å ena sidan skönt att fysiska besvären lagt sig men å andra sidan gissar jag kanske ännu värre med det psykiska. Jag är bekant med ångest/svår ångest och önskar ingen att uppleva det. Undrar hur det gick för dig med sömnen inatt, om du kunde komma till ro? Läste att du befann dig i Stockholm (liksom jag). Har du familj/vänner här nu när du är ifrån din egen i Spanien? Är ju inte exakt sociala tider nu men tänkte om du hade något av ett socialt nätverk här?

Ämnesomsättningen ja, jag tror du kanske kommer märka precis som jag att den mår bättre utan alkoholen, som ju som vi vet också stör hela det systemet.

Jag la om mitt liv efter påsk i år, så det är bara runt en månad sedan. Sedan har jag gjort några liknande omställningar tidigare men den ena (som var "mest ambitiös" eller vad man ska säga) gick ut på 100% nykterhet och det fungerade inte för mig i längden. Därför testar jag ett nytt alternativ nu - lagom, balans, vaksam, osv. Jag vill undvika att bygga upp spänning inför alkoholen och fastna i en besatthet runt nykterheten (talar från egen erfarenhet nu) så jag försöka tillåta mig själv göra vad jag vill men medvetet och med gränser. Antar att man kan jämföra med någon som ska göra kostomställning och förbjuder sig själv att ens smaka på bröd/socker o dylikt jämfört med en som har med sånt som ett inslag i sin kost men med ett "då och då" tänk. Typ? Som jag skrivit i min egen tråd går jag som person väldigt lätt in i svartvitt tänk så försöker just nu expandera denna gråzon. Rätt spännande faktiskt!

Spegel

Godmorgon Odette. Tack för alla tankarna och kramarna. Det är fint att vakna upp till. ?

Jag skulle också önska jag hade kraften och styrkan att klara allt detta, men det känns inte så längre. Och då menar jag inte framförallt A.

Jag är ju en vara till lags människa - eller eg så kan jag nog vara både och. Men jag vill bli omtyckt för mycket iaf. Och då infinner sig den här känslan av att jag skulle vilja skriva idag att jag mår ganska bra osv, för att inte vara besvärlig och dessutom alltid vara den gnälliga här.
Jag ser så många med positivitet och framtidshopp och bra dagar (blandat med dåliga), men hos mig är det bara svart. Och vem orkar läsa det till slut?!

Jag skriver en liten uppdatering om natten. Det är väl mest för mig själv för att skriva av mig. Såklart du får läsa, menar inte så, men intressant blir det inte.

Spegel

EN VECKA UTAN A

Idag blir det ingen A. Det vet jag fast det är morgon. Blir inte lika lätt att känna så i eftermiddag. Men jag vet likaså.
Och imorgon är det söndag, och då är ju Systembolaget stängt, så då är man ju garanterad en vit dag. Tragiskt att ens tänka så. Och på en restaurang skulle jag inte sätta mig, nuförtiden vill jag ju bara dricka hemma, helst ensam. Återigen tragiskt.

Inatt var den värsta natten hittills. Jag la mig redan 22.30. Inte för att jag var trött, men för att jag inte ville vara med i livet längre.
Jag låg i många timmar innan jag somnade. Om man kan kalla det sömn. Sov 20 minuter vaknade. Sov, vaknade. Med ett nytt ”fenomen” nämligen frossa blandat med svettningar. Antingen så frös jag och satte på mig tre lager kläder och två täcken och frös ändå, för att en stund senare kallsvettas, varm och svettig överallt.
Trodde den fysiska avgiftningen var över nu, men tydligen inte. Somnade äntligen på morgonen och sov två timmar. Vaknade med enorm huvudvärk som inte släppt av Alvedon.

Förstår inte hur jag ska stå ut med en hel dag. Igår kändes som en evighet, tre dagar i en. Och då mådde jag inte ens såhär dåligt.

Spegel

Godmorgon Obstinat.

Ja, så är det ju, det fysiska är inget mot det psykiska. Ledsen att höra att du också upplevt svår ångest. Det är verkligen det värsta som finns.
Nej, ingen ro inatt. Alls. Skrev om det i ett separat inlägg. Tack för att du frågar ❤️

Mitt nätverk i Stockholm är extremt litet, efter mina år i Palma och innan det i USA, så jag har ingen ”hjälp” i det avseendet. Det blir ensamt och tomt.

Jag tycker det är intressant hur du resonerar kring ditt drickande. Jag är också väldigt svart/vit när det gäller allt, kost eller vad de nu må vara. Så jag förstår verkligen det här med lagom och att det är något du vill utforska. Jag skulle ju också vilja det. Tror jag iaf.
Jag känner ju också att det blir en väldig “obsession” kring nykterheten och så måste det ju vara - alltså för mig just nu och för många många andra. Men det känns jobbigt. Jag förstår att med tiden lättar det där lite och det går mer på rutin (eller ja rutin är ett farligt ord i sammanhanget.)

