I tio år bodde jag ihop med en människa som jag från första början insåg att mitt val att leva tillsammans var ett enda stort misstag. Under denna tid letade jag efter en lämplig bostad där jag kunna tänka mig att leva, det tog som sagt 10 år. Under denna tid accelererade mitt drickande då detta var den enda flykt jag kunde åstadkomma under de outhärdliga omständigheter jag hade.

När jag så småningom flyttade efter tio år hade jag grundlagt mitt beteende att: Känns livet väldigt obehagligt/outhärdligt är det enda jag kan ta till alkohol. Så har det nu varit ytterligare sju år. Det verkar som jag grundlagt mitt beteende under denna tid och fastnat. Har haft kontakt med kommunens alkoholrådgivning som inte resulterade i någon förbättring. Kan absolut inte tänka mig att gå till AA av olika anledningar. Kan tillägga att jag idag dricker 3 flaskor i veckan och det mår jag inte bra av. Nu i Coronatider kan jag inte längre köpa det jag har tänkt att dricka för kväller utan måste gör större inköp. Detta resulterar i ett ännu högre intag per gång!

Tar tacksamt emot eventuella tips!

Välkommen hit. Allt du skriver här, kommer med säkerhet att mötas av; precis så är det för mig!
Vi hjälps åt allt vi kan och nästan alltid finns någon som kan svara på frågor.
Mitt bästa tips, utifrån det du skriver, är att testa att ta en vit period. Gärna så lång som tre månader.
Kanske låter det orimligt länge, men mitt andra minst lika viktiga tips är att ta en dag i taget.
Läs, och skriv här.
Jag hade aldrig varit nykter i fyra månader utan detta forum.
Det har förändrat mitt liv, och på något sätt har det just börjat! ?

Läs och skriv mycket här på forumet är mitt första tips. Mitt andra tips är fakta, fakta, fakta. Läs på hur alkoholen förgiftar din kropp och hjärna.

Sök på ”återfallsprevention alkohol” på Yotube så får du upp en massa bra klipp!

Själv passerade jag tre nyktra månader i lördags. Jag saknar inte alkoholen. Jag vill inte dricka.

Kram ?

Hej! Jag håller helt och hållet med om det som Se Klart och Andrahalvlek så bra skriver. Själv har jag varit nykter
i 4 månader och det fungerar att sluta att dricka utan att gå till AA. Det är jag, Se klart, Andrahalvlek och flera andra här levande bevis på. Och på köpet får man många goa "kompisar" genom att hänga här.?

Kram

Se klart
Jag har försökt minska mängden och dricka kontrollerat. Det tycks inte fungera då det alltid blir mer än vad jag har beslutat. Sedan undrar jag förstås hur jag skall klara 3 månader när jag idag klarar max 3 dagar. Skall dock sätta ett datum då jag skall inleda min vita period.

Andrahalvlek
Menar du verkligen att du inte saknar A. Jag trodde man fick förvänta sig att sakna A hela livet efter att ha suttit fast på detta vis.

Hej o välkommen Johanna. Mitt bästa start tips är att se alkoholmissbruket som en gammal dålig relation eller intresse som behöver bytas ut. I din långa destruktiva relation i 10 år så blev alkoholen ditt intresse. Som en vän som det först känns som aldrig sviker, men som egentligen är bakslug och bryter ner dig inifrån. Nu behöver du hitta ett nytt intresse!
Vår hjärna är en fantastisk vaneälskare. Du kommer säkert märka att det är jobbigast att inte dricka just på de stunder och platser då du brukar dricka. Kväll? Helg? Vacker väder? Synen av en uteservering? Alla har sina egna platser som snabbt kan kopplas till ett glas. För varje gång du gör något annat på dessa platser och stunder nu så kommer din hjärna sakta att släppa dessa vanebilder och suget avtar. Tid, tid, tid.

PS. För själva suget, obehaget man inte riktigt kan sätta fingret på. -Träning är en universalmedicin! (kanske kan det bli ett nytt intresse?) Börja lätt!

Ha en fin dag.

Inför beslutet och strax efter kände jag en viss sorg inför att inte få dricka mer. Men relativt snabbt började jag istället tänka: ”Jag får dricka, men jag vill inte”.

Så nä, jag saknar inte alkoholen. Jag sörjer kanske lite de trevliga stunderna, men de var ändå ytterst få de sista åren.

Jag kan sitta på en uteservering eller ett trädäck i grilloset ändå. Innehållet i glaset är alkoholfritt, men själva stunden kan vara lika nice ?

Kram ?

Rosa76

och jag håller med, i början är det lite tungt men man kommer väldigt snabbt på att det är så många fler vinster i att inte dricka. Det tar inte lång tid att hitta dit! Kram på dig!

DetGårBättre

Ja, det viktiga som kommentaren över nämner är att du får ju dricka om du vill. Men lösningen är oftast att inte vilja. Under min 20 månader nyktra period var jag alltid lika glad när jag efter en kväll mådde prima och tog mig hem på enkelt sätt och vaknade "utvilad" (sömnproblem deluxe). Men alla de tidigare kvällarna när man var med i alkoholracet mådde man ju inte bra och man tappade kontrollen och vaknade bakis och ville bara dricka igen. En mindre misär.

Så när man inser att livet är njutningsfullt i att få vara närvarande så är det mycket bättre, närvarande med sina känslor. Det är då man lever!

Sen kan ingen förneka att man haft jävligt roligt i en del fyllor hit och dit :D Men det är väl som att det var kul i sandlådan också när man var liten. Inte lika kul i dag!