I morse möttes jag av ett mail: ”Tyvärr känns det inte som om det är ett jobb för mig så jag kommer inte idag.” Ridå.

Jag som var så nöjd med gårdagen, och peppad till tusen för att fortsätta coacha henne idag.

Direkt kommer tanken: Vad har jag gjort/sagt? Fast problemet kanske inte alls finns hos mig, utan hos henne sannolikt.

Försöker nu via mail peppa och locka henne att åtminstone prata med mig i telefon. Oavsett hur allt det här slutar vill jag ha ett riktigt avslut.

Först hoppar en presumtiv vikarie av - så jag hamnar på ruta ett och måste rota mer i mina högar. När det ska hinnas med står i stjärnorna.

Sen hade vi tretimmars-möte i chefsgruppen, och vi var minst sagt inte överens. Sämst av allt, inga direkta beslut togs (sämsta sortens möten).

Efter det fick jag rusha igenom mail och annat absolut nödvändigt för att hinna till ett rehabmöte med en långtidssjukskriven medarbetare och planera för vb:s återgång i arbete. Till sommaren, tjoho! Självklart känns det kanon att vb är redo för det, men lite jobb krävs förstås. När det nu ska hinnas med.

Slutligen fick jag skriva ihop en sak som jag hade lovat att lämna idag. Pliktskyldigt, helt utan glädje och engagemang. Tråkigt nog. Skriver bättre när jag är inspirerad.

Sen cyklade jag till affären och handlade grillad kyckling. Orka laga mat ovanpå detta liksom ?

Imorgon jobbar jag hemma och styr både arbetets innehåll och tidsåtgång helt själv. Och på torsdag jobbar jag bara två timmar (webbutbildning) och sen är det leeeeedigt ?

Sommarrekryteringen löser sig på något sätt. Det gör det alltid. Och det är lååååångt till sommaren ?

Varje gång jag känner mig lite pressad tänker jag på sjukvården - där har de verkligen stora problem med sommarrekryteringen. Om de anställda ens får semester ? Vem hinner jobba med det nu i värsta coronakrisen liksom?

Det är alltid nyttigt att tänka på någon som har det värre när man börjar ynka. Jag säger det till mina kollegor ibland: ”Hallå! Vårt jobb handlar inte om liv och död - vi jobbar inte på akuten”. Då brukar de sluta gnälla.

En del saker blir kanske inte gjorda. So what? Det är bara att erbjuda något annat, eller be om ursäkt. De allra flesta vet inte ens hur vi tänkt, de är nöjda med det de får.

Nykter idag också - stark, klok och målmedveten som en elefant ?

Som jag har drömt i natt! Känner mig helt färdig, även om jag faktiskt har sovit hela natten utan ett enda toabesök.

Jag brukar inte minnas att jag har drömt, i alla fall ytterst sällan. Jag minns ingenting av drömmarna i natt nu heller, jag minns bara att jag har drömt.

Det är nästan som om jag är lite medveten när det sker. Nästan som om jag tror att jag fantiserar, men när sammanhangen blir helt hysteriska inser jag då när det sker ”nä, det här är ingen fantasi utan det är en dröm”.

Otroligt märklig känsla, för samtidigt sover jag ju. Det är nästan som mitt medvetna jag står på avstånd och ser mitt omedvetna jag frispejsa järnet. Personer från olika perioder i mitt liv möts i drömmen i helt ologiska sammanhang.

Jag måste nog läsa på lite om drömmar. Inte så mycket om vad de kan betyda, mer hur de liksom uppstår. Kan ingenting om drömmar, för jag brukar som sagt ytterst sällan drömma. Creepy.

Jag drömmer ofta och tycker det är häftigt. Det är det undermedvetna som jobbar febrilt. I ditt fall är det nog den bångstyriga vikarien som spökar?

Rosa76

Jag drömmer också sjukt mycket nu. Man var väl så väck av a så inte ens drömmarna kunde ta sig igenom alkoholdimman på nätterna..Vilken kämpe du är andrahalvlek, du breddar väg för mig! Kram Rosa

Stort grattis till 80 dagar! Du är så bra. Du är värd den finaste blomman ?

Orkidén är så fin, och varje gång jag ser den tänker jag på hur lugnt och fint livet känns ?

Trots full rulle på jobbet lyckas jag fokusera på lugn och ro här hemma. Lugnet inombords är verkligen påtagligt.

Ja tänk hur dagarna samlas? Jättebra jobbat, härligt!!
Hoppas du kan sova gott och drömmarna håller sig i schack.
Sov gott?❤?

Jag är född och uppväxt i gbg. Där var valborg fyllehögtiden nummer ett, med midsommar och lucia hack i häl. I alla fall i mina tonår.

Jag minns en ljusgul vårkappa jag hade på mig en valborg. Den var så täckt av fläckar av gräs, jord, blod, spyor - och annat oidentifierbart - att jag fick slänga den efteråt. Jag var kanske 15-16 år då.

I eftermiddag/kväll firar jag valborg med att grilla ihop med barnen och deras pappa i huset där jag själv bodde i 14 år.

Det var en märklig känsla i början att vara gäst i sitt eget gamla hem, men det är många år sedan jag vande mig vid det. Vi har varit separerade sen december 2013.

Om jag ska dricka eller inte är en ickefråga. Självklart ska jag inte dricka. Yngsta dottern frågade om jag skulle sova över, vilket jag brukar göra om jag dricker. Men det ska jag inte, det behövs inte.

Som ni förstår har jag inte tagit snacket fullt ut med yngsta dottern. Hon är numer van vid att jag köper alkoholfri öl istället för vin till helgen. ”Ska du köpa öl?”

Snart slutar hon nog att fråga om jag ska sova över också. Jag svarar bara ”Nej, jag ska inte sova över. Jag ska köra hem och sova.”

Trevlig nykter valborg på er!

Kram ?

Rosa76

att vi kan få svara på ett annat sätt nu. Visst blir man lite stolt över sig själv andrahalvlek när man tar orden i sin mun: Nej, jag ska köra....
Herregud!! Vi kommer kanske bli sånna pretto-kvinnor som erbjuder oss att köra kreti och pleti runt alla midsomrar, jular, nyår??(ha,ha,ha) Tänk va kul det hade varit, dessutom hade vi säkert tjänat en liten hacka på det med!! Winn-Winn
Nu skålar vi i pepsi-max och vaknar pigga imorgon! Kram på Dig!

Visst är det härligt att inte längre behöva anpassa sitt liv efter att kunna dricka! Jag älskar att jag inte längre behöver tänka på när Systemet stänger, eller stå och skämmas där inne med min son som klagar och vill gå ut (kände mig alltid så jädra dålig som förälder då, även fast jag vet att man inte är dålig för att man handlar på Systemet med barn).
Och jag slutade senaste åren att köra till min ena syster, istället började jag ta pendeln, för "det är så mycket skönare att åka pendeln". Nej, det är inte mycket skönare, men det betyder att jag kunde dricka om de de bjöd på alkohol (vilket de alltid gjorde).
Nej, nu kan vi vara fria att göra som vi vill, och inte forma våra liv kring alkohol!
Ha en fantastisk valborg! Kram!