”Lev nu, dö sen” med Miss Li passar mitt humör perfekt idag ?

Det känns idag som om jag faktiskt kan våga tro på att andra halvlek i mitt liv kan bli riktigt bra.

Jag känner mig mer och mer redo för nya utmaningar. Nytt jobb? Ny relation? Ny bostad? Bring it on. Var sak har sin tid förstås, men tankarna kan behöva snurra runt ett tag.

Jag tror ju på ödet. Det som ska ske det sker. Huvudsaken är att man är öppen för nya utmaningar och tar emot de chanser som ödet lägger i knät på en. Vågar chansa. Orkar satsa.

Annars har det varit en helt vanlig jobbmåndag. Eller ovanlig i dessa tider kanske eftersom jag har varit på kontoret och jobbat.

Det är inte samma sak att åka till jobbet längre. Det är helt ödsligt. Det gamla fika- och lunchgänget som jag brukar hänga med är skingrade för vinden.

Det funkar bra att jobba hemifrån, men jag saknar jobbet också. Men mest saknar jag den tydliga kontrasten - och den sköna känslan när man kommer hem.

Min nya plan är att jobba 2-3 dagar på jobbet varvat med hemifrån. Den här veckan blir det mån-ons på jobbet och sen är jag ledig tor-fre.

Planerar dagarna utifrån vilken typ av möten som är inbokade, vecka för vecka. Det här lär bli långvarigt. I vårt län har vi precis landat på 103 konstaterat smittade.

Kram ?

PS. Apropå låten så går det utmärkt att skåla i alkoholfritt också ? Minns en man som alltid var festens medelpunkt. Snapsvisor var han grymt duktig på, han tog alltid ton och sjöng högt. Flera år senare fick jag veta att han var nykterist sen många år. Sannolikt hade han vatten i sitt snapsglas. Coolt.

Vilket fint och inspirerande inlägg. Jag har försökt tänka på det där med att locka till sig positivitet i sitt liv, det ligger nog verkligen något där.

Du är grym ❤️

Jag blev verkligen jätteglad för din hälsning ❤️ Vi började ju på samma dag du och jag ❤️

Din hälsning innebär indirekt också att du tillbringar lite mer tid på forumet - och det är också en av nycklarna tror jag.

Kram ?

Fy i helvete vad jag har drömt i natt. Det känns som mitt undermedvetna liksom fick ett utbrott, eller kräktes kanske.

Det är mest en känsla från drömmen som jag kan förmedla nu i vaket tillstånd. En känsla som i sin tur väckte minnen.

Känslor som både får mig att rysa av obehag, krypa ihop i fosterställning - och skrika vrålhögt eftersom det känns som skallen ska spricka om jag inte lättar på trycket.

Jag drömde att jag hade levlat upp mitt alkoholmissbruk ytterligare en nivå. Till det stadiet då man inte dricker för att bli full utan för att ”bara bli normal”.

Det stadiet som får folk att köra bil onyktra och gå till jobbet onyktra. Det stadiet som de tror att ingen märker, inte ens familjen. Jo, tjena.

Jag har aldrig upplevt det stadiet i verkligheten tack och lov. Men jag har fått en försmak av det varje gång jag har tagit en återställare.

Jag har när jag tagit en återställare upplevt hur jag med hjälp av ett enda glas vin kan gå från kolmörker, illamående, ångest, rastlöshet och skakningar till att känna mig rätt chill. Ibland krävs två glas vin. Plättlätt.

Jag har upplevt förstadiet till det helvetet. Att inte kunna göra någonting ”normalt” utan att ha druckit litegrann.

Det minnet som drömmen väckte var när jag 20 år gammal skulle komma hem till föräldrarna en helg. De skulle få träffa min pojkvän första gången. Han som sedan blev barnens pappa.

