycket man ser hos andra på gott och ont. Funderar mycket på min sär- sambos dryckesvanor och känner oro. Men jag vet inte om den är befogad eller ej.
Vi pratar mycket han och jag om både mina och hans vanor. Han är ett stort stöd för mig och min största supporter men... fan! jag får känslan av att han dricker när jag inte ser.
Vi har lägenhet i stan där jag bor mest och sommarstuga där han bor mest. Så jag kan omöjligt veta.
Jag vet att man inte ska tvivla på sin magkänsla men det är ändå svårt!
Men idag skiner solen snart?och jag ska till min gruppbehandling i em.
Kämpa på alla kämpar där ute!

Min tur

Tack ”se klart”?
Det är spännande, lite skrämmande och jobbigt att nyktert se i hur många olika tillfällen jag faktiskt hade druckit, om jag nu drack.
Livet pågår ju! Oavsett
Och så mycket man ser hos andra på gott och ont. Funderar mycket på min sär- sambos dryckesvanor och känner oro. Men jag vet inte om den är befogad eller ej.
Vi pratar mycket han och jag om både mina och hans vanor. Han är ett stort stöd för mig och min största supporter men... fan! jag får känslan av att han dricker när jag inte ser.
Vi har lägenhet i stan där jag bor mest och sommarstuga där han bor mest. Så jag kan omöjligt veta.
Jag vet att man inte ska tvivla på sin magkänsla men det är ändå svårt!
Men idag skiner solen snart?och jag ska till min gruppbehandling i em.
Kämpa på alla kämpar där ute!

Hej Min tur, och grattis till 4 månader i morgon! Jag känner igen det där med närståendes dryckesvanor. Fick själv för mig nyligen att min fru hade börjat dricka mer den senaste tiden. Hittade bla ett "vinförråd" i källaren och märkte att det gick åt mer vin än vanligt på helgerna. I helgen kröp det dock fram att det beror på hennes "Corona-stress" och vi pratade om det, och jag tror/hoppas på att det inte blir någon bestående vana. Hon har ju mig som avskräckande exempel på hur det kan gå liksom.?

Ha det bra!

Min tur

Å andra sidan visste jag oxå bättre och vet fortfarande bättre men kan ändå sakna känslan, flykten och hemligheten.
Men jag saknar inte stressen, skammen och paniken att bli upptäckt.
Saknar inte det tunga huvet på morgonen, skakningar och svettningar och att ingen mat smakade gott.
Vill inte behöva kräkas igen i matbutiken, i en hastigt snodd fruktosen gömd bakom hyllor och hallonkräm.
Mitt intellekt förstår inte! hur det ens kan finnas någon som helst saknad eller sug.
Vilken jävulskt jävla jävel den är alkoholjävulen?
Ska aldrig mer gå på ditt skitsnack och löfte om lugn och frid. Aldrig mer lockas av ditt erbjudande om en tillvaro så långt ifrån verkligheten eller den person jag vill vara och faktiskt är!
Dra du åt helvete!

Min tur

Tack för frågan ”andrahalvlek”?
Jag har det bra, nykter i alla fall...
Lite uttråkad och smått irriterad på det mesta men så kan det väl vara ibland, oavsett om man jobbar med sin nykterhet eller ej?
Idag är det antabus dag. VC är stängd och jag har fått med mig tabletter hem.
Tänker inte ta den idag, vill ha hemma för framtida behov. Tänker inte dricka ändå, skulle jag aldrig våga!
Har tid på fredag igen så det är ingen fara. Känns bra att bestämma själv. Hur eller hur är man alltid i något slags underläge i kontakt med vården även om det är helt frivilligt.

Ligger fortfarande i sängen och funderar över vad jag ska hitta på idag ?

”Vad ska jag hitta på idag” ?

Själv ska jag jobba två timmar typ nu (smet tidigare i torsdags). Sen ska jag besöka två naturreservat, som är nya för mig.

I mitt län finns 115 naturreservat, och jag har besökt 23 hittills, och 25 efter idag.