Kikar in och undrar hur det är med dig idag? Jag är åter på dag ett... Nederlag.

Men vi finns här

Kram Saskij

Vardagarna har länge varit lättare för mig, och jag har kommit att uppskatta rutinerna mycket, ungefär som att morgnarna är de nya kvällarna (förutom att jag för tillfället är dödstrött på morgnarna).
Det är skönt att upptäcka att något som varit så vanligt, är så bra. ?
Saskij- tänk inte nederlag, utan en knölig bit på vägen. Kan jag fixa detta, kan du, en dag i taget.
Kram på er båda.?

Jag mår bra, fortfarande nykter! Dagarna flyter på men det känns som jag går på ömtålig mark. Är livrädd att falla! Jag har gjort det här många ggr varit nykter i flera veckor och så plötsligt dricker jag en massa vin och mår pest och börjar igen på ruta ett.
Saskij det är bara att fortsätta att kämpa! Du klarar det!

Om du bara låter bli det första glaset så är du safe. Tror jag. Så tänker jag i alla fall.

Se upp för alla triggers: Hunger, ilska, ensamhet och trötthet. Eller rättare sagt - lär dig förhålla dig till starka känslor på annat sätt än att vilja dämpa dem med alkohol.

Jag är lite nyfiken på mitt känsloliv nu som nykter. Det känns som känslorna kommer smygande, men att de blir väldigt kraftiga och stannar längre.

Svårast att hantera är ilska, men även den klingar av till slut. Häftigast är den genuina glädjen jag kan känna för småsaker.

Musik kan vara ett sätt att ”hantera” känslorna. Happyhappy musik när man är låg och arg, stillsam när man behöver varva ner etc.

Låten ”Happy” med Pharell Williams ska jag genast ladda ner till min nyktra låtlista på Spotify ?

Kram ?

Det är så intressant det där med känslor. Jag har alltid i hela mitt liv visat en glad fasad utåt. Jag är den glada på jobbet, försöker hålla alla glada runt mig. Börjar bli lite bättre på att faktiskt visa känslor att jag inte alltid är glad. Jag har alltid ätit när jag varit glad, ledsen, uttråkad. Nu på äldre dar har jag börjat dricka när jag är uttråkad. Allt blir lite roligare med några glas vin. Men inte dagen efter då jag mår pyton.

Lite reflektioner så här på morgonen. Ha en fin och nykter dag!

Har du en fin morgon?
(Ja, det blev ju som en första fråga..haha...)

Du skriver vid flera tillfällen att du har varit nykter flera veckor, men sedan fallit tillbaka. Kan du minnas vad som fick dig att ta det där glaset som bröt uppehållet? (Högtid? Tillsammans med andra? I samband med någon ensamhet? etc.) Kan du ringa in dessa kanske du kan känna dig mer "förberedd" inför de situationerna och kunna slappna av lite mer.

Har du kikat på programmet här inne på Alkoholhjälpen? Den hjälper också till att ringa in vanorna och förhållandet till alkoholen. Jag trodde allt var triggers, men det visade sig att i de situationer jag drack som mest var när jag var låg och ensam. Då vet jag att det är min största utmaning.

Har du alkohol hemma just nu? Ta bort det, på en gång. Visst finns det sätt att få tag på alkohol om man verkligen vill, men det blir ytterligare en branddörr att ta sig igenom liksom.

Är din familj medveten om ditt missbruk? Jag har försökt att fixa flera vändor helt själv, men inte förrän nu, när jag verkligen berättade för maken, så känner jag att detta kommer att gå. Ensam är inte stark du vet (yaadayaada...floskeliflosk...men det är ju sant).

Kram

- - ?
Honungsblomman
Dag 11

Det märkliga är att jag kan hålla upp i veckor ibland månader för att sedan börja dricka. Ska absolut kolla på programmet här på sidan, bra tips!
Min sambo har ganska nyligen fått veta och det är skönt! Vi har alkohol hemma jag har tagit av det innan men egentligen är det som triggar mig vin och det finns inte. Whiskey är min sambos favorit som han sparsamt smuttar på ibland men jag tycker det smakar apa så det rör jag inte. Jag är så himla rädd för att förlora min sambo så just nu vågar jag absolut inte dricka när han är hemma.
Är glad att jag berättade för honom för jag har också försökt ensam men precis som du skriver Honungsblomma så är inte ensam stark.

Jättefint du hållit dig nykter? Fortsätt samla dagar, testa och känn vartefter vilka fördelar det är.
Du har inget att förlora. Tvärtom!
Kram o heja dig o sov gott??

Trevligt att följa din tråd. Och Honungsblomman, du är klok som en bok.

Känner igen det där med att hålla upp länge flera veckor, månader om än det var några år sedan... Så är det tristess och ensamhet som triggar mitt sug mest.

Det är så bra att vara medveten. Jag har ingen annan att berätta för eftersom jag lever mestadels ensam.

Så jag får vara min egen starka soldat.

Vinis, jag beundrar ditt mod och din styrka. Ta hand om dig idag!

Kram Saskij

Jag drack vin igår och mår skit idag. Min sambo är borta över helgen och såklart passade jag på. Jag blir så trött på mig själv! Skäms över mig själv för att jag smusslar så mkt och håller på. På det igen idag, jag ska klara detta!

Det bara. Du fixar det. Ibland måste man falla några gånger och varje dag nykter är ju guld värd. Kram?

DetGårBättre

Skäms inte över dig själv. Slå inte på dig själv. Du tog ett återfall. Det är bara upp på hästen igen. Det som varit är historia. Det är hur du vill ha det framöver som betyder något! Jobba på!

Tack snälla för era snälla och peppande kommentarer! Känns så bra att gå in här och vet att ni förstår. Idag vaknade jag och mådde bra. Fortfarande har jag dåligt samvete för att jag drack i fredags, men jag kan ju inte ändra något utan bara tänka framåt. Igår var det en jobbig dag. Kände att jag var mer irriterad än vanligt men jag gjorde allt jag kunde för att dölja det för min son.
Jag förstår verkligen inte varför jag dricker. Visst en härlig känsla just då men sedan mår jag skit flera dagar efteråt. Det är ju inte värt det. Måste bara tänka på det innan jag dricker nästa gång!

Hej Vinis! Skummade igenom din tråd nu och jag ser att du har identifierat en jätteviktig trigger för dig själv. "Att passa på när mannen är borta". Om du gör en liten djupdykning i den frågan och tänker ut en bra strategi för nästa gång mannen är bortrest så kommer du att klara detta. Det är jag övertygad om. En av mina triggers har varit "solen skiner". Den är ju lite svår eftersom solen skiner ganska ofta, i bland varje dag. När jag nu har klarat av ett antal solskensdagar så märker jag att mitt beroendecentrum i hjärnan inte reagerar något mer på en skinande sol. Hjärnan har lärt om helt enkelt. Heja dig!

Kram!

Visst är det så att jag passar på när mannen är borta. Som tur är händer det inte särskilt ofta. Nästa gång ska jag ha en strategi för det. Förhoppningsvis händer inte det på ett tag att han sover borta, brukar vara en gång per år och då har jag kommit längre i mitt nyktra jag. Vågar inte längre dricka när han är hemma för han märker det direkt. Innan smusslade jag runt hemma med vin men han vet nu att jag har problem vilket är skönt.
Känner mig enormt deppig idag vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Vill bara gråta.

Så igenkännande...

Ger dig en styrkekram där under täcket.

Det kommer att bli bra. Men jag vet hur det är efter ett nederlag... Tro mig

Men vi finns här

Du är starkare än du tror!

Stoor kram från Saskij ??