Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

NDU står för Nära Döden Upplevelse. Nu har jag plöjt igenom två böcker, så lika att de kunde vara en och samma. "Ljuset ur tunneln" utav Raymond A Moody samt "Förvandlad av ljuset" av Melvin Morse.

All parapsykologi har intresserat mig sen jag var ung. Framför allt är jag nyfiken på hur upplevelsen påverkat personernas fortsatta liv, här och nu. Läsning får dessutom tiden att gå... ?

Jag har varit och läst din fina tråd som jag uppfattar som en dagbok,jättefin.?Med regn och sol.Ljus och mörker.Allt som hör livet till.Och det finaste av allt ditt ansvar över din resa i klarhet!?
Vill bara säga....Jag tror på dig också.Kram från Pilla

Femina

"Sol ute, sol inne
Sol i hjärta och sol i sinne" ?

En liten ramsa som jag mindes när jag satt på altanen nyss. ?

Femina

Jag var på en fin kvällsgudstjänst som kallas "Hoppets mässa" men i dessa virustider firas utan nattvard. Det var fint ändå. ?

Jag har ställt väckarklockan på ringning tidigt imorgon bitti. ⏰

Sonen börjar sin fyra veckor långa praktik och inom byggbranschen ska man vara ombytt och klar kl 06.30. Denna praktikplats ligger ett antal mil bort så hem får han åka tre olika bussar men på morgonen kommer jag att skjutsa honom. Då får jag möjlighet att vara till lite nytta och glädje. Han är väldigt tacksam! ?

Femina

Hurra! ?
Idag firar jag 2 månaders nykter tid för andra gången! ??

Äntligen har jag kommit över tröskeln! Lite trött på att bara fira en månads nykter tid, gång på gång...

Nyligen hemkommen denna vackra morgon efter att ha skjutsat sonen. Det känns bra! ?

Femina

Tack för era gratulationer! Nu har jag siktet inställt på att slå mitt tidigare resultat på 103 dagar. ?

Nyss hemkommen från att ha skjutsat sonen här på morgonen. Det tar honom två timmar att åka hem eftersom han måste åka tre olika bussar. Skulle han resa kommunalt även på morgonen skulle han ha fyra timmars resväg per dag! Det är ju en halv arbetsdag till, bara det! ?

Än så länge lyser solen, denna morgon. Kram på er! ☀️?

Låt solen lysa hela dagen oavsett vad som händer på himmelen.
Det är du värd!
Kram!

Femina

En liten bok skriven utav Daniel Sundström som tyvärr miste sin ena bror till missbruk. ?

Vi har en jobbig situation i familjen just nu. Svärfar fick ju cancerbesked i december och nu verkar vi plötsligt prata om dagar... ?

Bara det är väl värt det, att du kan skjutsa sonen så tidigt på morgonen utan att vara bakis eller oroa sig för sin alkoholhalt. Skönt att veta att man kan köra ifall något skulle hända...

Femina

Varit på en utav de ytterst få gudstjänster som öht äger rum nu. Vi var en handfull besökare.

Det är tungt nu. Svärfar har idag slutat dricka vatten...

Jag vill försöka förklara. En normal frisk familj har sunda relationer, har stöd och tröst av varandra och kanske släkt och vänner. De har en fungerande vardag. De kan hantera kriser på ett sunt sätt. Vi drabbas alla utav svårigheter till och från. Det är en del utav livet.

Men vi är en trasig, sjuk familj. Min man och hans bror har varit osams i 20 år. Vi träffade dem alltså i fredags för första gången på i princip lika lång tid. Plötsligt ska vi och dem samarbeta kring svärfars stundande bortgång och svärmors svåra situation. Det är mycket känslor som ofrånkomligt kommer upp till ytan.

Samtidigt lever vi i alkoholens förgiftade tillvaro. Ingen mår bra. Glädje sällsynt. Extremt litet socialt stöd. Vår familj har det tufft, alla på sitt sätt, även innan coronan kom och svärfar blev sjuk. Nu försöker vi bara överleva känns det som.

Jag är iaf nykter. Gud, hjälp mig. Hjälp oss! ?