Stilla i naturen.
Har hunnit med en del sedan jag ”självvaknade” kvart i sju. Jobb. Kaffe, nyheter, barnen, och kaffe.
Ny grej. Behöver inte ställa klockan. Dödstrött ändå när jag vaknar men simmar genom det och upp till ytan av ny dag.
Att komma upp på morgnarna har varit SÅ svårt. Alltid stressad, alltid sen. Även de dagar jag inte druckit, nån konstant trötthet bara.
Bra grej med att vara nykter. Inte konstant trött. Inte konstant missnöjd med sig själv, om inte medvetet, så alltid som en underton.
Med all tid jag sparar på att inte tänka på alla sjukdomar jag troligen har/snart dör av/kan jag eventuellt bli professor eller nåt annat som jag drömmer om men inte hunnit. Ska fundera.
Nykter idag, vilken tur (och lite skicklighet). Kram.

Härligt med leveransen! Då har du en del att pilla med den närmsta tiden. Tycker det är så häftigt att så små
frön kan innehålla så mycket, och att det är så underbart gott att njuta av det man har odlat själv.
Det här med sömnen blir man nog aldrig riktigt klok på, något jag har märkt nu när man är nykter är att jag
ibland behöver ta en tupplur mitt på dagen, men jag tycker det är jätteskönt! Förr kunde jag aldrig ta en tupplur
hur mycket jag än behövde det, kunde liksom inte koppla av ordentligt.

Ha en fin dag! ☀️

Jag älskar tupplurar, eller höneblund som jag hellre kallar det. Varje bra ledig dag innehåller en höneblund!

När jag har dåliga sömnperioder kan jag inte ta en höneblund, för att inte riskera nattsömnen. Är det riktigt illa kan jag inte koppla av riktigt heller, precis som du beskriver Torn.

Så man kan säga att höneblund för mig är synonymt med att jag mår bra ?

Jag vaknar inte av mig själv kl 6 än. Men kl 8 brukar jag vakna. Jag sover numer jättehårt - får verkligen kämpa mig upp i vaket tillstånd när klockan ringer.

Och jag har tagit för vana att sitta still på sängkanten en stund det första jag gör och tänka ”idag väljer jag att vara nykter”.

Kvällstrött däremot är helt nytt för mig! Dödstrött redan kl 21.30, vardag som helg. Tidigare fick jag tvinga mig i säng kl 23 på vardagar och klockan blev ofta 2 eller mer på helgerna. Med vin i glaset och chattandes med olika dejtingaspiranter. Fy så destruktivt!

"En nykter tönt" som fyller huset med krukor och för-sår och drömmer om att bli professor istället för att dansa på borden.
Och två tröttmössor som snackar tupplurar och höneblundar…

Vart är världen på väg? Vart har jag hamnat???
Jag har hamnat helt rätt!
Ni får mig att må mycket bättre, att sätta på leendet igen. Tack!

Se Klart! Det är din skicklighet i att med uthållighet navigera åt rätt håll som gör att du är nykter idag, inte tur, satsa på en professur inom det. :-)

Kram!

Full fart i tråden, trevligt att komma in här efter en dag av oavbrutet arbete fram till sen kväll.?
Trött nu. Orkar- och vill inte tänka på serotonin och hjärnan eller vad som är det ena eller andra. Orkar inte ens en liten mindfulnessövning.
Idag tänkte jag på min morgon, i morse och att självvakna,
ikväll tänkte jag på att jag var själv-glad.
Mycket som styrs av det här (snälla) självet hörni, i nykterheten.
Självisk, självkänsla, självinsikt. Hänger ihop. Självbedrägeri. Hänger ihop det med.
Pratade med min mamma en timme ikväll. Känner att jag har så mkt mer tålamod med henne, hur gullig och rolig hon är, glad för det. Nykter ikväll. Trött och nykter. självsomnar inom kort. Kram.

Tufft med hårt jobb från morgon till kväll, ändå orkar du gå in här sent på kvällen och bry dig och stötta andra. Det kallar jag osjälviskt❤️ Själv drar jag i väg och fiskar hela dagen i dag, bara för mig själv. Lite själviskt kanske, men sånt är viktigt också.

Hoppas du får en bra dag.

Kram?

Så rätt du har! "Självisk, självkänsla, självinsikt. Hänger ihop"
Polletten börjar långsamt rassla nedåt för mig. Det är ok att vara självisk i den bemärkelsen att jag tar hand om mig själv först, det leder till att jag sedan kan hjälpa andra - osjälviskt.

Jag har nog blandat ihop själviskt och egoistiskt förut.
Egoist vill jag ju inte vara. Alltså "sätter jag andra före mig själv". Trots att jag planerat något eget så ställer jag upp och hjälper andra först. Muttrar sedan för mig själv om jag inte får tillräckligt stort tack och bekräftelse. Då blir det ju bara ego i alla fall!

