Liljanes

Ny på den här sidan men behöver lite hjälp så jag testar att skriva här. Jag är en tjej på 25 år som absolut inte klarar av att hantera alkohol. Jag kan dricka något glas vin till maten en fredag kväll utan att det går över styr men det är just vid fester när jag konsumerar större mängd alkohol som jag blir helt konstig. Jag kan inte sluta dricka när jag väl är igång. Även fast jag ska åka hem snart så blir det alltid en sista drink och jag har ingen känsla av när det borde räcka utan jag fortsätter dricka hela kvällen. Jag blir helt personlighetsförändrad när jag blir full. Alltså inte så som ”normala” människor blir utan det är som att min hjärna slår slint. Jag kan få för mig konstiga saker, ljuger om väldigt konstiga saker och jag blir riktigt kaxig även mot de människor som jag älskar. Jag har i tidigare relationer även varit otrogen på fyllan. Något som jag absolut inte skulle vara om det inte var alkohol inblandat. Nu är jag så sjukt rädd för att sabba mitt nuvarande förhållande på grund av någon dum fylle grej. Senast när jag var på fest så satte jag mig i ett bord med killar och delade en drink med en som jag inte kände. Drog också någon historia om vem jag var som absolut inte var sann. Alltså det kan handla om något så sjukt som att jag jobbar i affär fast jag egentligen är sjuksköterska. Helt ologiskt men jag vet inte varför jag gör det. Hur som helst om min partner skulle sätta sig i ett bord med tjejer och dela en drink med någon som han inte känner skulle jag bli väldigt sårad men just där på fyllan så finns inte den tanken i mitt huvud. Finns det någon annan där ute som har samma problem som mig? Hur har ni löst det i så fall? Jag vill ju kunna ta ett glas vin då och då för att jag tycker det kan vara gott men jag orkar inte med mig själv när jag blir full. Är det bara att helt skippa festandet? Alternativt vara nykter vid fest? Kanske jag helt enkelt inte klarar av att hantera alkohol och borde sluta helt?

Välkommen hit Liljanes
Ett stort första steg att reflektera över sin konsumtion av A och konsekvenserna. Jag känner igen mig i första delen, den om att inte sluta dricka. Märkligt nog kan jag dricka socialt om man kan säga så, där spårar det kanske ur en gång på tio. Hemma på egen hand så konsumeras det betydligt mer och utan stopp, dator och mobil borde haft alkolås.
Jag har haft mycket hjälp av att läsa här på forumet och hoppas någon svarar som känner igen sig i den andra delen av din text. Tyvärr har jag ingen patentlösning, för egen del har jag bestämt mig för att avstår från A då den tar betydligt mer än vad den ger mig. På sikt vore det väl som du skriver trevligt att kunna ta vin till maten etc men så kan jag inte tänka just nu, nu är det nog. Jag tar en dag i taget och mina nyktra dagar har varit bra även om suget kommer ibland.

Överdriver, berättar saker jag inte ska. Kan aldrig sluta dricka. Är alltid värst. Precis samma sak att jag kan ta ett glas till middag men så fort det vankas aw, eller häng med alkohol så, då går det åt helvete.

Jag har haft samma tankar som dig om hur framtiden ska se ut. Jag tror att om man känner att det verkligen går åt helvete, som jag känner, så är det bättre att avstå. Alltid på fest, det är hemskt vad man kan ställa till och var det någonsin värt det när något händer? Jag vill krypa ur mitt eget skinn idag och det var det inte värt.

Ta en dag i taget ❤️

Liljanes

Tack för era svar. Jag har bestämt mig för att helt sluta dricka alkohol. Jag har så mycket fint i mitt liv just nu och alla saker som jag har gjort i mitt liv som jag verkligen ångrar har hänt med alkohol. Det känns helt enkelt inte värt det. Kanske hade jag kunnat fortsätta dricka ett glas vin till maten då och då men då jag tror att suget till att festa skulle bli större om jag fortfarande har alkohol i mitt liv så vill jag sluta helt just nu.

Det där är ju jag!!!

Ljuga och berätta så jävla konstiga grejor, överdriva, spela martyr och lipa och bara få uppmärksamhet!

Mitt beteende grundar i dålig självkänsla och högt självförtroende, två helt skilda saker.

Mitt tips och lösning:

Nolltolerans! Det enda som fungerar för mig. Tar jag ETT glas så är jag ute till 06 på natten på en fest med okända människor garanterat. Hade inga problem med att festa vidare själv vid 05 när all andra gått och lagt sig.

Avstå alkoholen, det är inga bra grejor. Finns massa annat att fylla livet med och man saknar inte alls den där skiten för så kul var det inte heller.

Kämpa på