Emil40

Ska sluta dricka idag. Har förstått att jag är en slav under alkoholen. Är rätt nervös inte att inte dricka idag. Har druckit varje dag under ett par år, senaste året typ 6 starköl per dag. Kan det hände något farligt när man slutar.

Rosa76

Förstår att du är nervös, jag blev nästan sjuk av oro när jag slutade dricka a. Allt gick bra, du kan hitta mycket här att läsa om hur vi haft det. Det kan verka svårt att sluta men det finns så många positiva sidor..och du....livet blir inte grått och tråkigt utan alkohol!! Skriv, skriv skriv!
Kram Rosa!

Välkommen till nästa platsen om/när man vill förändra sitt förhållande till alkohol, vilket oftast innebär att sluta helt. De flesta väljer att ta en dag i taget: "I dag är jag nykter, oavsett vad som händer. I morgon tar jag ett nytt beslut."Ibland behöver man ta en minut i taget.

Svårt att råda andra medicinskt, men själv har jag slutat tvärt flera gånger utan att ha fått alltför jobbiga fysiska besvär. Men det är förstås individuellt. Jag tror att de flesta får det betydligt mera jobbigt psykiskt.

Hoppas att du får en hyfsad start på din nya resa. Nu kan allt bara bli bättre.

Och du, kom ihåg att man ångrar aldrig en nykter kväll.

Kram

Emil40

Läskigt med alla känslor som jag bedövat. Gick till en terapeut och kände just ingenting, helt tom. Anade även en känsla av att om jag släpper masken så brister det.. har nu skrivit att jag vill fortsätta i samtal och att de handlar om att jag är en beroendeperson.. har försökt sluta så många gånger själv utan att lyckas, inser att jag behöver hjälp!
Tack för att ni hälsade mig välkommen, läser massor här och får insikter, kanske helst hur mitt missbruk påverkat/påverkar min familj.. ångest ångest..
men jag ska inte dricka idag det beslutet är taget

Lilleman

Du har nu tagit sig en bit på vägen som skriver, det finns för dig som för oss andra ett genuint intresse för förändring till något bättre, ett erkännande att man har problem!

Det kan verka svårt många gånger men helt plötsligt är det så lätt, olika för oss alla vad som är lösningen.

För mig har problemet varit hälsan som gett ångest, vilken jag dämpat med alkohol. Det är länge sen jag såg problemet så klart o nu gör jag något åt det.

...jag vill hälsa dig välkommen jag med!
Det låter jättebra att du tackat ja till fler samtal och att du även nämnt att det är utifrån ditt beroende.
Det här forumet är toppen och jag hoppas att du ska trivas här lika bra som jag gör. Här kan man få pepp och råd, få en kram och bli "lyssnad" till. Ibland är det så många känslor på en gång och då kan det vara så skönt att någon annan kan "reda" lite i vad som är rimligt eller inte. Ibland kan man liksom bli blind och ta på sig för mycket av skam och skuld.

Gällande att sluta så är det nog olika hur man känner rent fysiskt efteråt. Jag skulle säga att jag har haft ungefär samma alkoholintag som du beskriver, varje dag, men jag har inte känt av några direkta "biverkningar" av att sluta. Jag tror du fixar det.
Om du tycker att det skulle kännas jobbigt rent psykiskt, kom in här och skriv vetja. Sysselsätt dig med något.
Ta nu en dag i taget och trä upp länk för länk på din långa livskedja av nyktra dagar.

Kram

- - ?
Honungsblomman
Dag 12

DetGårBättre

Väldigt individuellt hur vi upplever abstinens. Finns historier med folk som druckit en flaska (eller liter) vodka i månader och sen slutar tvärt och de klarar det bra. Men det finns det som dricker rejält mindre som kan utsätta sig för vissa risker. Jag avskyr att sluta tvärt. Gjort det en gång och det var helvetet på jorden. Att jag inte slutade efter den gången är obegripligt. Aldrig varit med om något värre. Men Jesus stod vid min sida som så många gånger och ledde mig rätt, sen sprang jag på villovägar igen.

Så ha några 3.5% och drick i ett par dagar så minskar du det värsta. Framför allt, drick vatten, tryck i dig B1, B3, B6 och B9 (och jag menar även B12). C-vitamin kan dämpa det värsta också om än inte många procent. Men vatten är nog det bästa att satsa på. Rensa rensa och rensa genom eventuella svettningar.

Lycka till oavsett vilken väg du väljer.