Tar med mig och funderar vidare på "själv"

Ha en bra dag!
Kram

Allt jag säger, skriver, är som du vet endast mina erfarenheter. Inget mer.
Jag skrev i ngn annans tråd om detta resonemang, om ego och att framförallt sätta sig själv först.
Det är nödvändigt tror jag
Du kan tänka att just nu är du mamma till ditt egna lilla barn.
Hon behöver din fulla uppmärksamhet.
Man säger att allt är tillåtet i krig, kärlek och så lägger vi till nykterhet.
Ego, helt ok efter åratal av att ha struntat i dina egna allra viktigaste behov. Att få må bra.
Utmaningen är att ta reda på, varje dag, vad behöver jag?
Så ja, egoistisk
är ok att vara om så behövs,
Jag tror det ofta behövs.
Kram och jag hejar på dig massor! ?

Jag börjar gilla helgerna igen efter att ha varit irriterad på dessa dagar som vältrar in över min kontrollerade och nyktra vardag.
Men nu är det bättre. Framförallt jobbar jag så mycket nu att återhämtning i helgen är livsviktig.
Idag ska jag avsluta i tid, städa! (gillar) och i helgen vara ute, mitt enda mål.
Vara nykter är så självklart att jag inte räknar det som en uppgift längre, men det är det. Den viktigaste till och med.
Jag tänkte när jag drack att mitt främsta mål med att begränsa mitt drickande var att aldrig hamna i en situation där jag skulle tvingas att sluta dricka helt.
Det var det värsta som skulle kunna hända.
Nu har det värsta hänt förutom att jag slapp supa ner mig till att förlora jobb eller barn. Gränsen är hårfin.
När jag tänker på mina tankar då är det som att titta in i huvudet på en dåre, så skrämd/ panikslagen av något som i själva verket innebar lättnad, glädje och vila. Ett nytt liv.
Alla ni som tvekar över dagen idag, hur ska det gå.
Bara gör det. Bara gör det.
Jag är nykter idag och fylld av tacksamhet över det liv jag fått.
Kram alla som kämpar, och som hjälper mig att varje dag välja rätt. ❤️

Jag är så tacksam att du finns här och delar dina tankar, du inte bara stöttar mig, du knuffar mig med din vänlighet åt rätt håll.
Önskar dig en riktigt bar Fri-yay!

Känner lite likadant, men har en bit kvar ändå känner jag. Jag är inte ett dugg frestad att dricka - och fördelarna med nykterhet är otroligt många.

Men känslan av total nöjdhet har inte riktigt infunnit sig till hundra procent än. Kanske kommer den känslan vid tre nyktra månader, jag är halvvägs på väg dit.

Jag har läst att definitionen av lycka är att vara nöjd med det man har. Och det handlar inte om hur mycket man har utan om hur man förhåller sig till det man har - pengar, prylar, vänskap, kärlek, självkärlek.

Allt behöver inte vara så storslaget. Tvärtom. Det gäller att se det stora i det lilla.

Idag känns min rygg som elefantmannens, ergonomin här iuppfyller ej kraven. Att chefa på distans är utmanade, ledarskapet kräver inventering och omvärdering. Och ingen vet ännu vad som blir rätt och bäst, Det behövs också intuition, ett känsligt instrument som hörs dåligt under alkoholpåverkan. Note to self om jag behöver.
Nä, ingen hybris här, för parallellt med varje andetag och det enkla livet, marscherar min nyktra soldat (som kopplar av rätt ofta men somnar inte under något träd som klantiga soldater i filmer). Hon är vaken, har koll och tar ansvar. Har vakten. Så, det går att vila lite.
Så pass att jag sov rekordlänge idag. Nedslående resultat på vågen- eller snarare inget har hänt. Och i dessa tider får det kanske räknas som försiktigt positivt.
Nykter idag, skönt nog och tack vare noggranna studier och den goda viljan. Njut av dagen ⭐️

Tänkvärt det du skrev om skam,att det är en larmsignal.Tack!
Just nu är min signal svagare än förr då larmade det 24/7.
För varje dag som går är vi närmare den nya tid som väntar oss.?Så Heja dig Se klart!?
Kram Pilla

Aj då, ryggont är inte kul. Har du fortfarande en strykbräda som arbetsbord?? Det där med vikten är det ingen fara med så länge man inte ökar på för mycket. Hoppas att du ändå klarar av att fixa med frösådden.

Kram ❤️

Jag har precis gjort om mitt köksbord till ny arbetsplats här hemma.

Jag har lånat dotterns kontorsstol, som tidigare har varit min gamla stol på jobbet. Den som spar hon har ?

