Min tur

och pizza blev det.
Släpade runt hundarna på en tur i skogen oxå?ingen fart eller lust i mina ben idag.
Resten av dagen planeras inomhus förutom snabb rastning av mina pälsklingar❤️❤️

Min tur

Har funderat mycket under senaste tiden på själva beroendet och dess påverkan. Och jag skräms av hur starkt och förödande det är. När man efter en tids nykterhet med fasa tänker tillbaka på alkoholens baksidor kan jag inte begripa hur det är möjligt att man överhuvudtaget behöver kämpa för att hålla nykterhet. Hur kan man ens tänka tanken att det vore gott, skönt el roligt att försvinna in i dimman en stund...!?
Helt galet! Och det gör mig arg ? arg så in i helvete! Och rädd ?
Jag har inga planer på att dricka och jag har dragit ner på antabus. Tar bara en gång i veckan nu.
Jag tränar mig på att själv ta kontroll och beslut med mitt intellekt och med min vilja att göra mig gott!
Jag kämpar för att inte göra mig själv illa igen.
Och jag utmanar mina tankar varje dag.
Hur skulle det bli, kännas och vara om jag beslutade att dricka igen?
Tänker att jag behöver ta det beslutet varje dag, att inte dricka.
Och om jag tar ett beslut Att dricka. Då får jag oxå ta konsekvenserna av det.
Och det vill jag inte.
Jag vill ha rent samvete gentemot mig själv.
Göra gott mot mig själv, idag oxå?

Det finns många kämpar i det här forumet och er önskar jag en fin måndag oavsett det beslut ni tar!
?Sara

Rosa76

Så gott att läsa det du skriver. Från början fick jag panik bara jag tänkte aldrig mer a. Nu kan jag i alla fall tänka att jag skulle noga verkligen noga, överväga ett beslut som innebär att jag skulle dricka. Vill aldrig tillbaka dit, aldrig tillbaka till ångest, svettighet, ont i magen, värk i leder, pluffigheten, törsten, skakigheten, hjärtrusningarna....aldrig mer...
Med tiden kommer styrkan att våga smaka på orden "nä, jag kanske inte ska dricka mer"...
Vi fortsätter kämpa!
Kram! Rosa

Varje morgon när larmet väcker mig sitter jag sömndrucken på sängkanten en stund och tänker högt för mig själv: ”Idag väljer jag att vara nykter.”

Elva nyktra veckor igår, tjoho!

Läser tillbaka i din tråd och har ungefär som du, vid snart 4 månader en liten svacka. Men herregud om jag hade druckit hade det varit en bottenlös damm att halka runt i. Så tacksam trots dessa mindre skojiga dagar (måndag, frusen, stressad) att vara nykter, och har stor hjälp från dig och andra som vet hur det är. Betyder mycket. Heja oss!

Jag har som du tänkt på hur det skulle vara att dricka igen. Känner lite som du att jag behöver utmana känslan för att bli frisk? Den bygger inget bo i mig för jag kan inte se mig själv som den personen mer.

På torsdag har jag min fyramånadersdag. Får se om det kommer någon dipp... Har bara tagit beslutet att inte dricka en enda gång hitintills känns det som?
Kram till dig??

Min tur

och jag ligger i sängen i sommarstugan och kollar serier. Hundarna sover. En under täcket och en med huvudet på kudden jämte.
Förra året vid den här tiden hade jag sovit den medvetslöses sömn och kanske vaknat om två timmar, svettig, kissnödig och skakig. Om jag hade varit ledig tror jag att jag hade tagit med mig rödvin upp till sängen och haft ett enmansparty nån timme innan jag somnat igen. Jag hade nog ätit ett äpple oxå. Jag åt mycket äpplen. Det var det jag kunde få i mig utan att må illa. Ingen mat var god men jag gillade att tillaga den, lite lagom lullig. Jag är ganska bra på att laga mat och jag blir kreativ när jag dricker.
Jag tycker om att laga mat nu oxå och det går bra även spik nykter?
Och nu kan jag även äta den utan att må illa. Och det är gott!
God natt?