Jag har också satt 90 dagar som mål. Idag är det dag 30. Det blir lättare och lättare. Och jag känner mig pigg, fräsch och smart igen. Har inte mått så här bra på många, många år. Även jag har börjat tänka på vad jag gör efter de 90 dagarna. Tar ett glas? Fortsätter utan alkohol? Jag vet inte. Det enda jag vet är att jag mår jävligt bra just nu. (Trots sug på eftermiddagarna, trots tröstätandet av choklad, trots att jag nästan blivit en hemmasittare.)

Starkt jobbat! ??

Esmeralda2222

Jag har inte varit inne på sidan sedan innan påsk.
Min planering att inte dricka har spruckit.
Jag drack under påskhelgen och jag har druckit i helgen. Däremellan har jag varit nykter.

I min hjärna fanns plötsligt bilden av att jag kanske kan dricka kontrollerat och bara då och då. Vi hade gäster, vi var i stugan, solen sken och livet kändes trevligt. Ett glas vin är ju härligt. Och harmlöst. Eller?

Hur kan en sådan tanke få uppta all plats i min hjärna när jag vet att det inte stämmer? För sanningen är att jag VET att jag inte kan dricka
bara ett glas eller två. Och ska jag vara ärlig har jag väl heller aldrig varit intresserad av att dricka bara ett glas, sitta och smutta på ett glas vin en hel kväll - helt ointressant för mig!
Nu infann sig plötsligt ett fullständigt desperat behov av att dricka när jag väl tagit den första klunken... Som att jag var tvungen att få i mig så mycket som möjligt medan jag så att säga hade gett mig själv tillstånd.

Drog mig nu för att skriva här. Kände mig pinsam och dum. Men, nu när jag väl formulerat dessa rader känns det ändå rätt okej, och nödvändigt. Jag tar nya tag. Vetskapen om mina nyktra veckor finns där. Känslan av frihet. Att känna lust till livet. Att vilja och orka busa med mina barn. Att sova gott om nätterna. Att ha energi och faktiskt på riktigt känna framtidshopp! Vem vill inte känna så?

En fin dag önskar jag er alla!

Vi lär oss. Hittar nya strategier! Jag har gjort som du flera gånger genom åren. Trott att man vill smutta på ett glas hela kvällen!? Och sen hällt i mig allt inom ett par timmar. Utan den minsta njutning. Och skämts för att komma tillbaka hit. Men det är ju faktiskt därför vi alla är här!! För att vi behöver stödet!
Tack för påminnelsen! Din berättelse är viktig.
Nya tag! Du reser dig upp som starkare än innan. Nya insikter! Heja dig!
Kram?

Vad fint ni skriver!
Ja, se där! Det där har jag både läst om förut och börjat tänka själv: Ett glas vin på en hel kväll, vad är det för nåt? Som är äta en godisbit framför filmen, när det finns en hel skål. Eller ETT chips! Vansinniga tanke.
Men jag börjar inse det också; måttlighetsdrickandets möjligheter kanske är förbi? Eller så blir det regler och självdisciplin som gäller. Jag får väl se vad hur det blir. Ökad självkännedom är däremot alltid bra hur jag än lyckas.

Esmeralda2222

Alltså, det där första lilla vinglaset i påskas var som en liten snöboll som snabbt utvecklade sig till en lavin.

Nu sitter jag här. Bakfull. Hjärtat slår hårt och tungt i kroppen. Jag känner mig trött och nedstämd. Orkar inte ta mig för något av det jag behöver göra idag. Känner mig tung i kroppen och allmänt eländig. Vill bara gråta, men orkar inte ens göra det. Det känns som att jag slungas runt i den där lavinen och varken vet vad som är upp eller ner, varken ser eller hör.

Läste igenom mina tidigare inlägg här. Kändes nästan som att det var någon annan som skrivit dem. Vad hoppfull och klarsynt jag var. Jag minns att jag kände energi och framtidstro, gick promenader och mådde bra.

Det vill jag ju känna igen!!!
Så, idag ska jag vara nykter!
Hoppas att lavinen landat nu och att jag kan börja gräva mig ut...

Esmeralda2222

Nu har jag vågat mig tillbaka hit igen! Alltid något...

Har inte varit inne på forumet på flera månader utan har ägnat mig åt vindrickande i kopiösa volymer.

Jag var precis inne och läste i andras trådar och kunde konstatera att flera ar er som jag följde i våras fortfarande är nyktra och verkar leva livet, så som det ska levas. Stort grattis till er! Det måste kännas alldeles underbart!

Hur ska jag hitta tillbaka? Var och hur kan jag hitta kraft? Vart har min lust tagit vägen? Hur kan jag hitta mig själv igen?

Esmeralda2222

Behöver verkligen hjälp! Känns som att jag tappat bort mig själv totalt. Vill fly från allt. Orkar inget. Vill inget. Vågar inget.
Måste imorgon lämna besked till min arbetsgivare om hur jag ska göra med min framtid. Gå tillbaka till jobbet eller säga upp mig. Livrädd för att gå tillbaka. Livrädd för att inte orka, att inte leverera och att blottas. Min hjärna är så trött av allt drickande. Jag känner mig helt slut! Har inte haft fyra nyktra dagar i sträck på över ett år.. Kommer inte kunna jobba med något om jag fortsätter så här. Vill inte fortsätta så här! Jag vill ha tillbaka mitt liv!!!!!

Fortsätt skriva här. Vi finns för varandra. Läser tillbaka och ser att du gjort ett antal "omstarter". Du skriver att du är livrädd för att inte orka, att inte leverera och att blottas. Så har de flesta av oss känt här. Jag själv i högsta grad.

Har du tagit kontakt med facket? Om inte, gör det!

Din arbetsgivare har inte rätt att varken tvinga dig att jobba eller tvinga dig att säga upp dig. Tvärtom har din arbetsgivare skyldighet att se till att du får behandling för din alkoholism.

Den typen av samtal ska ni ha imorgon, och du ska ha någon från dig från facket med dig. Du ska inte gå dit ensam.

Jag tror att du behöver en bra och ordentlig behandling. Ihop med din egen vilja och styrka så kommer du klara av att vara nykter.

Fortsätt skriv här varje dag och berätta hur det går!

Kram ?