Funderar på om jag med hjälp av en pall på köksbordet kan stå upp och jobba för variationens skull ?

Jag har bra ljus från kökslampan, och dagsljus från köksfönstret. Har startat två nya videogrupper: videofika och videopausgympa.

Jag är redo för att jobba hemifrån från med måndag! Jag kommunicerar skriftligt 80 procent av min arbetstid och resten får ske på videomöte. Det ska bli bra ?

Älskar din bildliknelse med din nyktra soldat som patrullerar och håller koll - och absolut inte somnar på sin post, så att du får vila lite från att vakta din nykterhet.

Den bilden bär jag med mig idag.

Kram ❤️

Andra Halvlek, testa strykbrädan för att stå ibland. Var beredd på att det är mer tröttande än vad man tror, och stäng av och ner sociala medier- samt se till att dagen får struktur är mina tips. Jag/vi kommer med all säkerhet jobba hemma fram till i höst. Trots att vi kör möten på hangout mm så saknar jag mina roliga och kloka kollegor oerhört mycket. Ska aldrig jobba hemma när det här är över. Ha en fin kväll, hoppas även du med en pålitlig nykter soldat-kompis. ?

.., får tänka så även med min vikt och de 4-5 kilo som återstår till att nå vad jag minns även var mitt viktmål efter graviditet nummer två. Och även om kroppens disposition förändras efter barn och livet så vill jag liksom vara snabb och rörlig. När jag går upp i vikt blir jag långsam. Trög.
Har gått på Charlies linje ikväll och lyckats halvligga över köksbordet och bara glo på ängarna och hästarna här utanför. Apropå trög, haha. En lång stund.
Och apropå tönt som jag kom på att jag blivit, så känns det helt bra faktiskt. Jag känner en stor frihet i det, livet öppnar upp sig som en fin prasslig pion, jag vet inte vad som väntar. Jag är helt fine med att livet tar en annan väg nu.
Det finns ett uttryck som fastnat i mitt huvud, ”fear of your own greatness”. Kommer från bibeln men där har jag helt säkert inte snappat upp det.
Att vara rädd för sin egen storhet alltså. Jag tror vi är det, när vi dricker. Jag tror vi är så himla rädda att bli de storartade personer vi skulle kunna vara. Och då har det absolut inget med pengar, egendomar eller karriär att göra. Ej heller Kay Pollak eller sånt babbel.
Utan att vara den inkompletta och ofullständiga, men människo-vackra person som vi alla är var och en av oss om vi inte förgiftar oss med självförakt, och skam över att vi dricker.
Oj stackars er vilket babbligt inlägg, men jag är helt klart nykter. ?
Tack universum som idag petade in sol, god mat, massor av timmar ute- noll tankar på jobb, en del tankar på er här, som precis som jag, kämpar hårt med den här extraordinära uppgiften vi har fått. Varje dag. Kram på er!

...kan du utveckla det lite? Om du vill alltså. Rädslan för att bli de vi skulle kunna vara?
Det som är helt klart är att alkoholen lägger hundra snubbeltrådar över tillvaron. Just nu känner jag mig både väldigt ödmjuk kring att detta är en resa/kamp ibland..som kräver sitt. Och kanske kräver andra saker än vad som brukar vara framgångsfaktorer i en kamp. Här handlar det om att kunna vänta, stå ut med vardag och kanske tristess och lägga ner vissa vapen. Att våga ta fram den sårbara sidan, tröttheten, sorgen.
Men jag känner också ( och det hann jag ändå verkligen uppleva under min korta helnyktra period) en sorts spirande försiktig glädje. Att få ha den där nyktra soldaten vid min sida ( igen) som ser till att livet - inte är perfekt - men lite mer rimligt. Hon är trött på mig ( upplever jag). Ser lite vemodigt på mig. Men hon har finns och jag känner i dag en jäkla tacksamhet över att min kropp ändå är så ok...mina värden ok...efter många år av drickande. Rena turen? Men det kommer att dröja länge nu ...innan jag känner mig trygg i meningen någorlunda säker i nykterheten. Det fanns dagar under förra perioden när jag var ( nästan) övertygad om att jag aldrig skulle dricka igen. Och så gjorde jag det ...inga mängder och med full vetskap om att jag egentligen inte kan/ska dricka ...men ändå.
Har läst många trådar nu och tid är en viktig faktor. Det är ingen snabb resa till ro och insikt....som med det mesta kräver det övning och tålamod. Jag hoppas att jag lär mig detta....att jag hänger i. När problem uppstår i jobbet ...så brukar jag vara uthållig....men detta är ngt annat. Jag vet.
Det är så hoppfullt att läsa din tråd Se Klart....det känns som att du långsamt landar i ngt så fint och spännande. Jag är några månader back....och hoppas så att komma vidare - denna gång.
Fin söndag!