Hursomhelst är jag inte där att jag kan säga att jag vill leva ett nyktert liv för alltid.
Jag vet några saker; jag vill aldrig dricka ensam igen (något jag som sagt aldrig, bokstavligen aldrig, gjort för 3 1/2 år sedan) och jag vill aldrig dricka kring mina barn.
Men jag vill kunna dricka champagne med mina tjejkompisar och jag vill kunna dricka rödvin på resturang till en god middag och jag vill kunna ta ett glas rosé på en solig uteservering i maj (nu säger kanske någon som de sa till dig i din tråd, att man glorifierar alkoholen...men jag upplever det ju inte så, och precis som i svaren du fick så måste ju det här ”inne” finnas plats för alla. Även de som ”bara” vill ändra sitt drickande och inte sluta.)

Men från uteserveringar och champagne är jag långt nu. Inte i fysisk mening - allt finns precis runt hörnet här, men i min nykterhet är jag långt ifrån det.
Jag skulle aldrig våga. På länge, länge. Får se om jag klarar länge, länge bara...

Jag förstår att du tycker din resa eller vad man ska kalla det är spännande att utforska och jag ser fram emot att följa den.

Kram ?

Spegel

Jag har nu hittat en privat mottagning, så att jag iaf kan få hjälp med ångesten och förhoppningsvis även sömnen.
Jag vet inte om de tar emot mig, men jag ska ringa på måndag morgon.

Spegel

Sänder dig tankar och kramar ?

Och hoppas att du är ute på ”roligheter” snarare än att du mår dåligt, då du inte varit inne idag. Eller det kanske du har iofs ☺️ Nu menar jag inte att du ska hänga här varje dag - det är väl ofta snarare ett gott tecken på att man inte gör det.

Men ville ändå säga att jag tänker på dig och hoppas att du har en fin dag! ?

Sorry för jag inte vart här ... åkte på nån influensa lik ande historia så har legat platt fall. Lite svag ! Men jag har inte glömt dig kära du ❤️ Va bra med läkare !!! Blir det pannkaka så har jag bra tips i Stockholms området . Riktigt bra så hojta till om det krisar . Så ledsen att du sovit skit igen :(❤️❤️❤️??☹️.. orkar du så försök gå ut lite ... det e så bra för sömnen ❤️❤️ En liten stund ? Skriver snart igen ska bara hälla i mig treo och isvatten ? brinner upp här ... KRAM

Spegel

Men det är absolut ingen fara! Som sagt så kan du ju inte känna någon ”plikt” att svara! Jag tror inte att du känner så, men ändå ☺️

Oj, vad jobbigt med influensa ?
Hoppas den inte blir långvarig! ?

Det e bara gott i hjärtat att kunna vara ett stöd för dig ❤️ Jag e nog på benen lite senare det verkar vara nån 24 timmars grej ;).. hur mår du just nu ? Hur ser din dag ut ? Undrar om vi bor nära varandra ? vi bor ju i samma stad tror jag ?.. kramar ... lustigt egentligen detta med anonymiteten.. att man kanske sett varandra nån gång utan att veta ??❤️?

Spegel

Det går mycket upp och ner idag. Lite mer upp än vanligt iaf.

Mycket matlagning har jag kommit igång med. Bara nyttig mat sedan tre dagar. Beställt hem massor av matkassar, bara bra saker ☺️
Många säger ju att man inte ska göra allt på en gång, men för mig blir det en motivation. Jag vill inte förstöra mina ”resultat” med att hälla i mig massor av alkohol som innehåller massor av tomma kalorier och socker.
Och så mår jag bra att göra något bra för mig själv, ja utöver alkohol-resan då. Känner mig motiverad av maten.
Och så blir det en bra sysselsättning, hacka massor av grönsaker etc. Istället för att bara äta massor av pasta och sådant lättlagad mat som jag lagat länge nu.

Skönt att du inte tror det blir en långdragen influensa ?

Jag bor i Stockholm. Jag vet att det ska vara anonymitet här, men jag har redan pratat om vilka sjukhus jag varit på.

Krya på dig ?

