Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

En kattunge lagom till tremånadersdagen blir perfekt! Synd att det inte går att lägga upp bilder, en bild på sötnosen hade jag gärna velat se ?

Kram ?

Femina

Idag var jag på middagsbön i en kyrka. (Ena kyrkan kallar det lunchbön och den andra middagsbön trots samma tid..?)

Då fick jag höra att just idag är en global bönedag där alla världens troende, oavsett religion, förenas i bön för mänskligheten pga corona-pandemin. ?

Femina

Idag har jag varit på lunchandakt. Det blir trots allt en liten utflykt och en stund att stanna upp i vardagen för att hämta kraft. ?

Lilleman

Stolt ska du vara för det är så grymt bra jobbat ???

Stort grattis på din tremånaders-dag!

Du har hittat helt rätt strategier för dig själv genom din viktiga gemenskap i AA och kyrkan - och i det här forumet.

Snart får du en liten kattunge - att både få av och ge en enorm kärlek ❤️

Kram ?

Femina

Ja, livet är verkligen "ömsom vin, ömsom vatten" bildligt talat. ??

Femina

Min nya sponsor har ju inte haft tid för mig senaste två månaderna. Vi ses ibland på möten och jag har hört av mig via sms ibland. Idag skickade jag ett nytt sms och sa att jag gärna ville få börja med stegarbetet. Jag känner mig redo och ivrig att åtminstone få komma igång!

Till svar fick jag att jag borde söka mig en annan sponsor för hon har fortfarande inte tid och vet inte när hon kommer att få tid för mig heller. ?

Jag frågade en annan kvinna jag tycker om i gemenskapen men hon sa att hon var smickrad men hellre vill fortsätta vara vän men inte sponsra mig. Suck. ?

Alla bara pratar om hur viktigt stegarbetet är och alla möten jag går på är stegmöten. Vissa tycker man ska ta en sponsor så snabbt som möjligt. Vissa tycker man kan vänta lite men jag tycker att jag väntat tillräckligt. Jag vill börja nu!
Vet inte vem jag ska vända mig till... ?

Måste varje individ fråga själv? Kan man inte anmäla på något sätt att man vill ha en sponsor respektive sponsra?

Det måste kännas jättejobbigt att få nej så där. Jag hade i alla fall känt mig bortvald ? Även om det är fel att tänka så, så hade jag tänkt så. Det hade inte varit bra för min självkänsla.

Kram ?

Jag har gått på AAs öppna onlinemöten och där skriver de på chatten vilka som är lediga sponsorer. Kolla det!
Kämpa på❣️ / mt

Femina

I dagens gudstjänst var kammarkören närvarande och sjöng så vackert. Jag är tacksam att det finns församlingar som bjuder på detta! ??

Femina

Idag har vår familj välsignats med en ny medlem! Jag och dottern åkte och hämtade honom nu på eftermiddagen. Det är hjärtskärande att se Pelles mamma och syskon sitta utanför kattburen och inte förstå vad som pågår. Men de har nu också blivit hämtade utav nya ägare.

Pelle är så liten och söt men det går ju inte att bifoga en bild här på forumet. Håll tummarna nu för oss att allting går bra för Musse har just upptäckt att han blivit storebror... ?

Femina

Ikväll har jag varit på en vacker vårkonsert i kyrkan där kyrkokören sjöng. Så tacksam att konserten inte bara visades live på nätet utan att även besökare var välkomna! ? ?

Här hemma skuttar Pelle omkring överallt och utforskar livet med stor nyfikenhet som bara en liten kattunge kan göra. Glädje! ??

Femina

Ikväll får jag tyvärr missa mötet med hemmagruppen. Jag ska istället närvara på ett infomöte för nya medlemmar i det politiska parti jag nyligen gått med i. ( Via plattformen Zoom. Hjälp, jag blir nervös av såna här nya tekniska saker...). ?️

En sak nykterheten fört med sig är att vidga min blick utåt istället för att med A avskärma mig från verkligheten. Att gå med i ett parti kom som en plötslig insikt. ?

Coronasituationen blev liksom sista knuffen. Vår utsatthet globalt och känslan att vi alla sitter i samma båt. När ledare för världens största länder, som Kina och USA, styrs av självcentrerade despoter och många länder styrs av diktatorer känns plötsligt vår trygga demokrati inte längre så självklar. Bara för att jag själv växt upp här i Sverige och tar demokrati för givet är det lätt att glömma hur kort tid i historien vi haft det så. Hur människor kämpat, offrat och dött för att vi har det vi har nu. Minnet är kort.?

Det tar lång tid att bygga välfärd men går desto fortare att rasera.

Tack, Gud, för att du hjälper mig förbli nykter så jag kan få bli till glädje & nytta för andra människor. För att jag slipper min självcentrering och självömkan och kan höja blicken. Även om jag kanske inte tänkt bli så aktiv medlem känns det viktigt att ta ställning, dra sitt lilla strå till stacken och stå upp för det man tror på. Vi behöver varandra! ?

Femina

Vilken härlig dag! Jag började med gökotta i kyrkans trädgård imorse och lite senare närvarade jag på friluftsgudstjänst i en annan kyrka. Vi hade vädergudarna med oss denna vackra försommardag! ☀️

Önskar er alla en fortsatt fridfull dag! ?

Femina

Jag har läst "Den fjärde åldern" av Patricia Tudor-Sandahl. Jättebra! Dock tycker jag bokens titel är lite missvisande. Det var nära att jag inte ens lånade den pga dess titel. Jag tänkte att den handlade om livet 70 plus och att det inte intresserade mig så mycket.

Den handlar om de 7 dödssynderna: Högmod, Girighet, Vällust, Avund, Frosseri, Vrede & Lättja samt om dess motsatser, de 7 dygderna: Ödmjukhet, Generositet, Kyskhet, Förnöjsamhet, Måttlighet, Tålamod & Engagemang.

Mycket kloka insikter och tankar kring detta som berör oss alla. ?