Anonym29801

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, jag är 28 år, bra utbildning, bra jobb, bor på den finaste adressen i Stockholm, Fin familj.
Men jag har ett stort problem med alkohol. Jag dricker en gång i veckan ordentligt. det fungerar i veckorna och på lördag och söndag mår jag skit. men fredag, det är som min dag. Oftast börjar det med 1 flaska vin och sedan avslutas det med några öl, är livrädd att jag supit sönder kroppen. Pratat mycket med min man men han verkar inte förstå, han tycker inte det är någon fara, alla gör det tycker han osv, kan tillägga att han inte dricker speciellt mycket, 1-2 öl då och då. Jag vill verkligen ändra mitt beteende men jag vet inte hur, jag har försökt gång på gång, ibland kan jag hålla upp, oftast inte, tycker liksom att jag ”förtjänar” att bli packad på fredagar.
Jag vill faktiskt på riktigt bli helt nykter men vet inte hur jag ska göra.. har alldeles för svag karaktär. i veckorna ( onsdag, torsdag ) tycker jag inte att det är någon fara, längtar till fredag men lördag, söndag undrar jag vad fan jag håller på med.
Finns det någon annan som mig som vill prata och hjälpas åt?

Vi är många här, i samma sits som du och som till det yttre har saker och ting under kontroll. Jag gjorde som du under många år. Drack på fredagarna. Fredagarna var "min" kväll i familjelivet. När jag satt i skäna fåtöljen och drack mitt vin fick jag vara ifred. Det jag gjorde då var att jag drack mig till ett beroende och jag inser nu att jag aldrig kommer att kunna dricka mer. I början var det sorg, men nu efter drygt fyra månader känner jag faktiskt lycka. Vad andra tycker om din alkoholkonsumtion har ingen som helst betydelse. Det är hur du känner som avgör vad som är lagom eller för mycket. Utgå från dig själv! Jag känner mig rakt upp och ner stencool som faktiskt har tagit tag i ett viktigt problem och gjort något åt det.

Fortsätt skriva här så kommer du få klok input från många.

Anonym29801

Charlie70 för att du svarade och delade med dig!
Jag känner mig mer motiverad än någonsin just nu att förändra mitt drickande.
Jag står inte ut med den här oron och ångesten, jag får sån sjuk hälsoångest efter jag druckit och är fullkomligt livrädd att jag supit sönder min kropp..

Hej Katten
Välkommen hit, rätt ställe när motivationen finns (och även när den dippar) och för oss som ägnat mycket tid åt att fantisera om vilka sjukdomar vi redan tillskansat oss pga alkoholen.
Läs och skriv här är mitt tips. Att vara motiverad krävs, men det går att få mkt hjälp och stöd från oss som ser detta som ett gemensamt projekt, just här. Men beslut och att hålla i kan ju ingen göra åt en...
Att förtjäna att bli full och få glömma vardagen känner nog alla igen. Tricket är, och blir så småningom att förtjäna att må bra, dvs vara nykter, slippa oroa sig för kroppen, hjärnan och relationer. Men svårt att sammanfatta. Bra steg att komma hit! Här finns gott om både fina och ”fina” människor! ?