Bra jobbat och visst blir man lugn utan alkohol. Vilken stress man utsatt kroppen för. Lycka till och kör hårt? kram

Tre veckor är stort och som du hållit farten genom veckorna, så härligt att läsa. Blir glad att hitta en odlar-kompis! Jag bor nu (och jobbar från) vårt landställe där jag har trädgård som jag inte hunnit med så bra tidigare år. Även om jag verkligen gillar att greja runt, gräva, fixa. Men i år har jag sått så mkt frön! Helt ljuvligt och faktiskt något som känns som det tar udden av tankar på alkohol. Varje morgon och varje kväll, kikar jag och duschar och flyttar runt dessa små pytsar. De har bättre hygien och omvårdnad än jag själv...??
I stan har jag bara en liten balkong, så det här är en ny sorts frihet och upplevelse. Lycka till med dagarna nu, följer dig! Kram.

Alltså jag lyssnade på This naked mind och fick en insikt som fick det att skälva till inom mig. Jag har ju vetat att jag druckit för att minska min ångest och oro, för jag har ju haft stark ångest och oro i hela mitt vuxna liv. Jag har märkt att jag är så mycket lugnare nu och har mindre ångest och oro när jag inte dricker. Samtidigt har jag känt en liten oro "Vad ska jag lugna mig med när jag inte dricker då"? Jag har inte på riktigt lagt ihop ett och ett förrän nu: DET ÄR JU FÖR FAN ALKLHOLEN SOM SKAPAT ALL MIN ÅNGEST OCH ORO!! Enda anledningen att den lindrar är ju för att när jag druckit har jag matat min kropp med vad den är beroende av!! Och skälet till dess ångest och oro!! JAG är inte en ångestfylld och orolig människa, det är alkoholen som gjort mig så! Utan alkohol är jag lugn, harmonisk, balanserad! Insikten under lyssnandet på boken fick mig på riktigt att börja näst intill hyperventilera!!! Är fortfarande i chock, måste meditera nu så jag kan sova sedan. Sjukt!!!

Precis samma chockerande insikt fick jag när jag började läsa på om hur alkoholen faktiskt påverkar våra hjärnor.

Bättre motivation än så behövde jag inte för att fortsätta vara nykter.

Kram ?

Nån som sett Kvarteret Skatan? Visst är det där en karaktär säger Hallihallå? Eller blandar jag ihop det? :-)

Idag är jag sliten, tror jag har nån liten bugg i kroppen. Kanske för att jag tog TBE-vaccin igår, kan man bli hängig av det?

MEN, även fast jag är sliten så är jag inte sömnig. Så konstigt. Igår var samma sak, jag försökte sova middag, något jag varit helt beroende av i flera år om jag inte ska vara helt gråtfärdig av trötthet. Igår när jag försökte sova middag kunde jag inte somna, för jag var faktiskt inte trött. Samma sak idag, jag är trött i kroppen men inte sömnig. Känner inget behov av att lägga mig och sova. Och detta även fast jag har sovit rätt upphackat pga. min son. Konstigt. Har ätit tillskott av B12 i en veckas tid nu, kan det vara så att jag hade en brist som gjorde mig så trött? Eller kan det vara mina dryga 3 nyktra veckor som gjort att kroppen återhämtat sig och att jag därför är mindre förgiftad nu?

Någon klok som har någon bra teori? :-)

Rosa76

Jag var väldigt pigg de första veckorna men månad 2 så var det precis som om att "kroppen vill en ta igen sig". Ladda batteri och försöka ge mig själv tillåtelse att varva ner....Bra jobbat Mimolino!! Kram!!

Nykterheten gjorde mig jättetrött 24/7 i början. Men det betyder inte att man kan sova för det ?

Numer är jag mer kvällstrött och vaknar tidigare, även när jag är ledig. Sover som en stock.

Ligga och vila och läsa böcker är bra! Då får hjärnan stimulans men kroppen får vila.

Hallihallå känner jag inte igen från kvarteret Skatan. Var det inte Farbror Frej i Galenskaparna som sa så?

