Om jag söker hjälp hos läkaren eller speciell klinik och ber om behandling. Kommer de då att göra anmälan till soc? Blir barnen inblandade? Och blir jag av med min medicin för sömnen (imovane och theralen)? Dessa tankar avhåller mig från att ringa...

Jag tror att de har skyldighet att göra en soc-anmälan. Skulle nästan tro att du blir av med i alla fall Imovane, de lär inte förnya receptet. Saknar förtroende för sjukvården, psykiatrin och vårdcentralerna har blivit sämre i alla fall. Oerhört tråkigt. Skulle i och för sig tro att soc-anmälan inte behöver innebära något fruktansvärt, att sök hjälp hos sjukvården kanske är enda sättet för sig att sluta dricka? Om sov ser att du är motiverad till att sluta lär de inte ta anmälan så allvarligt, vet inte hur rutinerna ser ut men du lär nog bli kallad till ett samtal, tror inte de blandar in dina barn rent praktisk i första taget. Jag har inga personliga erfarenheter av det där så jag kanske inte ska uttala mig så säkert men ungefär så är vad jag har hört

Spegel

Jag kan av lång egen erfarenhet säga att det inte leder till anmälan till soc. Det gäller dock inte alkohol utan psykiska problem i mitt fall, men jag är också psykolog och har erfarenhet på så vis också och enligt min erfarenhet gäller samma sak angående alkohol.

Om du lägger in dig på behandling får du inte ha din Immovane eller Theralen på rummet. Men en läkare kommer med största sannolikhet se till att du får det vid behov/de tider du brukar ta dem.

Är det i öppen-vården får du behålla den medicin du tar idag.

Kram ❤️

Spegel

Jag glömde att tillägga att just Immovane (och andra insomningstabletter/sömntabletter) är något läkare inom beroendeproblematik tycker är viktiga då sömnen är så viktig för att man ska orka.
Immovane tex skrivs väldigt ofta ut även till dem som inte redan har det, just för att man ska få sova (vilket ju kan vara svårt när man ska vänja sig av vid sitt bruk/missbruk.)

❤️❤️