Efter min gastric bypass operation får jag en större kick av alkohol än någonsin. Är det fler som mig här?

lilly66

Gick in och letade.. jag är GBP op sen 2016 och trillat dit rejält..de senaste månaderna har det eskalerat och jag har minnesluckor..gör bort mig och känner idag efter 5 glas vin igår att jag är rädd att min kropp tar stryk..vaknade kl 3 inatt och hade ont och kände mig mycket konstig.. letade på nätet.. och hittade denna tråden,.. och jag vin vin vin är min stora drog..och jag är rädd ... ångest från helvetet... känner igen mig i allt ni skriver - hur bryter jag detta?

Tholin

Ni som gjort gbp drick inte själv går jag på antabus efter ca 5 år som alkolist

Tholin

Gå på AA jag lovar det blir en kick gör det själv det bästa jag gjort

Samma här ? Två år sedan op och alkis nu.
Visste med mig innan op att jag hade ett riskbruk med dolde det vid utredningen, mitt riskbruk hade ju sett lika ut sedan många år och inte eskalerat så jag sa inget utan ville bara få op genomförd.
Ca tre månader efter op var vi ett gäng i en fjällstuga i mellandagarna och vi festade på rejält. På morgonen var vi bakis allihop, en av killarna tog fram varsin starköl och det var första gången i mitt liv som jag tog en återställare och det var supernajs, bakfyllan var som bortblåst. Jag kan säga nu att mitt missbruk startade där och då, det gick otäckt fort.
Det eskalerade nåt jävulskt, några månader efter mellandagarna så varade mina fyllor långt in på söndagen och även återställare på måndagen ibland.
Det här har varat i snart två år.
Jag klev upp på nätterna och drack för att somna om, min man konfronterade mig, jag gjorde bort mig, körde rattfull och ångesten var/är grym.
Jag kände nu att jag nådde botten när jag tog med mig sprit i bilen och drack på parkeringen utanför jobbet en måndag morgon för att komma till rätta med bakfyllan.
Nu har jag varit nykter i 27 dagar och mår bra, hoppas på lite viktminskning nu också, för den blev ju lidande i takt med att supandet blev extremt sedan i somras.
Jag vill så gärna att min op ska ge mig den ökade livskvalitet som är meningen så jag försöker låta bli att hamna i det destruktiva supandet igen.
Jag kämpar på ✊

L.P

6 år sedan gbp. Har egentligen alltid druckit ganska mycket men full koll och när jag ville.
Ett par år efter op så började jag kunna få minnesluckor i flera timmar. Hela kvällar egentligen. Förlitade mig på ett gott ölsinne så jag brydde mig inte nämnvärt om det. ”Visste” att jag skött mig och sannolikt gått och lagt mig när det blev nog. En bra kompis spelade upp ett telefonsvararmeddelande från mig när jag knappt kunde prata och det jag sa var sjukt osammanhängande och korkat. En tid efter så hade min 18-åriga son orosanmält mig för socialen. Det var vändningen. Låter jag bli vin så kan jag dricka. Jag känner mina begränsningar med öl. Jag dricker mig mindre än salongsberusad endast 4-5 gånger i månaden nu. Aldrig full länge. Tar jag ett glas vin så finns det inget stopp. Älskar öl men nu blir det 3-4 folköl jag köper istället för en låda stark. Mina helger är helt annorlunda. Jag gör saker. Inte full eller bakfull som det var förut. Jag uppmanar er att låt bli vinet och ge folköl och alkoholfri öl en chans. Kicken kommer i alla fall men du slipper ångesten och det dåliga samvetet dan efter. Framför allt blir du stolt som en tupp över dig själv och dina medmänniskor får förtroendet tillbaka. Lycka till...gör det bara.