Härligt med maten... sånt är så nyttigt för både kropp och själ... kul att du är igång med det :) .
Ja jag bor också i Stockholm :)
Det glädjer mig så att du mår liiiite bättre i alla fall... allt som e åt rätt håll e positivt... du är starkare än du tror helt klart.. jag tycker mig höra en lite gladare ton i dina rader och det gör mig väldigt glad... duktig du är!!
jag mår bättre nu men känner att om jag e helt frisk imorgon... så är det faktiskt dags för löpbandet... behöver återgå till min mål lista / mood board nu.. och lägga en struktur.. jag vet att kommer jag väl igång med löpningen... så kommer kilona rasa... jag kommer äta bra .. och jag kommer bli gladare.. jag vill betona att jag på inget sätt är viktfixerad och har aldrig någonsin haft en ätstörning eller nått sånt.. ÄLSKAR MAT... men... min kropp är inte där den ska vara för att den ska må bra.. och då är det min skyldighet att göra nått åt det.. :) . Så imorgon.... är det dags.. nu kör vi... ja.. om jag nu e helt frisk vill säga men jag tycker det går åt rätt håll så ingen Corona här inte ;).
Hur går det för dig nu ? vad har du för dig denna lördagseftermiddag ? :) KRAM

Spegel

Det låter ju fantastiskt bra att du kan komma igång med träningen. Väldigt starkt! Jag blir imponerad av dig. ❤️

Jag fullkomligt älskar mat också och tycker det är en av de viktigaste sakerna i livet ☺️
Men precis som du så mår inte min kropp heller bra efter den ”misshandel” jag utsatt den för i form av dålig mat det senaste året.

Ja, ganska stark är jag. Inte just nu. Men med det som jag gått igenom i mitt liv så måste man vara stark. (Det kan t.o.m. jag erkänna med min låga självkänsla ?)

Ja ikväll så lagar mat och ska väl titta på någon serie. Har fortfarande riktigt svårt med koncentrationen.

Och kände mig som sagt ok. Så ringde min ”vän”, hon jag bröt med. Förstod inte att det var hon som ringde från privat nummer. Och det slutade med att hon under en kvart vräkte ur sig allt jag gjort fel och hur jag är osv. Jag antar hon gått och tänkt på det eftersom det var en lång lista...
Så nu har jag blockerat hennes nummer och på sociala medier, för någon som tycker sådant om mig (men upp tills den här veckan uppfört sig som att hon älskar mig) behöver jag inte i mitt liv.

Vad gör du ikväll?

Det är aldrig EN.s fel... att två träter.... lärde min kloka mormor mig.... jag vet inte vad som hänt mellan er... men väldigt konstigt beteende att ringa dig och spy galla när du kämpar så för att komma på fötter... usch detta gillar jag inte. Ta bort den biten från ditt liv. Du behöver stöd, folk som tror på dig och trygghet.
Jag vet att det är svårt men försök att fokusera på annat. Det finns en hel del roliga löjliga serier på Netflix nu man kan förlora sig i ;). Ska skicka lite tips.
Vi har en lugn kväll hemma. Har ju mått sådär även i själen så tar det lugnt. Vi planerar att skaffa en liten hund från en av många dog shelters som finns. Så vi har grottat ner oss i det i timmar nu :) Hittat en liten ängel vi vill adoptera så vi får se hur det går. Hade varit nyttigt för oss. Vi har inga barn så hund är nästa steg. :).
Annars är det middag snart och sen serie och bara vila. Min man har varit lite krasslig han med så inga stordåd här idag. Men imorgon ska jag springa igen.. jag måste det känner jag.. det är dags nu och jag mår så galet mycket bättre av det. idag sänggående och försöka få en god natts sömn. Det är det lilla enkla i livet som sagt.. som är viktigt.
Tänker på dig och tycker du är så duktig och stark som kämpar. En dag sitter du med din dotter och tittar tillbaka på den här tiden... och du kommer känna lycka och glädje att det ligger bakom dig. Det vet jag. Säg det till dig själv varje dag... ha det som målbild. Du kommer dit min vän... jag vet det! KRAMAR!!

Spegel

Så tråkigt att det känts även tungt i själen idag. Varför tror du?

Mysigt med hund! Hoppas ni får den ni vill ha ❤️

Jag hade förut en svart labrador, Leon ?

Spring inte för tidigt nu bara, även om du är sugen, om du varit sjuk idag. Men om du känner dig stark nog, så hejar jag på! ??

jag ska känna efter imorgon och är jag pigg så kör jag :) det är dags nu ! Nja men jag e ok men nerverna spökar lite... och det e jag van vid.. blir bättre imorgon ;)... jag andas.... min bästa medicin... får jag panik tar jag en sömntablett och så är det med det :) jag har slutat att försöka vara fröken duktig :) jag gör det som krävs för att må bra :).. typ :)...
Åh en labrador vi älskar dom ... vi hoppas också vi får den vi önskar men jag vill helst adoptera allihop :) ...
Tack för in omtanke... jag hoppas vi båda vaknar starkare imorgon... både du och jag :)... en dag i taget min vän ...
härligt att kika in här och prata med dig :) .. jag är glad att du ändå är OK... trots att det är lång väg kvar.. tycker du är superduktiga och sjukt mycket starkare än jag visste.. KRAMAR till dig...