Emil40

2 dagen avklarad. Har faktiskt bett till gud om att hjälpa mig denna gången :) orkar inte gå in i alla konsekvenser ännu, tänker att jag måste bara inte ta första glaset nu.
Min flickvän kom precis hem från att sovit borta i tre dagar efter vårt senaste bråk när jag utan anledning kom hem och var på uselt humör..där hon sov var det massa droger så hon tog det, känns som ett straff till mig. Hon har även köpt hem 3,5 or Corona öl trots jag sagt att jag slutat. Har läst i andra trådar att det är rätt vanligt att det blir så här. Bästa tipset är boken skål ta mej fan! Härdar ut en dag till och hoppas på tid hos terapeuten redan nu i veckan..
ta hand om er

Emil40

Hej! Varit nykter i tre dagar. Känns skönt och lite hoppfullt. Har fått tid hos beroendeterapuet imorgon, ska denna gången vara helt ärlig. Vågar inte se alla konsekvenser ännu, känner mig dessutom rätt tom på känslor.
Idag ska jag inte dricka ??

Rosa76

Nu är det viktigt att du först och främst tänker på dig själv, du måste känna kontroll för att kunna klara detta. Kan du prata med din flickvän om vad du går igenom och hur du vill att ni ska fortsätta framåt?
Nu tar vi en dag till Emil!! Kram Rosa

Vara ärlig är alltid det bästa, men allra viktigast om man vill ha hjälp med nykterheten. Att få träffa en beroendeterapeut låter otroligt häftigt. Det vill vi höra mer om senare ?

Kram ?

Emil40

Hej tack för respons. Jag har pratat med flickvännen, tvingat henne att lyssna lite på boken skål. Hon gillar också att dricka och känner inte att hon vill sluta men säger att hon ska respektera att inte köpa hem så det känns bra. Håller fokus på att inte dricka, att vara uppmärksam på mina tankar och känslor. Är rädd för att bli lättirriterad av abstinens nu när jag har barnvecka.

Räkna till tio när du blir irriterad och djupandas samtidigt långsamt in och ut. Då syresätta hjärna och du hinner hejda reflexen.

Skönt att flickvännen tänker visa respekt och inte köpa hem alkohol.

Kram ?

Emil40

Fan så bra är jag, druckit öl innan jag ska träffa alkoholterapeuten hur är man funtad. Kändes som sista chansen, så stört.. skam och ångest för jag har fan världens uslaste karaktär ?

Alkohol är helt galet beroendeframkallande. Näst mest efter heroin, värre än nikotin.

Det handlar absolut inte om karaktär. Just nu skriker din hjärna efter alkohol - och det är skitsvårt att motstå. Det har ju varit ditt sätt att dämpa alla starka känslor tidigare.

Antabus vore kanske bra för dig? Då KAN du inte dricka. En bra krycka att ha till hjälp i början.

Misstag är bara mänskligt. Huvudsaken är att man lär sig något av dem. Ytterst få lyckas bli nyktra utan några dikeskörningar.

Kram ?

I boken ”Tänka klart” av Annie Grace har hon en bra liknelse för återfall. Hon menar att många känner att det är kört då, man klarar inte att vara nykter.

Hon tycker att man istället ska tänka att ett återfall innebär att man förvisso förlorat ett slag, men man kan fortfarande vinna kriget.

Kram ?

Emil40

Hej! Besöket hos terapeuten gick bra. Han hade tydligen själv också druckit första gången han träffade sin terapeut. Hade ett långt samtal med honom på 1,20 min, skönt för han verkar genuint intresserad av att lyssna. Har fått lite uppgifter köpa en anteckningsbok skriva ner mina känslor i den, om sug och annat. Sen skulle jag se filmen flight med Denzel w, tydligen skulle jag fatta bara några min in i filmen varför jag ska se den. Han nämnde också antabus. Jag ska inte dricka tills vi ses nästa onsdag. Fixar jag inte det så får jag köra på antabus.. Hoppar på den nyktra hästen idag igen. Gode gud hjälp mig, behöver själv ”bara” inte ta det första glaset ??

Jag tycker inte det låter alls särskilt konstigt att dricka öl innan man går till terapeuten första gången. Det ÄR ett stort beslut att inte dricka alkohol något mer. Det är inte du som är dum i huvudet eller något liknande. Sedan är ju det fantastiska att det inte tar jättemånga månader innan man ofta känner att alkoholen inte är särskilt viktig i ens liv längre. Jättestarkt av dig att gå ditt i alla fall! DET tyder på att du har en mycket stark vilja. Heja dig!