Spegel

Ja, det är ju så...jag dricker framförallt av två anledningar och det är ångest, men det är inte lika stark som anledning nummer två som är just tristessen och att allt känns meningslöst och precis som du säger, det är du man pimplar bort en hel eftermiddag och kväll...

Jag har inget stort sug idag, är bara extremt ledsen. Fm gick ok. Nu känns allt hemskt igen.
Jag tror dock det var falskt att jag mådde ok. Jag mår alltid så dagen efter immovane, iaf just på förmiddagen.

Det går i vågor... upp och ner som ett bombslag.. känner igen det väl... jag tror inte du ska fundera och analysera så mycket kring att du mådde bättre innan... lägg din kraft nu på att försöka lugna tankarna kring att det känns hemskt just nu... det är KÄNSLOR.... och känslor är inte alltid samma sak som verklighet har jag insett... ( min egen åsikt).. kan du försöka att distrahera dig på nått sätt? kan du hitta nått som gör att du tänker på annat? vad som helst? en bok ? TV? precis vad som helst? skriva ner dina tankar till din dotter kanske? ... någonting som lättar på trycket? KRAMAR Ps ) Har du börjat titta lite på privatläkare? så att du får gå till nån som verkligen hjälper dig?

All respekt och värme för dig och din kamp. Jag tror att sett ur dina barns perspektiv så kommer den konstiga perioden oktober-maj 2019/2020 att bli en parentes de kommer glömma, bara du håller fast vid ditt beslut att inte dricka mer. Du kommer finnas där för dem precis som du gjorde tidigare och det är vad de kommer att komma ihåg, inte krisen. Du låter längtansfull när du pratar om hur du tränade förut, kanske kan det ge dig glädje i framtiden? Orkar du promenera som du mår nu så ger ju det ett lugn som kanske kan lindra ångesten. Styrka och hopp till dig!

Spegel

Tack.
Jag har så enormt svårt att koncentrera mig när jag mår så här. Men idag har jag lagat mat, städat lite (med betoning på lite), lagt ett pussel-spel på mobilen, försökt läsa - gick inte, och jag som älskar att läsa, lagt patiens, tittat på tv...ja du hör ju...jag försöker allt för att stå ut.

Det enda som funkat lite är patiensen och en serie på Netflix som heter Working Moms, som jag kan rekommendera om man vill ha något lätt där man inte behöver tänka. Jag är på säsong tre ☺️

Spegel

Tack, det är skönt att få höra uppmuntrande ord och just det här om mina barn värmer extra mycket. ❤️

Jag hoppas också att jag kan komma tillbaka till träningen, just nu känns det omöjligt att ens förstå hur det ska ske, men jag hoppas.

Tack igen!