Behöver samla mental kraft. Imorgon är det dags för moodboard. jag avsätter tid varje dag där jag uppdaterar målbilder och visioner på min lilla moodboard. Tycker det hjälper väldigt bra faktiskt :) ... känner att det e lite körigt i nerverna och ångesten kikar in lite sådär då och då idag och igår.. så nu är det viktigt att jobba på vägar och sätt att kontrollera detta... Hoppas innerligt att du e ok att du får sova inatt. Öppna fönstret och släpp in den kalla nattluften det brukar hjälpa tycker jag :) Sov gott så kikar jag in och kollar dagsformen imorgon mitti . Stor kram till dig.

Spegel

Hej,
Hur känns det med ångesten idag?
Bra att du ska jobba på Moodboard! Jag har själv blivit lite sugen på det nu, men jag är ju inte hemma och har inget material här. Kan väl iofs gå och köpa. Det behövs ju inte så mycket. Får se.

Jag har tyvärr inte sovit. Eller jag sov mellan 6-9. Hemska hemska huvudvärk var det som mest ställde till det främst.
Efter de senaste nätterna börjar jag nästan komma in i det där panik-moodet, av att inte få sova igen. Och immovane hjälper noll. Hoppas ju få lite mediciner imorgon, men som sagt immovane hjälper inte och sömntablett vill jag inte ha. Dels för beroendet och dels för att jag tycker man så ofta mår dåligt dagen där på.
Jag ska däremot be om något för ångesten och då kanske jag kan ”komma ner lite” och lättare i ro.
Sedan vet jag ju också att efter en tid utan A så sover jag bättre.

Angående A så går det väldigt bra tycker jag. I fredags hade jag ju sug på eftermiddag/kväll som satt i några timmar till och från. Inte för att det var fredag, då jag som sagt inte skiljt på vardag och helg på länge. Utan för att det var en pissdag helt enkelt och för att jag kände mig ensam och tristessen gjorde sitt till också.

Sedan igår, lördag, så tänkte jag inte på A på hela dagen eller kvällen. En gång, precis efter min väninna skällt ut mig, så kom en tanke ”nu skulle jag vilja ha vin för att lugna ner mig”. Den bara gick genom mitt huvud, tanken. Det var bokstavligen 10 sekunder och sedan var den borta.
Idag känner jag ännu inget sug alls.
Dagen är förstås ung. Denna dag 8.

Men mitt problem har inte varit att sluta, när jag väl är förbi de första ca fem första dagarna av avgiftning, utan att jag alltid börjar igen.

I höstas hade jag ju 3 1/2 månad när jag inte drack. Sedan 44 dagar i Jan/feb, och sedan 33 i april. Och efter de 33 dagarna så fick jag beskedet att jag fortfarande inte skulle kunna resa till barnen och tyckte synd om mig själv (vilket ju bara är en ursäkt) och gick till Systemet och så gick jag då all in. Det var ”bara” nio dagar innan jag insåg att jag åter måste sluta. (Hade skrivit att det var 13 dagar här på forumet, men kollade i min kalender och datumen stämde inte.) Hursomhelst så slutade jag och fick den värsta avtändningen hittills. Tänk att man kan få det efter 9 dagar bara. Å andra sidan drack jag hejdlöst. 3 liter vin per dygn! Alltså 9 bib på 9 dagar. Jag skäms. Ser att de flesta här som mest är uppe i 1-2 flaskor.
Min tolerans är enorm också (har alltid varit så att jag kan dricka mer än mina kompisar förvisso, det vet jag sedan gymnasiet/universitet-tiden när man gick ut och partade.)
Jag är också 1.83, så mer som en man i längden och har alltid tänkt att jag även tål mer pga det. Men nu har det ju även blivit för att jag druckit mycket i ett och halvt år och två år måttligt innan dess.

Hursomhelst det som kommer vara utmaningen för mig är att jag kommer tänka (eftersom jag ännu inte vill tänka på mig själv som helnykerist resten av livet) ”jag ska ju ändå dricka längre fram, då kan jag ju lika gärna dricka nu”.
Andra problem kommer vara att jag tror att jag kan dricka måttligt och triggers som motgångar, depression, ångest, tomhet, sorg och tristess.

Hur är det med ditt sug idag? Jag vet inte om du ens har ett sådant eller om det visar sig i annorlunda form på något vis?

Kram ❤️