Pucken26

Vet inte hur många gånger jag försökt sluta dricka.
Jag är 28 år och har aldrig kunnat hantera alkohol. Har brottats med psykisk ohälsa så gott som hela mitt liv, mobbning i grundskolan, oro, depressioner, ångest, självskadebeteende.
Bup hela tonåren, därefter sporadiska kuratorskontakter. Stått i kö hos öppenpsyk i ett antal år för jag vill ha psykologhjälp. Går där på samtal sen ett år tillbaka för mitt alkoholmissbruk. Kommer inte vara aktuellt med terapi förrän jag är nykter..
Jag tar antabuse, men har slarvat med den många gånger för att kunna dricka. Så idiotiskt. Min samtalskontakt har föreslagit AA flera gånger, men jag har dragit mig för att gå dit. Nu med corona så har jag ju iaf en legitim ursäkt.
Som det ser ut nu så började jag med antabuse förra veckan, på måndan. Tog på onsdan oxå, fredan sket jag i det och drack lördag och söndag. I måndags tog jag medicinen igen, och igår, och imorgon ska jag ta. Men hjärnan är så jävla fuckad. Jag tänker på öl hela jävla tiden. Får verkligen tvinga mig själv att blanda den där tabletten i vatten och svälja skiten. Allt får mig att tänka på alkohol, jag är van att dricka alkohol. Känner mig sur och förbannad och vill bara dricka!

Pucken26

Fy fan vad antabus är äckligt. Men tog det ändå imorse. Åkte och jobbade, hela förmiddan kändes det som jag skulle svimma eller spy, magen var kaos. Men det gick över. Ledig helg nu. Kollegorna pratar om sina planer. "Ska ställa vinet på kylning" "Det blir några kalla ikväll". Är det konstigt man blir sugen?

Nej, det är inte konstigt att du blir sugen när kollegorna pratar som de gör, Pucken. Välkommen hit, eller är det tillbaka? Vet inte om du varit på forumet tidigare? Vad bra att du även får medicinsk hjälp. Jag har själv aldrig tagit Antabus men det verkar inte vara så trevligt... Effekten av Antabusen kanske är desto trevligare om den hjälper dig att avhålla dig från alkoholen. Hoppas du får en vilsam helg där du kan fokusera på dig själv och din nykterhet!
Charlie

Pucken26

Nykter sen i måndags. Nu köpte jag ett 6-pack som jag håller på att hälla i mig. Illröd i nyllet. Jag tänker att det spelar ändå ingen roll

Hej Pucken
Med reservation för att jag har noll medicinsk erfarenhet av antabus och ölen du dricker skulle jag ändå säga: Stopp.
Det spelar stor roll. Att det inte känns så beror på tusen saker varav de flesta kan redas ut.
Det spelar roll att du är nykter. För din skull. För vår skull- och det är sant. Sluta drick för idag. Sov. Skriv igen! Kram.

Det är riktigt farligt att dricka på antabus. Har jag läst och hört, tack och lov inte upplevt själv.

Självklart spelar det roll om du lyckas hålla dig nykter eller inte. För dig allra mest, men också för din omgivning.

Läs och skriv här istället - men inte när du är onykter!

Kram ?

DetGårBättre

Att dricka på antabus kan leda till att du mår fruktansvärt illa men det är inte i sig farligt. Dock sliter det oerhört på levern att dricka samtidigt som man tar antabus. Antabus i sig sliter också mer på levern än vad alkohol gör.

Sikta på ett nyktert leverne men jag förstår att man inte orkar. Själv haft en "pissig helg" och mest känt för att försvinna bort i tankarna men gett mig fan på att inte dricka nu så ingen kan säga att det det är därför jag har psykisk ohälsa.

Hoppas det går bra för dig!

Digitala kramar suger, eller rättare sagt de är bättre än ingenting. Som så mycket annat denna våren.

Önskar i alla fall att jag kunde ge dig en riktig kram och viska i ditt öra: ”Ha tålamod, det blir bättre. Det blir till och med riktigt bra.”

Jag firar min dag 100 som nykter idag, tjoho! Du kan komma dit också, bara du bestämmer dig.

Sök på Craig Beck på Youtube. Han har en massa visdomsord att dela med sig av. Du klarar detta!

Kram ?

Li-Lo

Vad fint att du söker dig tillbaka till forumet, här finns mycket erfarenhet av extremt påträngande tankar och sug. Mest sannolikt känner andra igen sig i det du beskriver och du kan kanske känna igen i någon annans berättelse. Att sätta ord på hur det är kan verkligen vara hjälpsamt. Det låter som att du länge och ofta har haft mycket att hantera. Klokt av dig att ta tag i alkoholen och ta hjälp av våden.

Om jag förstått dig rätt är du väl medveten om riskerna med att dricka då en tar antabus?
Igår var det tufft, av många skäl, hur mår du idag?
Berätta om du vill.
Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen