Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Så heter en serie små häften som man kan köpa från SCAA, Svenska Rådet för Alkohol- och Beroendefrågor. Man kan även, som jag gjort, köpa en samling utav dem alla. De handlar om ex vis återfall, medberoende, förnekande osv. ?

Uppe före ? idag igen. Skjutsat sonen. ?

Idag ska jag hämta svärmor och skjutsa henne till sjukhuset så hon kan vara vid svärfars sida. Pga corona får endast en person besöka svärfar vilket innebär att min man inte hunnit ta farväl. Jag har lite svårt att förstå denna förhållningsåtgärd. Svärfar har ju eget rum och ska dö i cancer när som helst men vi får alltså inte åka dit och ta farväl. Vem är det man ska ta hänsyn till? ?

Femina

Åkte iväg på möte dit jag varit en handfull gånger tidigare. Jag har inte varit på något möte senaste månaden eftersom de ställen jag brukar gå till bara haft onlinemöten senaste tiden. Gud, så trevligt det var! Och många deltagare, även om vi satt lite utspritt... Känner mig upplyft och tacksam! Ska inte försumma att gå på möten mer utan anpassa mig till dem som har öppet. ??

Femina

?? (ni vet vad det betyder)

Jag fick igår hem en bok jag beställt från SCAA som heter "Var morgon ny". Det är en liten bok med dagliga texter särskilt riktade till kvinnor som fastnat i ett beroende. SCAA är ju också dem som säljer medaljer, smycken och lite annat.

Solen skiner idag igen! ?☀️

Femina

??

Skjutsade svärmor igen till svärfar på palliativa avdelningen. ?

Jag måste lära mig att inte agera impulsivt på alla känslor utav frustration. Idag uppstod en sådan situation och mina tankar går genast igång och suget efter vin som lugnande medel infinner sig omedelbart. Fruktansvärt jobbigt. Men ca en halvtimme senare kunde jag konstatera att värsta känslostormen lagt sig och suget avtagit. Jag fick gråta, lätta mitt hjärta lite för dottern och distrahera mig med kaffe & korsord och en stund senare konstatera att jag klarade det! Jag behöver inte genast dricka A för att tränga undan alla jobbiga känslor. De går över. Jag kan. ?

Den känslan är så oerhört värdefull. Det är nästan så man lättar lite från marken när man fylls av insikten ”Jag kan”. Två små ord som betyder så mycket ?

Femina

??

Skjutsat svärmor igen. Då får jag vara till lite nytta & glädje! ?

Jag har idag läst ut "Den tysta kraften" utav Susan Cain. Den handlar om att växa upp som introvert och boken vänder sig främst till ungdomar men är lika läsvärd för oss alla. Rekommenderas även för föräldrar, lärare och andra intresserade! ?

Ätit glass och druckit iskaffe i solen idag!?☕☀️

Femina

? ?

Skjutsat svärmor. För en vecka sedan trodde vi knappt svärfar skulle överleva dagen. Nu har det gått en vecka...

Fortfarande nykter. ?

Femina

#mulletant, #Andrahalvlek & #VaknaVacker
Tack för era fina hälsningar. ??

Femina

Firar 70 dagar idag! ?

Idag har jag varit på gudstjänst igen och en utspridd kör sjöng för oss. Fint. ?

Femina

#Andrahalvlek
Tackar så hjärtligt! Jo, jag är själv förvånad... Men för varje dag som går blir jag bara mer övertygad om att jag håller rätt kurs nu i mitt liv. En dag i taget... Ett steg i taget... ?

Rosa76

Beklagar sorgen och beundrar din styrka! Kram Rosa

Femina

? ?

Ny vecka! Försöker fokusera på nuet och dagen som är. Vara till lite nytta & glädje för dem jag kan. Ikväll är det möte! ?