Kära spegel.. jag fastnade på nyheterna om P.Robertos sexköp inatt så blev helt perplex och vart tvungen att läsa det som stod... finner inga ord... jösses vilken mardröm... anyway hur som... tillbaka till oss :)..
JO, detta med målbild...
Jag har börjat sätta upp visuella målbilder som jag skriver upp på ett form av mood board på min dator...
Jag listar de saker jag vill ändra på.. sen listar jag på om det är möjligt eller inte.. och det som ÄR möjligt.. gör jag en to do lista på...
till exempel: jag har gått upp 12 kilo som jag e missnöjd med... ( pga okynnesdrickande och tröstätande mm mm ) orsakerna e många MEN.. jag vet också att dessa kilon gör att jag inte vill klä mig fint... inte vill ut och träffa folk osv.. och det har även varit så att jag druckit för att DÖVA att jag gått upp dessa kilon.... vilket ju inte är att konstruktivt göra nått åt saken. utan jag blir bara större :) då gäller det att BRYTA den cirkeln och skriva upp HUR jag ska förändra detta... fråga sig själv.. KAN JAG förändra just denna sak?... så jag har gjort en to do lista på vad jag KONKRET behöver göra för att bli mig själv igen i kroppen... hinder, möjligheter... schema.. ja alltihop.. KONKRETA saker..
för om jag löser detta... så kommer jag må bättre i mig själv... och vilja göra mer saker... som nått så enkelt som att få på mig mina favoritbyxor... träffa folk lite mer... ja en hel massa saker :).. bryta den onda cirkeln..
nu är detta ett exempel... bara... jag har även andra målbilder...
jag har en relation med en person sen innan ( gammal chef) .. som är skadad och jag har mått skit över detta.. jag har satt upp ett mål att så småningom försöka läka den här relationen..
så även här finns en lista på hur jag kan göra... vilka steg JAG KAN TA.. och vad som är möjligt..
min lista på mål är nu uppe i ca 15 olika saker.. den ändras lite såklart från dag till dag... det kommer ta tid... men jag tycker att listan i sig är en bra start...
Jag tänker att du kanske kan börja filmar på en sådan lista själv? ... till exempel när det kommer till din dotter... vad du vill uppnå.. och börja sakta och lugnt titta på en to do lista..
Spegel detta är bara tips som jag skriver ner... ur mina egna tankar.. men jag ville ändå dela med mig då det kan ha en helande effekt att börja lista.. :) ... jag hoppas du e ok trots att jag vet hur tungt det är just nu... jag tänker på dig ska du veta... önskar jag kunde skicka över lite styrka till dig.... men jag gör det här via tråden i alla fall :) KRAMAR ... ( ps.... din dotter älskar dig... hon vill bara ha dig tillbaka... glöm inte det. )

Spegel

Oj, jag har inte ens hört det där med P. Roberto. Tragiskt! Jag var på Tinder ett tag och han var där också. Tryckte bort honom - tycker han verkar så självgod b.la...

Så lustigt ändå. Jag har det sista året gått upp kraftigt. På ett sätt som inte är likt mig. Så idag gick jag med i ett program för viktnedgång och gjorde även en egen lista och ett schema i en anteckningsbok. För precis som du förstör det får mig det där med vikten, att man inte vill träffa folk...och så känner jag mig ohälsosam och allmänt bara ja blä!
Inte lustigt att vi gått upp alltså, men lustigt att det är målbilder vi just nu jobbar med.

Igår skrev jag upp andra målbilder i mobilen. Men en moodboard är en bra idé.
Går det att bli av med sin ex-man på den tavlan? Han hörde av sig idag och spydde galla och mer galla via text (kan inte prata med honom i telefon). Och jag lät det “get to me”. Tyvärr måste vi har viss kontakt pga barnen, men jag håller den begränsad. Men precis som imorse med min vän (det här är nog inte min dag) så det en sådan himla trigger. Han vet precis vilka knappar han ska trycka på för att få mig både arg och ledsen. Och känna mig ännu mer som skit än vad jag redan gör.
Jag vet att det där är hans issues, men jag är väldigt hudlös och har alltid varit, och har extremt svårt för att inte ta in saker människor säger och/eller tycker om mig.

Den här dagen är tung på alla sätt och vis. Jag vill bara att saker ska börja vända. Jag vet att man måste ha tålamod och vara här och nu - men det är svårt när allt känns hemskt. Så mycket lättare när man mår bra och livet går ens väg.

jag tror nyckeln tyvärr ligger i att vi måste acceptera att livet måste gå vidare även är det e skit.. låter så klyschigt.. men jag tror det är så.,,, både det bra och dåliga måste tyvärr omfamnas på nått knasigt sätt... inte så att jag själv e så himla bra på detta men det e mina tankar :) ...
bor din dotter med din ex man ? bara så jag får lite grepp om vart hur när osv... :) vill inte du ska säga mer än du vill.. jag undrar mest så jag kan förstå bättre situationen du sitter i.. och om jag kan så ska jag försöka råda dig... KRAM... nu är lasagnen snart igång :) .... det tog emot lite för det tar sån tid men nu är jag igång och glad för det :) haha..

Spegel

Ja, så är det ju. Man måste ta the good and the bad. Men det är jobbigt när allt känns ”bad”.

