Nu har jag läst din tråd, mycket resonemang jag känner igen och förstås massa kämparanda. En sak jag inte riktigt lyckats läsa mig till - eftersom du vet med dig att du generellt inte dricker pga negativa känslor utan mer när du "vill fira", tror du att det finns någon bakomliggande orsak till att det blir för mkt när du dricker? (du verkar inte heller ha vardagsdruckigt så mkt på slentrian som till exempel jag har gjort utan hållt dig mer till helger o dylikt?) Är det själva "ruskänslan" som tar över och gör att du vill ha mer? Vore ju full förståeligt. Eller finns det något annat där, som du luskat på?

StarkareK

Tack för dina tankar! Ja, jag äter och dricker fort när jag har ett påslag av adrenalin eller nåt lyckohormon. Jag tröstäter när jag mår sämre. Men långsamt. Och oftast vill jag inte ha alkohol då. Så speedad och alkohol är Obra.

StarkareK

Jag har druckit rätt mkt vardagar också. Kanske mörkat det här.... älskar att dricka vin på vardagar och det känns ok så länge jag aldrig blir berusad så jag mår dåligt eller tappar minne/kontroll eller blir bakis.

StarkareK

46 år och en ny erfarenhet. Men jag är inte sysslolös och jag känner mig äntligen fri från en riktigt sjuk arbetsmiljö. Tacksamhet och frihet. Nyfiken på framtiden men först ska jag vara här och nu på djupet. Med katten som för dagen verkar må fint.

Ja okej, lite spretig problembild då (som för mig)! Jag är inte så snabb/speedad utan mer en melankolisk drickare tror jag. Och ibland eller ganska ofta har jag känt att jag inte dricker så mycket för att döva känslor, utan också för att "filtrera och få fram" känslor. Att det blir en stunds reflektion och klarhet för mig som annars har lite svårt att sortera känslolägen, eller som kan vara ganska så nollställd.

Grattis till arbetslösheten, får man väl säga då! Låter som något värt att slippa, den där arbetsmiljön. Vet du vad du vill göra nu? Hur känns det inför helgen?

StarkareK

Ja det är fantastiskt att slippa det jag var i. Torsdag, fredag och lördag kände jag befrielse. Idag lite förvirring. Orkar inte ta mig ut eller mig för något mer än tvätt, mat och titta på serier. Jag behöver däremot ha ett schema för mina dagar. Väntar på svar ang en tjänst jag varit på intervju för, har planer på lite arbete i ett eget företag och knyter kontakter.
Jag gissar att min energi kommer när jag väl börjar träna igen.

Hur är din situation? Hur var helgen?