Vilka fördelar märker du tydligast med nykterheten? Själv har jag blivit kvällstrött och morgonpigg. Tveksamt om det är en fördel eller inte ? Jag känner mycket större glädje i vardagen också.

Kram ?

Det konstiga är att jag egentligen inte känner så mycket! Jo, jag kommer ihåg mer av vad jag gjorde "igår". Och jag står på bättre fot med mina (vuxna) barn. Annars i vardagen har jag egentligen större problem! Jag känner en tristess i mitt förhållande och jag vågar inte ta upp det med min man för han ser det som att jag letar syndabock och vill skiljas. Men jag vill ju lösa det och hitta tillbaka till vad vi hade från början även om jag är rädd för att det kanske inte går. Jag har ju inte varit nykter många dar i sträck förut under vårt förhållande!

Hej!

Grattis till dina fyra veckor! Du verkar vara väldigt motiverad. Kan du och din man hitta på någon rolig aktivitet på hemmafronten för att råda bot mot tristessen? Ett förlag är att ge massage till varandra eller titta på en komedifilm.

Normalt är vi ute och dansar gammaldans, men allt sånt är ju stängt. Men vi spelar också durspel (tvåradigt dragspel) och det har vi så smått tagit upp igen. Och nu på sommaren finns det en del träffar på olika campingar, så vi hoppas att inte allt stängs ner!

Nu är det bara att fortsätta på den inslagna nyktra vägen. Allt annat löser sig på ett eller annat sätt. Just nu gäller viktigaste först - vara nykter!

Kram ?

Okej. Det låter som att ni hittar på roliga aktiviteter med varandra vilket är bra. Jag önskar dig lycka till på din fortsatta resa!

Över en månad helnykter! Och fortfarande inget sug! Alkoholfritt vin och öl och massor med bubbelvatten funkar för mig! Jag funderar väldigt mycket och hoppas jag en dag skall kunna prata om det med min man! Mina nära tror inte att jag kan klara nykterhet utan hjälp, men det SKA jag! DVS jag tar tacksamt emot hjälpen här, men vill inte prata med någon IRL! Fast det är inte riktigt sant; jag har en väninna som försöker trappa ner och vi stöttar varandra. Det känns väldigt skönt!

Jag blir så glad för din skull ❤️ Vi klarar mycket mer än vi tror, bara vi bestämmer oss med hela hjärnan.

Kram ?

Nu kom jag hit för jag känner att jag är i det vidare livet! Jag trodde jag skulle känna sug, men har inte gjort det på hela tiden! Det tuffar bara på; jag börjar återgå till tidigare aktiviteter och umgänge där det förekommit alkohol, men jag har inga problem med att få dem att acceptera att jag är nykter. vi har roligt ändå!

Hemma efter en första större träff i dessa coronatider. Det brukar vara massor med folk och man går hos varandra, tar ett glas vin och umgås. Fortfarande var det några som tog ett glas vin, men vi var inte jättemånga där och dessutom var vädret inte det bästa! Kallt och blåsigt! Jag måste erkänna att jag kände lite saknad, inte efter alkoholen utan mer rutinen! Gemenskapen som finns i att ta ett glas vin tillsammans! Men jag kände också att , nej, jag är inte mogen ännu! Kanske kommer jag en dag att kunna ta ETT glas vin, men den dagen är inte här ännu!

Jag vågar aldrig ta ett glas vin igen. Eller rättare sagt, jag vågar inte ta risken. Jag vill inte heller. Lika lite som jag vill dricka bensin ?

Kram ?

Nästa helg är här! Jag har fortfarande inget sug! Men jag upplever en stor tomhet i livet som får mig att inse VARFÖR jag druckit! Min man säger att han älskar mig, men jag möter ingen förståelse, inget bekräftande, utan allt bara handlar om HONOM! Varför har jag låtit det bli så? Jag hoppas verkligen, och jag tror det också, att vi inte slösat bort 20 år av vårat liv i ingenting! Det MÅSTE gå att hitta en vettig väg till ett bra förhållande!

Jag är privilegierad! Jag har absolut inget sug efter alkohol! Alkoholen har varit ett sätt att fly, från ett halvtaskigt förhållande och från verkligheten i stort. Alla mina rädslor och min ångest. Nu facar jag allt och ställer min man mot väggen. Och hoppas att han fattar vad jag menar isf att tycka synd om sig själv när jag kommer med kritik!

Hemkommen efter semester i husbilen i drygt två veckor. Det har fungerat hur bra som helst utan alkohol! Jag var ju lite osäker eftersom just husbilssemester blir nåt glas på kvällen - eller många. Inte en droppe på 3 månader och inget sug alls! Min man och jag har pratat mycket och grälat ibland, men han kan inte bara smita när vi åker bil! Nu blir det midsommar, också utan alkohol och det ser jag fram emot!

Nu har du knäckt den demonen! Hädanefter är husbilen INTE förknippad med alkohol alls. Toppen!

Grattis till dina tre nyktra månader! Sträck på dig och var stolt som en tupp ?

Kram ?