Fibblan

Vill jag önska er alla kära forumvänner?!
Den kommer gå mycket i gult och en hel del pastelliga färger ? - men det bästa av allt är att den blir VIT?☀️??!

Aldrig känt mig så långt ifrån a-? lismande röst. Den dränks av allt fågelkvitter och snurrande humlor ? här hos mig??!

Hoppas ni alla får en fin påsk, om än med mindre av den sociala närheten..?.
Många kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Skönaste känslan i världen?!
Tack miss lyckad för påhälsning och påskhälsning i tråden min ??!
Färgprakten och att nästan kunna höra hur det ljuvliga nygröna spritter och vill spricka ut - det är magiskt ??☺️!
Och du har ju många nyktra vårar bakom dig..????! Är så tacksam att du och även andra med lång nykterhet, väljer att hänga kvar här på forumet. Ni är verkligen en sann inspirationskälla??! För min del är det den första helnyktra påsken på vääldigt länge..
Jag var tvungen att gå tillbaka i min egen tråd för o se om jag var nykter förra årets påsk, men vad det verkar, var det snarare där ngn gång som jag kastade in handduken för den gången..?. Hursomhelst, ingen mening att gråta över spilld mjölk. Det viktiga är vad jag gör med mitt liv, min kropp och min själ nu. Och det känns så fantastiskt att kunna säga att den sjunger av glädje ???! Konstig tajming kanske med den globala pandemin som pågår.., men kanske att just det också förstärker den tacksamhet och stolthet jag i nuläget känner över mina livsval..?❤️?!
Önskar alla hälsa och skickar krya- och styrkekramar till den som behöver???!
/Fibblan ?.

...hos mig :-)! Det värmer mitt hjärta i dessa minst sagt tråkiga Coronatider! Du Fibblan kan ju om någon skingra molnen till skolsken! Guld!

Jag tappade liksom motivationen helt när så många gick över till "Det vidare livet". Så himla glad för alla som klarar sin nykterhet med bravur men jag kände mig så misslyckad och var tvungen att pausa lite. Visste inte riktigt vart jag skulle lägga min energi på att skriva.

Jag är definitivt inte vit - tyvärr. De dagar och morgnar jag är det känns det fantastiskt men usch vad tråkiga kvällarna har varit. Försöker se lyckan i en kopp te och den börjar så smått infinna sig.

Nu känner jag dock en ljusning! Har börjat kika in lite mer och läsa ikapp! I´m soon back! Jag har sagt till mig själv att denna sommar ska jag lyckas! Tänker ofta på förra augusti när vi startade, du, jag Knaskatten och några till. Så bra jag mådde under de veckorna! Kraaam (skriver som vanligt på datorn och då blir det inga hjärtan)

Fibblan

Och tack för dina fina ord?! Det behövs inga hjärtan, för jag känner din värme ändå?!
Och jag blir också glad över att höra att det ljusnar bort horisonten även för dig ???! Det är tufft att känna sig ensam i slit och kämpande med nykterhet och alla upp- och nedgångar som det ofta innebär..?, men resan här i "vidare livet" har ju inte varit spikrak för mig heller..?. Den är ju sällan det..vägen till nykterheten..

Men nu är jag riktigt på banan måste jag säga ??❤️! Jag skulle kunnat vara kvar i förändra sitt drickande, men det kändes mer rätt här, eftersom jag inte längre vill förändra mitt drickande. Jag dricker inte längre alkohol. Punkt. Och för min del känner jag mig lugnare här på något vis. Det är inte samma flöde och olika intryck kring hur man ska/kan förhålla sig till den fördömda alkoholen..alla vill ju inte sluta helt. Och jag märkte att för mkt prat kring alkohol snarare ökade fokus på det jag allra minst ville fokusera på. Så, precis som du gjort nu, gjorde jag också. Tog en paus från forumet och kom igen med nya tag?☺️! Just nu känns läget stabilt som sagt, men man ska aldrig säga aldrig I guess..

Jag tänker också tillbaka på vilket fantastiskt stöd vi var för varandra då?! Och din målande beskrivning av nyponrosen ? (kvinnan på planet) bär jag fortfarande med mig ?!
Och vi hjälps åt när du redo, tänker jag! Denna sommar ska vara vit som snö☑️. På insidan iaf, utsidan får gärna anta en gyllenbrun ton..☀️?!
Massor med kramar ❤️!
/Fibblan ?.

Tack för uppmuntran och stöd i min tråd???

Det är så skönt att läsa hur bra det var för dig att ta en paus från forumet. Känner också att det är nyttigt att stå på sina egna ben emellanåt.
Det är lätt att bli beroende av bekräftelse och det är inte helt bra. Lagom är bäst!?

Corona har ställt till det för alla och för min del att en del saker blivit inställda och vissa möten blivit och blir på distans.
Men jösses, vad man ser ut på skärmen om man har kameran i fel vinkel eller ljus!! ??

Hur går det för dig, kan du jobba som vanligt?
Fibblan ?, var rädd om dig och ha en trevlig helg ?
Kram ?

Fibblan

..i alla fall ?!
För egen del slipper jag mestadels skärmar och ofördelaktiga kameravinklar?!
Jag jobbar på i stort sett som vanligt?! Klart det blir vissa förändringar, ingen går ju obemärkt förbi denna annorlunda situation, men det går bra☺️??.

Önskar dig också en fin helg trots omständigheterna, och hoppas solen ☀️ har kunnat lysa lite på dig idag?!
Många kramar!
/Fibblan ?.

Jag vill bara säga att jag är så glad att du är tillbaka. ? Med samma smittande inlägg som vanligt. Det är så fint att läsa att du mår bra igen.

Tack för pepp i min tråd.

Kram kram

Fibblan

Ja, jag mår verkligen oförskämt bra för tillfället..??❤️! (Peppar, peppar..) Inte hela tiden, varje dag förstås..?, men så länge jag hanterar mina dippar utan a, så känner jag mig så nöjd och stolt både på kvällen när jag lägger mig och på morgonen när jag vaknar..??!

Och jag är så glad att du också är tillbaka uppe på spåret igen ???️!
Blev så väldigt berörd av dina senaste inlägg i din tråd, att jag saknade ord nästan (några fick jag ur mig iaf..??).
Nu kan det bara bli bättre..??❤️!
Många kramar!
/Fibblan ?.

Soliga dagar☀️ men inte är det de vanliga vårkänslorna som spritter i kroppen...?
Men vi får hoppas att Corona drar sig tillbaka och att livsmodet återvänder ?
Härligt att du är så uppåt Fibblan??? den "måbra-smittan" får gärna sprida sig stort och länge. Både här inne på forumet och utanför ??
Ha en fin onsdag ??☀️
Kram ?

Fibblan

Vet inte vad som händer, men jag är verkligen inne i ett positivt flow??❤️! Och jag känner också hur livskraften fylls på för var dag med denna ljuvliga sol ☀️!

Coronaläget.. allt annat än trevligt..minst sagt..ställer också till det på olika sätt även för mig och min familj, men jag är så fantastiskt tacksam över att de jag har närmast mig ännu har hälsan (peppar, peppar)??! Det är som att tacksamheten över det, får vinna över oro och missmod över dem som har det svårt nu. Givetvis går mina tankar till dem också emellan varven?. Och för att inte tala om de fantastiska insatser som varje vårdare i vårt land gör ?!

Men som sagt naturen spritter av liv och pånyttfödelse ?, och för min del kan jag bara inte motstå att ryckas med av dess växtkraft..
Lucky me..? verkligen! Jag vet.
Tacksam, som sagt?. Inget man kan ta för givet, allra minst i dessa tider.

Hoppas också min måbra-smitta får sprida sig som en löpeld..??!
Haa..Aaa..atjhooo?️???!

Massor med kramar i alla varianter ?!
/Fibblan ?.

Fantastiska fina Fibblan, vad glad jag blir av att läsa ditt sprudlande inlägg. Visst är det en osäker och högst märklig tid vi lever i just nu. Men det viktigaste är förstås att vi just lever.

Inget blir bättre av att vi ägbnar dygnets alla timmar åt virustänk. Nej, nu gäller det att njuta av solen och sommarvärmen. Insupa (!) naturens dofter. Ta in allt det vackra.

När vi gör det nyktra får vi dessutom ut maximalt av alla intryck.

Hoppas att vi får en lika underbar dag i morgon.

Kram till dig ?

Fibblan

En underbar dag blev det sannerligen ☀️?! Solen kom t.o.m. med sommarvärme ??!
Precis som du säger Vinäger, blir allt det ljusa och fina än bättre med klarhet i både kropp och sinne?!
Så tacksam för att jag håller i min nykterhet och så glad för att du gör detsamma?!
Heja oss???!
Massor med kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Och så var det dags för de lite mer melankoliska tongångarna..
Upp som en sol ☀️ ner som en pannkaka..lite av mitt signum, antar jag.. men jag har bara tänkt att ägna några rader och en liten stund åt detta..☺️. Mest för att konstatera för mig själv och påminna mig om att inget är beständigt. Utan allt, precis allt är föränderligt! Det är också det som är livet. Och tjusningen med att leva det..! Och återigen, så länge jag är nykter, är jag sann mot mig själv och mer redo att möta även motgångarna med klarhet och självrespekt?!
Det är den största vinsten av dem alla! Ok, trevligt med midjan som gör sig synlig igen, pigga, vita ögon, ansiktskonturer som åter tar form och andra yttre positiva förändringar. Inre; relationer som åter får stärkas..?. Allt är på uppbyggnad?! Men det viktigaste av allt är, självrespekten..! Den tar sig, bit för bit men ibland känns den sladdrig som en manet i det stora vidsträckta havet..

Men precis som den geléformade bubblan, som bara är, är också jag ett stycke celler i ett oändligt universum..och jag kan precis som den, hämta kraft ur min närmaste omgivning. Om jag bara tillåter det.. OBS! Fortfarande nykter..?! Nu blev det så flummigt, så jag kände att jag behövde förtydliga det..?. Varken svampar eller alkohol här inte..?

Men det är väl det som är skillnaden på en encellig organism och människan, som den komplexa varelsen hon är..; Maneter frågar inte om lov. Maneter är inte rädda för att ta för sig. Ta för mkt plats. Oroar sig varken för gårdagen eller morgondagen..eller andra existensiella frågor..
I helgen går jag in i manetstadie..! Jag behöver få finnas, utan att prestera! Bara få vara, inte tänka en massa, planera, strukturera..Jag vet att jag som människa, mår bra av det. Men just nu behöver jag bara få vara. Jag tar en kallsup, istället för en kall sup..???!

Må gott alla tappra medkämpar ?!
Oavsett antal celler och intelligens är vi alla lika värda ?❤️??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

En dag kvar på helgen..men fick ändå lust att skriva några rader om hur dagen blev. Har fått kämpa rättså hårt med att upprätthålla det önskade "manet-tillståndet"..och jag klurar en del på vad som är rätt för just MIG. Jobbar på med att hitta den berömda balansen..?! Det går sådär..
Vill kunna känna ro. Bara vara, och inte prestera jämt. Samtidigt har jag svårt att känna mig nöjd då. Vem mår bättre av pizza, chips och alkoholfri öl..? Men helt klart bättre än om den varit alkoholbaserad, förvisso..☺️?! Gjorde det ovanstående och känner mig däst, och på många sätt som en manet just nu..? Men det gjorde mig inte så tillfreds som jag trodde..?.
Tror jag ska starta upp med en liten löptur imorgon och prova på att hitta den inre gasellen i mig istället..?!
Hoppas ni som läser har haft en härlig lördag dag och kväll, nu checkar jag ut - somnar som en manet och vaknar som en gasell..! Tänk så mycket inspiration man kan hämta från naturen..?☀️?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Bara att läsa dina inlägg får mig att dra på smilbanden?
Sådana underbara liknelser, maneter och gaseller?‍♀️??

Du har så mycket energi och liv inom dig så det spritter kors och tvärs!
Att vara en manet måste vara en utmaning för dig!? Isåfall världens snabbaste manet, mer som en raket??

Tack för att du finns Fibblan, du gör skillnad och fick min dag idag att börja med ett leende ???
Kram ?

Och låter som ett bra försök. Det tar ju rätt lång tid att ställa om sitt system, så det är väl helt rimligt att man får lirka och kämpa lite med den där maneten. Man kanske kan träna på att spara maneten inuti och plocka fram den lite försiktigt då och då. Det vill jag prova.
Önskar dig en härlig söndag <3

Dina liknelser är underbara. Din entusiasm smittar - och det behöver vi. Att känna sig nedstämd ibland är vanligt här och jag är glad att du skriver även om det. Tack!

Önskar att gasellen i dig tar språnget i dag. Ser fram emot uppföljning.

Många kramar till dig ?

Fibblan

FinaLisa, Denhärgången och Vinäger ❤️!

Det gjorde min dag när jag läste att du drog på smilbanden, FinaLisa?! Önskar er alla förstås mycket mycket glädje?! Och kan jag sprida lite av den med hjälp av mina tokiga liknelser, så är jag bara glad ?! Söndagen blev förövrigt en korsning - en gasellmanet, alltså..?. I huvudet var jag redan på väg men underkroppen ville inte riktigt lyda..☺️. Under natten blev transformationen fullständig dock, så idag har jag tagit mig fram på lätta steg igen??!

Men det är väl som du är inne på Denhärgången, man får handskas med de olika skiftningarna bit för bit och i lagom takt?! Och precis som du säger Vinäger, är det nyktra livet inte bara eufori.. Det går upp och det går ner, men tack o lov lite mer stabilt för var gång. Vill jag tro iaf..?☺️. Vi känner igen många kurvor i bergochdalbanan nu, inte sant (?) ? och vet var och när vi behöver hålla ett extra stadigt grepp ??!
Varma kramar?!
/Fibblan ?.