Skönt med fredag! Även fast det inte blir riktigt samma helgkänsla när man jobbar hemifrån.

Har sonen i helgen. Njuter så mycket mer av att vara med honom nu jämfört med förut när jag drack. Var så mycket mer trött förut som påverkade. Och allt mitt fokus var på att jag skulle få dricka mitt vin på kvällen för att slappna av och ha roligt. Kunde liksom inte njuta av att bara vara med honom. Skäms när jag erkänner det.

Så tacksam för att jag är nykter nu! Haft en fantastisk dag och njuter nu i soffan, äter yoghurt och lyssnar på musik. Fantastiskt.

Hoppas ni får en fin helg!

Natt efter natt njuter jag av fantastisk sömn. Så även de helger när jag har min son och sömnen blir mer upphackad är jag ändå full av energi! Det känns i kroppen att den mår bra och är utvilad, den är inte lika trött.

Förut var jag gråtfärdig av trötthet på helgerna, tyckte det var oerhört jobbigt att inte få gå och sova. Men det upplever jag inte alls nu. Det är som bortblåst.

Haft en fantastiskt fin helg med min lilla pojke, igår massa lek, städ, pyssel och yoga! Fatta att jag kl 20 en lördagkväll började yoga. Fantastiskt.

Idag har vi myst, lekt, bakat bullar för första gången i mitt liv, och provat ett nytt gott middagsrecept.

Mitt liv är så mycket rikare nu. Underbart. Så glad. Hoppas ni också haft en härlig helg!

Åh jag blir alldeles öm i hjärtat av ditt fina inlägg.?
Så fint att läsa.
Kram Pilla

Rosa76

Jag håller krampaktigt kvar de känslorna som gör mig så lycklig nu som nykter. De känslorna du känner efter bullbak och lek, håll i dom och plocka fram dom om det flyger på ett akut sug av att dricka!
Så bra av dig Mimolino, blir så glad av att läsa om din helg!! Kram!!

...så kan jag helt känna igen mig. Att ligga steget "före" med den gömda flaskan, smutta när maken varit på toaletten, påfyllnaden av densamma. Ser hur du njuter av att plantera och odla. Samma här och har även börjat SE filmer på ett annat sätt, precis som du också beskriver.. Blev lite sugen på att själv ringa till alkohollinjen och onlinemöten har jag inte hört talas om tidigare.

Hoppas du får en fantastisk måndag!
Kram

- - ?
Honungsblomman
Dag 15

Vet inte var denna vecka försvunnit men nu är det redan torsdag!

Idag har jag varit nykter i 1 månad och 1 dag, hurra för mig! Har inte tänkt så mycket på alkohol senaste dagarna, har varken känt behov att vara här på forumet eller gå på AA-möten. Har kommit till acceptans tror jag. Jag vet och accepterar att min kropp har utvecklat ett beroende till alkohol, och det kommer triggas om jag dricker så mycket som en lättöl. Men utan alkohol är jag fri, lätt i sinnet och så lugn. Har t.o.m. börjat trappa ner på min medicin mot ångest och oro. Tycker så mycket mer om mig själv som nykter, är stolt över mig själv. STOLT. Äntligen är jag den jag vill vara.

Kram på er där ute!

Och härligt att du kommit så långt, och mår så bra. Acceptansen är nog det viktigaste vi har att tampas med, de dagar vi känner att den sitter där, är det enkelt!
Fortsätt som du gör, och lycka till! ?

Härligt att du mår så mycket bättre. Släpp inte taget för tidigt bara. Både forumet och AA är en viktig livlina tror jag. Ett sätt att repetera, repetera, repetera varför man har tagit beslutet.

Men det är verkligen grymt bra att du har hamnat så totalt i acceptans.

Det har jag också. Att dricka kontrollerat är en icke-fråga för mig. Jag vet att jag inte klarar av det och det är inte en risk som jag vill utsätta mig för.

Tänker att jag också ska försöka trappa ut min SSRI-medicin så småningom. Kanske till sommaren. Eller så väntar jag ett år.

