Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

? ?

Var på mässa idag. Jättefint.

Ikväll öppnades fysiska möten igen hos "hemmagruppen". Vilket glatt gäng! Alla var lika glada att träffas igen även om vi inte kunde kramas! Känns skönt att någonting i denna oroliga värld kunde få vara som vanligt. Vi behöver varandra! ?

Femina

? ?

Sista dagen för sonens praktik. Nu har vi sovmorgon resten utav terminen. ?

Ikväll har jag varit på möte. Fin stämning och kloka delningar, som vanligt. Tänk att fredagsnöjet numera är möte med andra nyktra alkoholister... ???

Femina

Alltså, på riktigt, jag har börjat titta på Helgmålsringning på TV. Ett litet program på fem minuter från olika kyrkor runt om i landet. Och jag tycker det är fint. Det gjorde jag inte för ett år sedan, kan jag säga. Då dracks det vin per parti och minut istället! Snacka om nya prioriteringar... ?

Alla sätt att hitta vilsamhet inom oss är bra tycker jag.

Själv hittar jag vilsamhet, och hopp, i naturen. Vad som än händer fortsätter våren framskrida.

Igår konstaterade jag att eklöven spruckit ut, små och späda. Idag såg jag att den ljuslila syrenen börjat blomma. Väldigt tidigt, men naturen har ingen kalender.

Kram ?

Femina

#Andrahalvlek
Det var ett fint inlägg från dig. Du har så rätt. Alla vägar till sinnesro är bra. Naturen finns runt omkring oss, bara vi öppnar våra ögon och vår uppmärksamhet så finner vi själslig vila i den minsta lilla blomma. ?

Femina

Nyss hemkommen från dagens gudstjänst där en barnkör var med och sjöng. "Den blomstertid nu kommer" fyller mig numera med en stor portion nostalgi! ??

Femina

När jag vaknar ber jag en kort bön, tackar Gud för att jag får vakna upp denna dag och ber om hjälp att hålla mig nykter, närmaste dygnet, vad som än händer i mitt liv. ?

Sedan tittar jag på min nykterhetsapp som påminner mig om hur många dagar som har gått. ?

Efter det läser jag dagens text ur mina fyra små böcker:
"Just idag, 365 tankar för sinnesro" av Olle Carlsson
"Ett dygn i taget" & "Var morgon ny" från SCAA
"En dag i taget i Al-Anon" ?

Hittills har det fungerat! ?

Ha en fin dag! ?

Vilka fina morgonrutiner du har skaffat dig. Du börjar dagen med eftertänksamhet och reflektion. Lägger grunden för en fin dag helt enkelt.

Fina Femina, du har alltid ett fint ord att säga till alla ❤️

Kram ?

Femina

Ikväll har jag varit på stegmöte. De flesta möten jag går på är just stegmöte men det finns ju många andra möten: praktiska möten, gruppsamvetsmöten, talarmöten, traditionsmöten osv. Eftersom jag ännu inte börjat jobba med stegen så väljer jag ibland att bara tacka för möte & service och fortsätta lyssna på de andras delningar.

Några regler för alla möten är att man ska tala i "jag-form", inte avbryta varandra eller kommentera varandras delningar och helst hålla sig till dagens ämne. Man ska också försöka fokusera på lösningar istället för problem. Men det är förstås fritt att dela vad helst som ligger en närmast hjärtat men det ska ju stå i relation till A. Mycket att tänka på! ?

Femina

Inför natten tackar jag för dagen som varit och ber tre böner: Fader Vår, Sinnesrobönen och Heliga Birgittas bön. Sen somnar jag gott. ?

Femina

Idag deltog jag i en lunchbön i en, för mig, ny kyrka. Jag börjar vänja mig vid att vi deltagare är en tapper skara som sitter utspridda som små öar här och var i bänkarna. Ensamma men ändå tillsammans. ?

Rosa76

att du hittat ditt sätt till sinnesro, det tror jag är en nyckel till att lyckas. Kram Rosa

Hela du utstrålar just det. Är så glad för att du verkar ha hittat ett lugn. Det är du så värd, Femina. ?

Femina

Åh, jag är så exalterad! Idag ska jag och barnen åka och titta på kattungar! Tre stycken bröder som alla ser ut som små Kalle-kopior!
Det måste vara en skänk från ovan... Jag vågar inte riktigt ta ut all glädje i förskott men vi har blivit lovade att få ta en utav dem när de är "leveransklara" nästa vecka. Gode Gud, ske din vilja! ?

Tack #Rosa76 & #Vinäger
Jag känner mig glad och trygg! ?

Femina

Nyss hemkommen från mötet med hemmagruppen. Härlig stämning som alltid. ?

Besökte kattungarna på eftermiddagen. Vilka små änglar! Och en utav dem ska bli del utav vår familj...?