Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Li-Lo

Så skrämmande, så sorgligt. Och så fint av dig, mitt i chocken att dela det med oss här i forumet. Att du vänder dig hit är ett så fint tecken på att du vill och kan klara det utan alkohol. Att veta vart en kan vända sig då det gör ont är en fin kunskap. Så ledsen för att detta hände dig.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Åh, jag är så ledsen för din skull. Ta hand om dig och din familj. Drick inte för att döva känslorna även om det är lätt att ta till alkoholen just nu.

Femina

Tack, alla ni som hört av er!

Jag är rödsvullen kring ögonen efter all gråt, huvudvärk och ont i käkarna (?) men fortfarande nykter. Försöker få sova. ?

Femina

Nu är vi inne i "stilla veckan". Det kan omöjligt bli mer stilla här än vad det redan är...

Jag har läst "Återföreningar" av Raymond A Moody som handlar om spegelskådande. Annars är han mest känd för sina böcker om "nära-döden" upplevelser.

Jag är fortfarande nykter, trots allt. ?

Femina

Ingalill Roos har skrivit "Upptäck och skydda dig mot energitjuvar". En extremt nyttig liten bok! ?

Min egen mamma är en energitjuv av gigantiska mått och jag är hennes främsta måltavla. Det har förstås påverkat hela mitt liv och särskilt senaste 25 åren när pappa blev sjuk och sedermera dog och mamma blev änka. Det har bara blivit värre med åren och just nu är vi inte på "speaking terms" efter hon slängde på luren i mitt öra häromdagen för att hon inte fick sin vilja igenom... Tråkigt men oundvikligt emellanåt. Jag kan fortfarande inte hantera hennes beteende utan mår dåligt utav det. Jag måste lära mig skydda mig själv någon gång innan jag drunknar... ?

Femina

Ordet "skär" betyder "ren" och "rening" som t ex skärselden. ?

Jag försöker hålla modet uppe men det går sådär. Det känns nästan som om Kalle kommer dyka upp närsomhelst. Som att han bara är ute och njuter av livet som vanligt. Han var så pigg, nyfiken och tillgiven...?

Fortfarande nykter. ?

Femina

Man får njuta av vårsolen så gott det går. ☀️

Jag har läst "Ljusfolket" utav mediumet Benny Rosenqvist. ?

Idag har jag skämt bort Musse lite extra med kokt fisk till frukost och räkor till middag. ?

Jag är förvånad över att jag lyckats hålla mig nykter så här långt, trots omständigheterna. Men också stolt. Självförtroendet växer när jag ser att jag kan, att det går, en dag i taget. ?

Femina

Varit på en fin gudstjänst med kör och musiker idag. Lyssnat till Vivaldis musikstycke "Våren". Det var länge sedan jag hörde den som är så vacker! ???

Femina

Allteftersom de nyktra dagarna blir fler och fler, ju mer förträngda minnen "poppar upp" utan förvarning. Och det är tyvärr ingen vacker syn. Jag inser att jag blivit en person jag egentligen föraktar. En som kämpat hårt i kvicksand men som valt att kämpa vidare i samma kvicksand, trots att det uppenbart bara lett mig djupare ner i hopplöshet. Det har A hjälpt mig med. Dessutom har våra fina barn bara kunnat se på och fått leva med konsekvenserna. Ibland känner jag mig ovärdig att ens få förlåtelse. ?

Att inte ta tillvara på sitt liv är bland det sämsta man kan göra. Det är aldrig för sent att nå insikter och göra nytt. Men det är tungt, väldigt tungt. ??

Jag förstår att insikten om vem du har varit och vad du gjort känns tung.
Men tänk om du inte fått den insikten? Om du fortsatt vara den du ser i backspegeln och föraktar?

Jag hoppas att du kan se att du är värd förlåtelse om du gör den jämförelsen. För du gör nytt nu, du gör rätt nu som vandrar mot nykterhet.

Kram!

Femina

# Tack, Soffi
Jo, att hålla mig nykter är nu högsta prioritet. Det är en förutsättning för att kunna göra bättre framöver. ?

Femina

En vecka av sorg & saknad har gått. Känns som en evighet sedan du fanns i våra liv. ??