Nej, min ex-make bor i USA och träffar barnen väldigt sällan. Några gånger per år. Min dotter och de andra barnen är ju fast i Spanien. Och jag fast här :(
De är med min mamma. Som går på knäna. Hon är 73. De har ju varit ”inlåsta” i månader. Skolorna och allt är ju stängda, så det blir långa dagar med mycket tankar även för dem.

Njut av lasagnen!

Jag har försökt läsa ikapp din tråd lite (efter att du lämnade en kommentar hos mig :) och förstår att du haft förjävliga abstinenssymptom och ångest. Hoppas verkligen det lättar. Hur mår du just nu? Tänker på det du skrev (återigen hos mig men även här) om din tidigare relation till alkohol samt din mammas historia. Som du kanske förstått så tror ju jag personligen att det finns sätt att återgå till en "normal" relation till alkohol, beroende på vad man har för förutsättningar givetvis. Har man en gång haft en normal relation till det så är ju det en bra förutsättning. Har man genetisk betingning för beroende är det en negativ. Och så vidare. För mig funkar detta just nu och jag tror på att jag kan klara av att hålla i det! Du kanske kan fundera på om det kan fungera för dig också längre fram, när det värsta lagt sig?

kram så länge, skriv gärna!

... det här med vikten som du och Odette skriver om gäller även mig. Jag har dålig ämnesomsättning som jag medicineras för och har alltid "tänkt" att mina 10 kilo + beror på det (för jag äter bra osv) men nu när jag dragit ner så mycket på alkoholen så visar det sig ju att... det var den som var huvudboven. Så du/ni märker säkert skillnad bara av att låta bli att dricka/dricka mindre, det verkar vara mångas erfarenhet :)

Spegel

Tack jag medicineras också för min ämnesomsättning. Jag har alltid ”jobbat på” att vara smal och lyckats...ja, till sista året. Jag tror också det kan vara så för många att alkoholen gör att vi lägger på oss mer.

Det enda kruxet med mig är att när jag nu slutat med vin så byter jag ut det med mat ist. En annan snuttefilt så att säga...så jag får se upp!

Ha en fin kväll :)

Spegel

Hej igen!

Såg inte att du skrivit två meddelanden. Jag mår fysiskt bra igen, men psykiskt hemskt.

Vad skönt att det funkar för dig att dricka som du gör eftersom det verkar passa dig och vara det du vill.

Jag kommer fundera på det, för som jag skrev till dig förut vill jag kunna njuta av det där glaset champagne ute och liknande som jag kunde förut.

Jag tror dock inte att jag kan göra det förrän jag är ute ur min depression, för det är den jag självmedicinerar på fel sätt... Och kanske jag inte ens kan om depressionen försvinner. Det återstår att se.
Kram!

Spegel

Tur att man ser till att man inte har A hemma längre för ikväll är hemsk. Både när det gäller sorgen och tomheten, men även ångesten, och jag känner redan att Immovane eller inte så kommer jag inte sova ikväll/natt.

Första suget på dagar.

Har läst en del av dina inlägg och känner att jag vill säga åtminstone något.

Ibland orkar vi inte kommentera så mycket då vi själva inte alltid mår så bra. Så känner jag just nu men vill ändå säga att dina inlägg berör.

Vill mest önska dig lycka till och hoppas verkligen att du snart får återförenas med dina barn.

Kram

Kära Spegel.... sänder bara lite tanke och omtanke.... vi kommer inte lösa allt idag... men vi kan jobba på att lösa saker.... en dag i taget... tänker på dig... tittar in igen lite senare ikväll... KRAM

Dags att försöka sova... även för mig... men kände att jag bara ville skicka dig en varm tanke en sista gång ikväll... jag vill så gärna att du ska hitta styrkan att orka detta ... jag tänker på dig väldigt mycket och funderar på hur jag bäst kan hjälpa dig... men för nu får det vara bra med en hälsning och förhoppning att vi kan stämma av din dagsform imorgon :)? .. imorgon är det lördag.. en ny dag... :) KRAM ... sov gott min vän.