Så fort jag kom in i hallen och min pappa sa ”hej” visste jag. Han hade druckit. Mitt humör störtdök. Jag blev taggig och fientlig. Min pojkvän märkte inte att min pappa hade druckit. Inte just då. Han undrade mest över mitt humör.

Jag minns att jag tänkte: ”Kunde han inte ha låtit bli att dricka denna enda helgen då vi skulle komma.” Det är klart att han inte kunde det. Det förstår jag nu.

Jag utvecklade en enorm lyhördhet och framför allt hörsel för onykterhet i mitt barndomshem. Det räckte med ett ”hej” på telefon för att jag skulle veta, och samtalet blev sen därefter.

Min mamma drack också för mycket i perioder, och jag utvecklade en lyhördhet för minsta tonfall som tydde på onykterhet även där. Direkt blev jag taggig och fientlig.

Jag förstår verkligen vad äldsta dottern menar när hon säger: ”Jag tycker om dig bättre som du är när du är nykter.”

Hon har aldrig varit tydligt taggig och fientlig mot mig då jag har varit full, så som jag var mot mina föräldrar, men det hade väl bara varit nästa steg i hennes medberoende.

Kram ?

Att höra din fina beskrivning av din kamp, dina drömmar som skakar om dig, problemet med medberoende...

En tår trillar ner för min kind... Arg och ledsen på vad a-djävulen kan ställa till med. Själv har jag en bror som förlorat typ allt, fru, barn, barnbarn och mig.. Hans syster. Bara för att kunna supa. Så mycket sårande kommentarer, hur han hatat mig.... Hur han vill kontrollera mig, vill veta vem jag pratar med, vad jag pratar om osv... Till slut bröt jag kontakten med honom. Alkohol kan förändra människor till det sämre.... Jag vet. Det är detta som har fått mig att inse att jag också har problem. Men jag tar tag i problemet nu, innan allt har rasat....

Tack kära Andrahalvlek. Du berör mig.

Kram Saskij ?

Tack för att du berättar att mitt inlägg berör dig - och att det får din beslutsamhet att fortsätta vara nykter ännu starkare.

Vi måste påminna varandra gång på gång om hur det har varit, och om hur det kan bli om vi inte är vaksamma mot alkoholdjävulens lockrop.

Kram ?

Eller en rätt bra dag egentligen jobbmässigt. Men den kändes som ett maratonlopp. Pust. Men jag hann med det jag skulle - ända in i kaklet.

Känns som jag är konstant på efterkälken, tycker verkligen inte om det. Men jag är ändå noga med att hålla mina arbetstider. Min hjärna har checkat ut för dagen.

I bilen hem orkade jag inte ens lyssna på min ljudbok. Istället satte jag på min AH-låtlista, höjde volymen och sjöng med till ”Tro”, ”En sång till livet” och ”Lev nu, dö sen” så att bilrutorna skallrade.

Nu mår jag bättre ?

Kram ?

Först värsta mardrömmen, och sen körigt på jobbet.? Gött att du har lyckats skaka av dig det. Hög musik i bilen är grymt bra i sådana lägen tycker jag.? Märkligt ändå hur djupt rotat i det undermedvetna alkoholen kan sätta sig så man drömmer sådana drömmar. Önskar dig en välförtjänt bättre dag i morgon.

Kram!

Läser just nu en bok om alkohol och hjärnan av Marcus Heilig. En sak jag läste igår fastnade verkligen.

Han skrev om stigmat när någon har sjukdomen alkoholism. Om någon har högt blodtryck eller diabetes så får de medicin. Om de slutar med medicinen så blir de sjuka igen, och måste börja medicinera igen.

Om någon har sjukdomen alkoholism så sätts i bästa fall behandling och medicin in under en tid. Sen slutar man med medicinen och behandlingen tar också slut, och patienten tar ett återfall. Blir sjuk igen alltså. Då är det individens fel enligt samhället. Feltänkt tycker Heilig, och det tycker jag också.

Vad är vår medicin? Förutom antabus och naltrexon inledningsvis för vissa av oss?