Just det med medicinen oroar mig enormt mycket. Jag har tagit SSRI i 13 år. Har försökt sluta fyra-fem gånger under årens lopp. Har blivit deprimerad igen inom tre månader varje gång jag har slutat.

Efter några försök vågade jag inte trappa ut igen. För jag pallade inte att sätta in medicinen igen. Min ångest blir nämligen tio gånger värre just under insättningen.

Kram ?

Blivit så förtjust i en person, men vet inte vad det egentligen står för.

Har en tendens att bli tokförtjust i folk, snabbt hamna alldeles för djupt i en relation, anpassa mig alldeles för mycket, för att sedan inte klara att bryta upp.

Vet inte om jag verkligen tycker om HONOM, eller om jag tycker om att han tycker om mig. Att vara omtyckt, och omhändertagen. Inte ensam. Har följt detta mönster i hela mitt vuxna liv. Ett förhållande tar slut, jag har hamnat i nästa inom 6 månader. Oftast fortare. Nu är det ganska exakt 5 månader sedan som mitt ex deklarerade att han lämnade mig, pga. min otrohet tidigare under hösten. Och nu dejtar jag ganska intensivt en kille sedan någon månad tillbaka.

Men desto mer jag tänker på det, desto tydligare blir det att jag går i samma gamla hjulspår. Tur att jag skrev av mig här för det gav insikt och distans; det är inte HONOM jag är störtkär i, det är känslan av att vara älskad, omtyckt, åtrådd som jag är kär i. Sen är han en attraktiv, smart och mysig man, men jag känner faktiskt inte honom så väl att jag skulle kunna vara kär i honom på riktigt ännu, inte på det sätt min hjärna vill få mig att tro.

Gött, nu känns det bättre. Hoppas ni har det bra där ute, heja oss!

... är fantastiskt. Shit vad underbart. Sådan total ro i kroppen när jag yogar och efteråt. Och känner att kroppen mår bra av det, starkare och smidigare. Hoppas ni haft en lika härlig lördagskväll ❤️

Hej på er alla där ute, nu är jag här igen och skriver ett inlägg. Såg att det gått över en månad sedan jag var här på forumet. Är fortfarande nykter och mår så bra. Hoppas ni också kämpar på och njuter av ert nyktra liv.

En tanke som slog mig är att alla mina "vanliga" dagar numera är som mina bästa dagar var förut. Dvs. varje dag nu är en riktigt bra dag! Det är fantastiskt.

Om två veckor går jag på semester. Har inga planer, första semestern som skild, utan mitt ex. Tänkte på hur mina semestrar sett ut så länge tillbaka som jag kan minnas, sedan jag träffade mitt ex mer eller mindre (7 år sedan). Jag brukade dricka mig berusad VARJE dag under hela semestern. Och om vi var utomlands drack vi alltid en öl till lunchen, därefter en öl på stranden, drink när man kom hem till hotellet, och sedan massa alkohol på kvällen. En semester som innebar konstant alkoholhalt i kroppen.

Förra sommaren hade vi Sverige-semester, och då försökte jag bryta mönstret och inte dricka för jag mådde så dåligt över hur jag/vi drack. Jag klarade två dagar utan alkohol, sedan drack jag igen. Det känns obehagligt att tänka på. Vill aldrig ha så igen.

Träffade min syster som också är en av mina bästa vänner i helgen. Hon föreslog att vi skulle gå till en uteservering och det sa jag ja till, men jag beställde bara en blåbärsdryck. Hon började först försvara och förklara sitt eget drickande, och sedan argumentera för hur det är bättre att ha ett sparsamt drickande än att sluta dricka helt. Gud vad tröttsamt. Jag blev illa till mods men gick inte in i diskussion, tänkte på vad Annie Grace skriver, att man kan aldrig nå en person som dricker eftersom de undermedvetet är så beroende av alkohol. Så jag sa precis som Annie: Jag dricker hur mycket jag vill och när jag vill, det är bara det att jag inte vill dricka. Kändes jävligt bra!

Men hatar att hon försöker påverka mig att dricka, så obehagligt! Hur hanterar ni sådana situationer? Kram alla!