Heilig är för övrigt varm förespråkare för just naltrexon.

Kram ?

Läste för flera år sedan om en man på Facebook som hade alkoholproblem. Han fick hjälp, kom in på behandlingshem och blev nykter. Nykterheten varade två år å han föll tillbaka in i missbruket. Denna gången värre än den första gången. Han förlorade familj, jobb mm. Hans väg tillbaka igen till nykterheten var att han blev troende. Jag tänker att man kan bli troende eller inte men hans förklaring var att första gången som han mötte nykterheten då var det inte grundat i hans hjärta.
Jag tänker att medicin är bra för att få t en nykter period ( hur lång den nu är). Jag har testat två olika mediciner som varit t för att dämpa suget men inte hjälpt. Önskat antabus men inte fått för jag tror att det skulle varit en hjälp för mig att få till en nykter period. Jag tänker att man kan ha bestämt sig, ta mediciner men jag tror att en viktig faktor är att önskan att bli nykter ligger djupt förankrat i själ och hjärta??❤️.

Min medicin just nu är naturen..och allra mest vattnet?

Kram?

Vår medicin behöver förstås inte vara traditionell medicin i form av tabletter. Det kan vara så mycket annat.

Men jag tror att vi behöver fundera över vad det är, så att vi behåller mycket av det i våra fortsatta liv.

För mig är det viktigt att skriva här och resonera med mig själv och er. Då får jag nödvändig tid för att planera och reflektera.

Det är viktigt för mig att ta ett aktivt beslut varje dag ”Idag väljer jag att vara nykter”. Jag har tagit ett beslut med hela hjärnan, det finns inte utrymme för begär till alkohol någonstans.

För att tänka så måste jag påminna mig dagligen om nackdelarna med drickandet och fördelarna med nykterheten. Och känna tacksamhet över fördelarna ??

Det är också viktigt att jag är vaksam på mina triggers (HALT) och att jag planerar in tid för återhämtning, helst dagligen. Naturen är också min medicin ❤️

Kram ?

Tack för inlägget angående hamstrar i min tråd i går! Antingen får vi köpa ett mindre gnisslande hamsterhjul eller så får hamstern bo i ett annat rum. Den började jogga som en galning i hjulet så dottern kunde inte somna.??

Ha en fin dag!

Kram

Sover hela dagarna och springer i hjulet hela nätterna ? Hälsa henne att hon vänjer sig ?

Lukten av deras urin är en annan nackdel (hanar är värst), och att städa buren. Men det behöver du inte säga till henne ?

Kram ?

Slitit som ett djur på förmiddagen för att hinna ikapp med alla måsten. I eftermiddag sitter jag fast i en videoutbildning. Hela eftermiddagen.

Så till slut gav jag upp. Jag drog in ledigheten som jag har beviljat mig själv nu på fredag. Så får det bli. Jag får jobba. Hemifrån. Och förhoppningsvis känner jag mig lite mer i fas då.

Helgdagar och klämdagar är trevligt som sjutton. Men om det innebär att man får slita som ett djur innan och efter ledigheten så känns det ibland inte värt det.

Egentligen skulle jag ha åkt till äldsta dottern i gbg imorgon och stannat där över helgen. Vi skulle sett musikalen ”Såsom i himlen” nu på lördag. Men så blir det ju inte.

Dottern har kommit hem istället, för sommaren faktiskt. Hon börjar jobba den 1/7 som först, så vi får gott om tid att träffas. Hon bor ju hos sin pappa, men vi är ju mobila båda två.

Jag ska inte beklaga mig egentligen. Jag tänker på vårdpersonalen som kanske inte ens får sommarsemester.

Kram ?

Jag tycker faktiskt att du får unna dig lite självömkan. Att jämföra sig med andra är absolut viktigt men här hade du och dottern planerat för en helg och så blir det inte så.... Nej, jag känner med dig.
Kram!